Speciale coronaregels in de maak voor de carnavalsdagen

Speciale coronaregels in de maak voor de carnavalsdagen

Er komen waarschijnlijk speciale coronaregels voor de carnavalsperiode. De burgemeesters vrezen dat afstand houden, groepsvorming op straat en sluitingstijd van de horeca in die dagen nauwelijks te handhaven zijn. Justitieminister Dilan Yesilgöz praat hier maandag over met burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch en zijn collega’s Annemarie Penn-te Strake (Maastricht) en Hubert Bruls (Nijmegen).

Van zaterdag 26 februari tot en met dinsdag 1 maart is het carnaval. In die tijd geldt nog dat alle horeca om tien uur ’s avonds de deuren moet sluiten. Ook is groepsvorming ongewenst en er moet nog anderhalve meter afstand worden gehouden.

Maar carnavalvierders hossen arm in arm en lopen in groepen op straat. De optochten zijn al vrijwel overal afgelast, maar in kroegen zal zeker carnaval worden gevierd, denken de burgemeesters.

Zo snel mogelijk duidelijkheid

Ze willen zo snel mogelijk duidelijkheid geven over wat er wel en niet mag tijdens carnaval. Ook willen de burgemeesters één lijn trekken, zodat carnavalisten niet massaal naar de gemeente gaan waar ze de meeste vrijheid hebben.

Mikkers is bij het gesprek namens de provincie Noord-Brabant, Penn-te Strake vertegenwoordigt Limburg en Bruls Gelderland-Zuid, de Achterhoek en andere plaatsen waar carnaval wordt gevierd. De drie burgemeesters praten maandag, voorafgaand aan het Veiligheidsberaad met Yesilgöz.

Reageer of discussieer mee

Vond u Speciale coronaregels in de maak voor de carnavalsdagen nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Speciale coronaregels in de maak voor de carnavalsdagen” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…