Tilburgse Michelle (23) schreef een sprookje: ‘Karin Bloemen sprak het in’

Tilburgse Michelle (23) schreef een sprookje: ‘Karin Bloemen sprak het in’

Als je iets wil dan moet je het vragen: neem dat maar van Michelle Sweegers aan. De 24-jarige harpiste schreef het sprookjes(luister)boek De Goudboom en liet dit inspreken door Karin Bloemen. Hoe ze dat voor elkaar kreeg? “Ik heb het gewoon gevraagd.”

“Ik zag Karin Bloemen in de 5 Uur Show waarin ze vertelde over het belang van voorlezen. Ze las in de uitzending een stukje uit een kinderboek voor en ik dacht: wat kan ze dat goed. Als je het niet vraagt dan weet je het niet, dus ik heb haar benaderd. Natuurlijk had ik nooit durven dromen dat ze het zou doen. Dat geldt ook voor de tekeningen in het boek die gemaakt zijn door fairytale artiest Maggie Gunzel. Haar tekenstijl past heel erg bij het verhaal. Ik vond haar via internet.”

Van harpist naar sprookjesboekschrijver klinkt misschien als een carrièreswitch, maar eigenlijk is het gewoon een nieuwe vorm voor Michelle om haar creativiteit te uiten. “Ik heb een grote fantasie. Als ik muziek aan het componeren ben, bedenk ik altijd een verhaal wat de muziek omschrijft en ondersteund. Dat verhaal probeer ik ook over te brengen, ook in mijn klassieke muziekstukken. Klassiek kan best zwaar zijn, maar als je het verhaal erachter weet kun je er nog meer van genieten.”

Michelle is sowieso niet in een hokje te stoppen. Klassiek, jazz, rock, pop, sprookjesachtig… ze speelt het allemaal. Een favoriet genre heeft ze niet. Juist die afwisseling in projecten maakt het voor Michelle zo leuk. “Ik wil zeker nog een tweede boek schrijven, maar nu moet ik even bijkomen van het schrijfproces en ga ik me eerste weer richten op het geven van voorstellingen en (klassieke) concerten. Bovendien werk ik momenteel samen met een DJ waarbij ik op de elektrische harp speel. De plannen zijn er om in het najaar een single uit te brengen. Ik wil mij niet op een ding blijven focussen, maar laat elke keer een ander repertoire zien. Zo leer je nieuwe dingen bij.”

Reageer of discussieer mee

Vond u Tilburgse Michelle (23) schreef een sprookje: ‘Karin Bloemen sprak het in’ nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Tilburgse Michelle (23) schreef een sprookje: ‘Karin Bloemen sprak het in’” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…