Studentenprotesten in 1989 op het Tiananmenplein hevig gecensureerd

Studentenprotesten in 1989 op het Tiananmenplein hevig gecensureerd

Foto’s en video’s van Tankman zijn sinds vrijdag niet meer te zien tussen de zoekresultaten op Bing. Het censureren gebeurt op de dag dat het precies 32 jaar geleden is dat de massale studentenprotesten op het Plein van de Hemelse Vrede in Peking hardhandig werden neergeslagen door het leger.

Een woordvoerder van Microsoft bevestigt het nieuws aan NU.nl na berichtgeving door Motherboard. Het gaat volgens het bedrijf om een onopzettelijke menselijke fout en er wordt gewerkt aan een oplossing.

Op zowel de internationale als de Nederlandse versie van zoekmachine Bing is sinds vrijdagavond te lezen “Er zijn geen resultaten voor tank man”, of er worden algemene afbeeldingen van tanks getoond wanneer wordt gezocht naar de foto. Bij andere zoekmachines zijn de beelden nog wel te vinden.

In China worden de studentenprotesten op het Tiananmenplein hevig gecensureerd en zijn er online geen foto’s te vinden van de ‘Tankman’ die met een boodschappentas in zijn hand aanrijdende tanks tot stoppen dwingt. Ook buitenlandse zoekmachines die in China willen opereren, moeten de foto verbergen voor gebruikers.

De iconische foto is een symbool geworden voor het studentenprotest in 1989, dat door de regering hardhandig werd neergeslagen en waarbij mogelijk duizenden mensen omkwamen. De identiteit van de man op de foto is nooit bekend geworden.

Het censureren van Tankman komt op een gevoelig moment. Jaarlijks worden er buiten China herdenkingen georganiseerd, maar dit jaar werden die verboden in Hongkong. Ook werd een organisator opgepakt.

Reageer of discussieer mee

Vond u Studentenprotesten in 1989 op het Tiananmenplein hevig gecensureerd nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Studentenprotesten in 1989 op het Tiananmenplein hevig gecensureerd” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…