Tientallen besmettingen in olympische ‘bubbel’, Nederland telt er 76 duizend per dag

Tientallen besmettingen in olympische ‘bubbel’, Nederland telt er 76 duizend per dag

Nu er steeds meer delegatieleden in Beijing aankomen stijgt ook het aantal meldingen in de gesloten olympische ‘bubbel’. De organisatoren van de Olympische Winterspelen hebben het afgelopen weekend 70 besmettingen gerapporteerd en voorzien de komende dagen een verdere toename door het arriveren van deelnemers.

Het blijft een groot contrast met de aantallen in Nederland, waar zondag 76 duizend besmettingen werden gemeld.

Toename meldingen op Winterspelen, 39 atleten en coaches positief
Nu er steeds meer delegatieleden in Beijing aankomen stijgt ook het aantal meldingen in de gesloten olympische ‘bubbel’. De organisatoren van de Olympische Winterspelen hebben het afgelopen weekend 70 besmettingen gerapporteerd en voorzien de komende dagen een verdere toename door het arriveren van deelnemers. De helft van de besmettingen werd geregistreerd onder atleten en coaches. Onder andere 3 Poolse schaatsers en 5 leden van de Canadese delegatie bleken positief.

Ongeveer driekwart van de besmettingen van afgelopen weekend werd getraceerd onder nieuwe aankomsten op de luchthaven, de rest testte positief bij de dagelijkse PCR-test die verplicht is na aankomst in het olympisch dorp. Tot nu toe zijn ruim 675 duizend screeningtesten uitgevoerd, en zo’n 8 duizend testen op het vliegveld. In totaal zijn 211 personen positief getest, van wie 39 sporters en coaches.

Ondertussen heeft de stad Beijing zondag 20 nieuwe gevallen gemeld – het hoogste in 18 maanden tijd. De Chinese besmettingsaantallen zijn nog laag, maar stegen deze week met 34 procent op weekbasis.

Ruim helft van GGD-testen is positief, dagelijks gemiddeld 76 duizend besmettingen

Meer dan de helft van de afgenomen coronatesten blijkt positief. De GGD’s rapporteren deze week gemiddeld 76 duizend positieve testen per dag. Van de testen die op vrijdag zijn uitgevoerd waren er ruim 86 duizend positief. De maximale testcapaciteit, zo’n 150 duizend, wordt al sinds afgelopen maandag vrijwel volledig benut. Door het hoge aantal meldingen kan het RIVM de gegevens niet tijdig verwerken. Het RIVM registreerde de afgelopen week gemiddeld 61.553 nieuwe besmettingen per dag, 34 procent meer dan vorige week. Dit is nog een forse onderrapportage, over de afgelopen 13 dagen zijn ongeveer 131 duizend meldingen niet verwerkt. Door een nieuwe technische storing op zaterdag is de onderrapportage nog groter.

Reageer of discussieer mee

Vond u Tientallen besmettingen in olympische ‘bubbel’, Nederland telt er 76 duizend per dag nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Tientallen besmettingen in olympische ‘bubbel’, Nederland telt er 76 duizend per dag” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…