Verkrijgen QR code digitaal vaccinatiebewijs nog steeds groot probleem, GGD wordt platgebeld

Verkrijgen QR code digitaal vaccinatiebewijs nog steeds groot probleem, GGD wordt platgebeld

Nog steeds lukt het veel mensen die gevaccineerd zijn niet een digitaal bewijs via de CoronaCheck-app te krijgen. Alleen al bij de GGD West-Brabant melden zich dagelijks 50 tot 75 mensen met dit probleem. Met de app kunnen gevaccineerden een QR-code aanmaken waarmee ze naar het buitenland kunnen of een evenement mogen bezoeken. Volgens een woordvoerder van de GGD in West-Brabant, bestaan er nog ‘enkele technische problemen’ met de app die opgelost moeten worden. Daardoor is het voor een onbekend aantal mensen nog altijd onmogelijk zo’n digitaal vaccinatiebewijs aan te maken.

,,Dit is natuurlijk ontzettend vervelend voor al die mensen‘’, zegt de GGD-woordvoerder. ,,Gelukkig gaat het al wel wat beter, want in voorgaande weken lag het aantal telefoontjes dat we hier dagelijks over kregen nog hoger. Wij doen wat we kunnen en werken er keihard aan om de problemen op te lossen.”

Gegevens niet goed aangeleverd

De CoronaCheck-app is ontwikkeld onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dat erkent dat het al veel langer bestaande probleem met de app nog altijd niet is opgelost. ,,Maar’’, zegt woordvoerder Tom Elbersen, ,,Wij hebben niet de indruk dat deze problemen nu nog op grote schaal spelen.”

Volgens Elbersen zou het niet om fouten in de app gaan, maar om de koppeling met de vaccinatiegegevens die niet altijd goed door de GGD’s worden aangeleverd. ,,Nogmaals, wij hebben de indruk dat het al stukken beter gaat. Maar we werken er met alle betrokken partijen hard aan om het helemaal op te lossen.’’

Storingen

De GGD erkent dat er de afgelopen tijd inderdaad storingen in het systeem zijn geweest waardoor niet alle gegevens van de gevaccineerden zijn doorgekomen. Een ander probleem met de CoronaCheck-app is dat bij sommige mensen de eerste en de tweede coronaprik op dezelfde datum staan geregistreerd. Daardoor lijkt het voor de app alsof zij maar één prik hebben gehad. Ook een aantal mensen dat corona heeft gehad en daarom daarna maar één vaccinatieprik bij de GGD kregen, heeft nog altijd moeite een digitaal vaccinatiebewijs te vergaren.

Onbereikbaar door vele telefoontjes

De GGD heeft al langer een speciaal telefoonnummer (0800 5090) waar mensen met vragen over vaccinaties en testen en de registratie daarvan, terecht kunnen. Daar werd vorige week zo vaak naar toe gebeld dat de lijn soms onbereikbaar was. Inmiddels zijn er extra mensen ingezet.

Wie overigens binnenkort op vakantie gaat in het buitenland en nog geen vaccinatiebewijs heeft, komt in de meeste gevallen ook met een negatief testbewijs dat land binnen.

Reageer of discussieer mee

Vond u Verkrijgen QR code digitaal vaccinatiebewijs nog steeds groot probleem, GGD wordt platgebeld nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Verkrijgen QR code digitaal vaccinatiebewijs nog steeds groot probleem, GGD wordt platgebeld” mag u delen met anderen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…