Spotify wil corona-desinformatie bestrijden, beurskoers weer gestegen

Spotify wil corona-desinformatie bestrijden, beurskoers weer gestegen

De cijfers bij het nieuws van maandag: Spotify is van plan om desinformatie over het coronavirus te bestrijden. De muziekstreaminggigant groeit al jaren ongeremd en wint ook op podcast-gebied aan terrein.

Spotify kondigt maatregelen aan na kritiek over corona-desinformatie

Spotify heeft aangekondigd dat het luisteraars van podcasts over corona zal gaan doorverwijzen naar een ‘covid-19 hub’, met daarop uit betrouwbare bronnen de nieuwste informatie en inzichten over de pandemie. Daarnaast zijn er definities gepubliceerd van gevaarlijke, misleidende, gevoelige of illegale inhoud. Zo moet voor makers duidelijk worden wat wel en niet is toegestaan op Spotify.

Spotify reageert hiermee op de kritiek die het vorige week kreeg wegens de afwachtende houding tegen de verspreiding van desinformatie, met name door podcasthost Joe Rogan. De The Joe Rogan Experience is de meest beluisterde podcast wereldwijd, met gemiddeld 11 miljoen luisteraars per aflevering en vier afleveringen per week. Onder anderen Neil Young en Joni Mitchell, met respectievelijk 6 en 3,7 miljoen maandelijkse luisteraars, besloten vorige week uit protest hun muziek van de dienst te verwijderen.

De marktwaarde van Spotify daalde na deze protestactie aanvankelijk met 2 miljard dollar, maar de beurskoers is inmiddels weer gestegen. De afgelopen week werden oproepen op sociale media gedeeld om het bedrijf te boycotten en abonnementen op te zeggen. Hoeveel gebruikers dit daadwerkelijk hebben gedaan is niet bekend. Het aantal gebruikers groeide afgelopen jaar met 19 procent naar 381 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Ruim 40 procent van de luisteraars heeft een betaald abonnement.

Reageer of discussieer mee

Vond u Spotify wil corona-desinformatie bestrijden, beurskoers weer gestegen nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Spotify wil corona-desinformatie bestrijden, beurskoers weer gestegen” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…