Vakbonden woest over inzet QR-code op werkvloer

Vakbonden woest over inzet QR-code op werkvloer

Werknemers en vakbonden zijn niet te spreken over de mogelijke invoering van QR-codes op de werkvloer. Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, pleitte zondag voor de inzet van de coronapas op de werkvloer om de stijging van het aantal coronabesmettingen te stoppen. Vakbond FNV is pertinent tegen de inzet van de CoronaCheck-app op de werkvloer. “‘Wij zijn – net als de meeste vakbonden – vóór vaccineren en een hoge vaccinatiegraad, maar het mag niet ten koste gaan van grondrechten”, reageert vicevoorzitter van de vakbond Kitty Jong.

“Het is gewoon echt een ander verhaal of je die QR-code toont om vrijwillig een café of restaurant in te gaan, omdat je dat graag wilt, of omdat je naar je werk gaat; de plek die je een inkomen geeft waar je je leven mee betaalt.” FNV stelt dat er ook andere oplossingen zijn om een veilige werkomgeving te creëren, zoals goede coronaprotocollen op de werkvloer.

Ook CNV ziet niks in een coronatoegangsbewijs op het werk. De vakbond pleit voor het handhaven van de oude coronaregels: 1,5 meter afstand, goede hygiëne en thuiswerken indien mogelijk.

‘Recht om zelf te beslissen’

Onder werknemers in loondienst is er ook weerstand tegen de invoering van een coronapascheck op werk. De tegenstanders zijn met 49 procent nipt groter dan de voorstanders met 46 procent, blijkt uit onderzoek van Hart van Nederland zondag. “In verband met de AVG vind ik dat dit niet moet kunnen,” reageert een bewoonster van Gouda. “Ik vind het iets persoonlijks, en dat iedereen in zijn recht is om zelf te beslissen.”

Sportscholen fel tegen

Naast een check op de coronapas op de werkvloer wordt ook gedacht aan de introductie van QR-codes bij sportscholen. Sportschoolhouders zien daar helemaal niets in. “We hebben lang gepraat met de overheid, sporten moet drempelloos zijn”, zegt Patrick Rijnbeek van NL Actief. “Ik heb hier mensen lopen, die trainen zes keer in de week. Als zij elke keer moeten testen om te sporten, wordt dat het een gebed zonder end”, vindt sportschoolhouder Thomas van den Berg.

Reageer of discussieer mee

Vond u Vakbonden woest over inzet QR-code op werkvloer nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Vakbonden woest over inzet QR-code op werkvloer” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…