Sterftecijfers na versoepeling van coronamaatregelen weer omhoog

Sterftecijfers na versoepeling van coronamaatregelen weer omhoog

De versoepelingen van de coronamaatregelen zorgden al voor lichte toename van het aantal ziekenhuisopnames in Nederland, nu lopen ook de sterftecijfers weer op. Er stierven volgens het CBS in week 4 van dit jaar meer mensen dan in week 3, ook in Gelderland en Overijssel.

Wel is er voor de vierde week op rij in de meeste provincies nog sprake van ondersterfte. Dat betekent dat er minder mensen sterven dan het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van rekenmodellen en historische cijfers had verwacht (zie kader onder dit artikel voor uitleg).

3350 doden

In week 4 (24 tot en met 30 januari) overleden er volgens het CBS in Nederland 3350 mensen. Dat zijn er bijna 100 minder dan verwacht, maar wel 200 meer dan er in de week ervoor overleden (3146).

Als de trend doorzet, lijkt er binnen een week of twee weer sprake te zijn van oversterfte (daarbij sterven meer mensen dan het CBS had verwacht). Onderstaande grafiek laat zien dat de lijn van het werkelijk aantal overledenen na drie weken van ondersterfte weer duidelijk richting het verwacht aantal overledenen gaat.

Reageer of discussieer mee

Vond u Sterftecijfers na versoepeling van coronamaatregelen weer omhoog nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Sterftecijfers na versoepeling van coronamaatregelen weer omhoog” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…