Tilburgs Beachy-festival gaat meteen los met 4.500 bezoekers: ‘Party like it is 2019’

Tilburgs Beachy-festival gaat meteen los met 4.500 bezoekers: ‘Party like it is 2019’

Na bijna anderhalf jaar aanhoudende festivaldroogte mag het weer: een festival voor meer dan 750 mensen. Het Tilburgse stadsstrand Beachy viert het op de eerste dag dat het kan met duizenden bezoekers. ,,We tellen af.” Duizenden bezwete lijven die door elkaar heen dansen, opeen gestampt staan, eensgezind alcohol in kelen gooien. Jazeker, het kan bijna en dat zal festivalminnend Tilburg weten ook. ,,Party like its 2019″, zegt Tim Frenken van Beachy.

Voor het eerst in tijden kan er weer een festival op poten worden gezet dat – qua bezoekers – een beetje oogt als normaal. Op zaterdag 25 en zondag 26 september wil het Beachy-festival iedere dag 4.500 man naar het strand trekken. Vier stages, is de bedoeling, en ook op de parkeerplaats kan worden gedanst.

och blijft het een beetje vreemd: want op de vrijdag van dat weekend is het eveneens festival maar dan kan er slechts 750 man binnen. Die nacht vervallen de corona-festivalregels van het kabinet pas. ,,Dat geeft nog een beetje een dubbel gevoel”, zegt Frenken die prominent meedeed aan de Unmute Us-protesten, waarbij werd geëist werd dat alle clubs en evenementen meteen weer open zouden gaan. ,,Hoezo is het op vrijdag wel gevaarlijk, maar op zaterdag niet meer? Maar goed, we zijn superblij dat het weer grootschalig kan.”

Toegang kan alleen met een QR-code, waarmee mensen laten zien dat ze gevaccineerd zijn of een negatieve testuitslag hebben. De discussie die nu veel wordt gevoerd: moet je daar wel mee willen werken? ,,Ik snap de discussie”, zegt Frenken. ,,Maar voor ons was dat de afgelopen maanden al gebruikelijk als we iets organiseerden. Zo was het ook al als je het Willem II-stadion of Zandvoort bezocht.”

Hij snapt dat horecabazen wel met de vraag worstelen. ,,Mensen plannen het bezoek aan een festival vaak ver vooruit, dan kun je je daar met die QR-test op voorbereiden. Een kroegbezoek gebeurt eerder spontaan, dan is zo’n QR-code controle aan de deur wel een issue.”

Onder andere Bizzey, Disco Snolly, Benny Rodrigues en Luuk van Dijk komen optreden.

Reageer of discussieer mee

Vond u Tilburgs Beachy-festival gaat meteen los met 4.500 bezoekers: ‘Party like it is 2019’ nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Tilburgs Beachy-festival gaat meteen los met 4.500 bezoekers: ‘Party like it is 2019’” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…