Stress bij reizigers op Eindhoven Airport: ‘Mijn QR-code doet het niet!’

Stress bij reizigers op Eindhoven Airport: ‘Mijn QR-code doet het niet!’

De zomervakantie in Brabant is officieel begonnen en dat is vrijdag goed te merken op Eindhoven Airport met vijftig vliegtuigen die vertrekken naar vele bestemmingen. Tegelijkertijd is er bij de duizenden reizigers ook veel stress en zijn er vragen. “Moet ik in quarantaine? Mijn QR-code doet het niet! Moet ik een mondkapje op? Het gaat er vooral om dat je je goed voorbereidt”, zegt woordvoerder Judith de Roy van Eindhoven Airport.

In de terminal staan weer lange rijden bij de incheckbalies van Eindhoven Airport. Iedereen heeft een mondkapje op, dat is verplicht. Papieren worden nog eens gecheckt. Op vakantie gaan is om te ontstressen, maar hoe anders is het nu. Geen voorpret, maar stress. Een wirwar van regels die per land verschillen, kleurcodes die zo kunnen veranderen, quarantainemaatregelen, vaccinatiebewijzen, negatieve testbewijzen, QR-codes.

Sommige reizigers begint het te duizelen, zoals bij Minke uit Veldhoven. Ze gaat met twee vriendinnen naar Rome. “Ik heb nog maar één vaccinatie gehad. Daarom moest ik getest worden. Dat was een gestress omdat mijn PCR-test niet op tijd terug was. Ik heb ook nog een antigeentest gedaan en die was gelukkig wel op tijd. Alle formulieren hebben we ingevuld. Je moet er wel wat voor over hebben. Hopelijk overheerst het gevoel van genieten.” Haar vriendin Isa valt haar bij. ”Ik ben vooral blij als we er eenmaal zijn.”

‘Spannender’
Judith de Roy van Eindhoven Airport: “Medewerkers worden aangesproken met veel vragen. Is dit papier wel in orde? Mensen vinden het spannender. We verwijzen naar de site van de overheid. Kijk waar je naartoe gaat en wat wordt er dan geadviseerd.”

Eindhoven Airport doet na een mager jaar weer eens goede zaken. In 2019 – voor de corona – waren er op een vergelijkbare vrijdag in juli 65 vliegtuigen met ruim 11.000 passagiers die vanuit Eindhoven vertrokken. “Vandaag zijn het 50 vluchten met ongeveer 7600 passagiers. We zitten niet op hetzelfde niveau, maar het is nu wel echt vakantietijd. Het is een kleine Brabantse uittocht, maar we hebben natuurlijk ook veel reizigers uit België.”

Zelftest
Alle reizigers krijgen tot september bij terugkomst een zelftest. ”Iedereen die landt, krijgt er één. Dat is een initiatief van de GGD met het verzoek die test thuis te doen.”

Je zou het bijna vergeten, maar uiteindelijk gaat het om een vakantie. Eindhovenaar Jorrit Markx is er met zijn vrouw en twee dochters helemaal klaar voor. Ze gaan naar het meer van Lugano in Italië. “We gaan lekker eten en zo min mogelijk doen. Beetje waterskiën en vakantie vieren. Ik was er wel klaar voor om weer eens in het vliegtuig te stappen.”

Reageer of discussieer mee

Vond u Stress bij reizigers op Eindhoven Airport: ‘Mijn QR-code doet het niet!’ nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Stress bij reizigers op Eindhoven Airport: ‘Mijn QR-code doet het niet!’” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…