Twee mysterieuze QR-codes in het Amsterdamse Westerpark: “We zijn gerickrolled”

Twee mysterieuze QR-codes in het Amsterdamse Westerpark: “We zijn gerickrolled”

Achter de Westergasfabriek in Amsterdam staan twee mysterieuze borden met de tekst: ‘Have your QR-code ready for scanning’. Voorbijgangers zijn aangenaam verrast met wat hun te wachten staat als ze de code met hun mobiel scannen: “Dit is wel het muziekje wat je wilt hebben vandaag.”

Veel voorbijgangers denken dat de QR-code te maken heeft met corona, maar eenmaal gescand blijkt dat anders. “We zijn gerickrolled”, zegt iemand bij horen van de muziek.

Rickrollen is een internet-grap, ontstaan in 2007, waarbij iemand een link doorgestuurd krijgt en in de veronderstelling is iets belangrijks te zien, maar in de maling wordt genomen en de videoclip Never Gonna Give You Up van Rick Astley te zien krijgt. En die grap is nu nieuw leven in geblazen in de vorm van een QR-code achter de Westergasfabriek. “Ja mooi! Dit doet mij denken aan de kinderdisco met mini-frikandellen”, vertelt een opgewekte voorbijganger.

Mysterie

Nu Amsterdam Dance Event dit jaar door kan gaan, zijn de voorbereidingen in de Westergasfabriek volop bezig. Een vrouw vraagt zich hardop af: “ADE is begonnen, is dit de lijn waar de QR-code gescand moet worden?”

Wie de QR-codeborden geplaatst heeft, blijft een mysterie; zowel ADE, de Westergasfabriek áls de gemeente zeggen niks van de borden af te weten.

Reageer of discussieer mee

Vond u Twee mysterieuze QR-codes in het Amsterdamse Westerpark: “We zijn gerickrolled” nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Twee mysterieuze QR-codes in het Amsterdamse Westerpark: “We zijn gerickrolled”” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…