TeamNL houdt corona voorlopig buiten, toch nog slag om de arm bij NOC*NSF

TeamNL houdt corona voorlopig buiten, toch nog slag om de arm bij NOC*NSF

De Nederlandse equipe die meedoet aan de Olympische Spelen houdt het coronavirus vooralsnog buiten de deur. Het grootste deel van TeamNL is inmiddels ruim vier dagen in Peking en er zijn geen meldingen van besmettingen. NOC*NSF houdt nog een slag om de arm. „Het is te vroeg om vanuit medisch standpunt die conclusie nu al te kunnen trekken”, meldt de Nederlandse sportkoepel.

Ongeveer driekwart van de 42 Nederlandse deelnemers vloog woensdag naar China. Bij aankomst (toen was het in Beijing al donderdag) onderging iedereen twee coronatesten: eentje op de luchthaven en eentje bij het betreden van het olympisch dorp. Sindsdien worden alle sporters, coaches, begeleiders en andere aanwezigen in de olympische ’superbubbel’ dagelijks getest.

De Nederlandse sporters trainden de voorbije dagen al volop in Peking. Bij de langebaanschaatsers en shorttrackers verscheen iedereen die in China is op het ijs.

De komende dagen arriveren nog veel deelnemers aan de Spelen in China. Zaterdag testten vijf leden van de olympische ploeg van Canada na aankomst positief op corona. Zij zijn in quarantaine gegaan en hopen later alsnog tot de ’superbubbel’ toegelaten te kunnen worden en aan de Spelen mee te mogen doen. Eerder deze week testte ook al een aantal andere mensen op de luchthaven van Peking positief.

China hoopt er met een ’superbubbel’ voor te zorgen dat corona deze Olympische Spelen, die vrijdag beginnen, geen grote rol gaat spelen. Dat moet gebeuren door iedereen elke dag te laten testen en het olympische gebied volledig af te sluiten voor anderen. Vooralsnog lijkt dat goed te werken.

Chaotische vlucht naar Tokio

Bij de Spelen in Tokio testten vier Nederlandse atleten (roeier Finn Florijn, Taekwondoka Reshmie Oogink, tennisser Jean-Julien Rojer en skateboardster Candy Jacobs) afgelopen zomer positief op corona, net als enkele coaches/begeleiders en een journalist. De vlucht naar Japan verliep chaotisch. Afstand houden in het vliegtuig was er niet bij. Sporters uit verschillende landen zaten verspreid door het toestel.

NOC*NSF koos er daarom voor vertrek naar China voor om de sporters zoveel als mogelijk weg te houden bij anderen. Op Schiphol werden de sporters en coaches na het inchecken in een aparte lounge gezet. Ze zaten voorin het vliegtuig, zodat ze als laatste konden instappen en als eerste weer het toestel uit konden. In Peking was het op het vliegveld, vanwege strenge regels en de vele te verrichten handelingen (coronatesten, invullen formulieren), iets lastiger afstand van anderen te houden.

Reageer of discussieer mee

Vond u TeamNL houdt corona voorlopig buiten, toch nog slag om de arm bij NOC*NSF nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “TeamNL houdt corona voorlopig buiten, toch nog slag om de arm bij NOC*NSF” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…