Verplicht coronatoegangsbewijs gaat door, geen QR-code op terras

Verplicht coronatoegangsbewijs gaat door, geen QR-code op terras

De invoering van het verplichte coronatoegangsbewijs gaat door. Ondanks stevige kritiek heeft toch een meerderheid van de Tweede Kamer de nieuwe coronamaatregel goedgekeurd. Alleen op terrassen hoeven bezoekers de QR-code niet te laten zien.

Vanaf volgende week zaterdag 25 september moet iedereen een coronatoegangsbewijs laten zien bij een bezoek aan de horeca, bij evenementen, festivals, concerten en professionele sportwedstrijden. Het is ook vereist bij een bezoek aan kunst- en cultuurinstellingen, zoals bioscopen en theaters. Bij een afhaalrestaurant hoeft het niet.

De Tweede Kamer moest het kabinetsplan goedkeuren en in het debat kwam er veel kritiek op dat verplichte bewijs. Veel partijen zoals PVV, ChristenUnie, de SP, GroenLinks, Partij voor de Dieren, Volt, BBB, Forum, de Groep-Van Haga, SGP en het Kamerlid Omtzigt stemden tegen het verplichte bewijs. Uiteindelijk stemden bij een hoofdelijke stemming toch 70 Kamerleden (van VVD, D66, CDA, PvdA en Liane den Haan), voor het kabinetsplan en 58 Kamerleden tegen.

Veel kritische partijen vinden dat niet-gevaccineerden te veel gedwongen worden om zich te laten vaccineren. De Tweede Kamer heeft zich al maanden geleden uitgesproken tegen verplichte inenting. Regeringspartij ChristenUnie vreest voor een tweedeling in de samenleving. De PVV vindt maatregelen helemaal niet meer nodig. PVV-leider Wilders noemt de maatregel onnodig en illegaal.

Minister De Jonge van Volksgezondheid is het hier pertinent niet mee eens. De invoering van het coronatoegangsbewijs is volgens hem de enige manier om andere maatregelen, zoals de anderhalvemeterregel los te laten. “Als we dit niet doen, lopen de ziekenhuizen straks weer vol”, aldus De Jonge.

Buitenlucht

De Kamer stemde er donderdagavond dan toch mee in, maar wist wel één uitzondering te regelen. Op terrassen hoeft het niet. De Kamer vindt dat het coronavirus in de buitenlucht zich veel minder verspreidt en vreest problemen met het verminderen van het draagvlak onder de bevolking.

Premier Rutte vindt het onverstandig om de coronatoegangsbewijs niet op het terras te laten gelden. Volgens de premier moeten terrasgasten toch naar binnen voor de wc of om af te rekenen. “Het kan ook gaan regenen en dan gaat iedereen opeens naar binnen,” zo zei hij in het debat.

Maar uiteindelijk zal het kabinet zich neerleggen bij de wens van de Tweede Kamer.

Reageer of discussieer mee

Vond u Verplicht coronatoegangsbewijs gaat door, geen QR-code op terras nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Verplicht coronatoegangsbewijs gaat door, geen QR-code op terras” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…