Vaccinatiecentrum Mechelen hangt Vlaamse topwerken: “Om kwartier wachttijd na prik aangenaam door te brengen”

Vaccinatiecentrum Mechelen hangt Vlaamse topwerken: “Om kwartier wachttijd na prik aangenaam door te brengen”

Sinds vandaag hangen in het vaccinatiecentrum Nekkerhal in Mechelen enkele topwerken van Vlaamse kunstschilders. Het gaat om werken van Valerius De Saedeleer en Gustave Van De Woestyne. Hans Bourlon werkt als vrijwilliger in het vaccinatiecentrum en kwam op het idee om de wachttijd voor de bezoekers wat aangenamer te maken. ’t Is niet elke dag dat je oog in oog staat met een echte Gustave Van De Woestyne of Valerius De Saedeleer. Maar de inwoners van Mechelen en Sint-Katelijne-Waver hebben het getroffen want in hun vaccinatiecentrum Nekkerhal hangen sinds vandaag vier topwerken van de Vlaamse schilders.

Het is Hans Bourlon, van Studio 100 die eerder al zijn sporen verdiende met de tentoonstelling Kunstuur in Mechelen, die op het idee kwam. “Ik werk hier één keer per week als vrijwilliger. Ik heb in een ver verleden trouwens ooit nog een Rode Kruis brevet gehaald. Het viel mij op dat mensen enkel naar een zwarte muur kunnen kijken. Ik dacht dat het wel fijn zou zijn om op die lege muren schilderijen te hangen. We hebben nu vier hele grote werken uit privéverzamelingen naar hier gebracht. Ze zijn verzekerd en worden bewaakt. Mensen vinden op de stoel voor hen een QR-code met meer uitleg over de schilderijen”, zegt Bourlon.

Jan Simons coördinator van het vaccinatiecentrum reageert alvast enthousiast op het initiatief. “Mensen zitten een kwartier doelloos te wachten na hun prik. Nu hebben ze iets moois om naar te kijken. Het zijn grote, imposante werken en passen in de Nekkerhal. Ik kende ze al van de tentoonstelling Kunstuur, waarvan Hans Bourlon trouwens ook een van de initiatiefnemers was. Ze komen hier zeer goed tot hun recht.”

Ria uit Mechelen heeft vandaag haar tweede prik gekregen en zit vlak voor een schilderij van Gustave Van De Woestyne: “Ik vind de schilderijen heel mooi, het is een super idee. Je hebt niet altijd de gelegenheid om zo’n topwerken te zien en nu hangen ze gewoon voor je terwijl je zit te wachten. ’t Is alleszins veel leuker dan op mijn gsm te tokkelen”, lacht ze.

Reageer of discussieer mee

Vond u Vaccinatiecentrum Mechelen hangt Vlaamse topwerken: “Om kwartier wachttijd na prik aangenaam door te brengen” nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Vaccinatiecentrum Mechelen hangt Vlaamse topwerken: “Om kwartier wachttijd na prik aangenaam door te brengen”” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…