Testlocaties Testcoronanu gesloten vanwege ‘zeer ernstig’ lek in database

Testlocaties Testcoronanu gesloten vanwege ‘zeer ernstig’ lek in database

Een bedrijf dat coronatesten uitvoert is afgesloten van het systeem met de app CoronaCheck, vanwege een lek in de database van het bedrijf. Dat bevestigt het ministerie van Volksgezondheid, na berichtgeving van RTL Nieuws. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft het bedrijf zaterdag gezegd dat het meteen moet stoppen met het testen.

Op de website van het bedrijf, Testcoronanu, was het mogelijk om zelf valse reis- en toegangsbewijzen aan te maken. Deze konden vervolgens worden gebruikt om een geldige QR-code uit de CoronaCheck-app van de overheid te verkrijgen. Ook lekten de persoonsgegevens van tienduizenden mensen die bij het bedrijf een test deden, ontdekte RTL Nieuws. Het bedrijf heeft tien locaties in Nederland en drie in België.

Nadat het lek aan het licht was gekomen, is het bedrijf uitgesloten van het systeem van de overheid, zegt een woordvoerder van Volksgezondheid. Het ministerie heeft geen signalen dat anderen dan RTL van het lek gebruik hebben gemaakt, maar stelt tegelijkertijd dat dat „iets is waar de testaanbieder inzicht in heeft”.

Op papier was alles in orde bij het bedrijf, aldus de woordvoerder. Om toegelaten te worden tot het testsysteem van de overheid moet een bedrijf aan strenge eisen voldoen en bewijzen overleggen om aan te tonen dat het aan deze eisen voldoet. Zo moet een bedrijf onder meer een zogenoemde pen(etratie)test doorstaan, waarbij een computersysteem op kwetsbaarheden wordt gecontroleerd.

Reageer of discussieer mee

Vond u Testlocaties Testcoronanu gesloten vanwege ‘zeer ernstig’ lek in database nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Testlocaties Testcoronanu gesloten vanwege ‘zeer ernstig’ lek in database” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…