Vervalt je QR-code? Zo kun je weer naar binnen met een toegangsbewijs

Vervalt je QR-code? Zo kun je weer naar binnen met een toegangsbewijs

ARNHEM – Wie minstens negen maanden geleden zijn laatste coronavaccinatie haalde, heeft vanaf dinsdag geen geldige QR-code meer tot zijn beschikking die als toegangsbewijs dient. Voor ruim een half miljoen mensen is dit het geval, zegt minister Ernst Kuipers. Wil je toch naar binnen op locaties waar je een QR-code nodig hebt, zijn er drie opties.

Optie 1: de boosterprik halen

Wie de boosterprik laat zetten, krijgt weer een groen vinkje in de CoronaCheck-app. Dat kan tot veertien dagen na het zetten van de prik duren. Het ministerie heeft op dit moment nog geen geldigheidstermijn op de boosterprik gezet. Dat betekent dat je Nederlandse en internationale QR-code tot nader order onbeperkt geldig blijven na de booster.

Optie 2: een herstelbewijs aanmaken

De boosterprik is niet de enige weg. Misschien ben je bij de GGD of een andere testaanbieder in Nederland positief getest op corona. Dan heb je na elf dagen recht op een officieel bewijs dat je hersteld bent. Dat herstelbewijs kun je toevoegen in de CoronaCheck-app en uiterlijk 180 dagen gebruiken als coronatoegangsbewijs. Wil je er ook mee kunnen reizen? Dat kan alleen wanneer je bij de GGD bent getest met een PCR-test. Let wel: een positieve zelftest is niet voldoende om een herstelbewijs te krijgen.

Optie 3: een negatieve test

Wil je of kun je je niet laten vaccineren én ben je niet positief getest? Dan blijft alleen de negatieve test via Testen voor Toegang over. De uitslag van zo’n test is binnen twee uur bij je en de kosten van de toegangstest worden betaald door de Rijksoverheid. Met de uitslag van zo’n test in de CoronaCheck-app kun je 24 uur naar binnen op plekken waar het coronatoegangsbewijs nodig is.

Geen digitaal bewijs

Heb je geen smartphone – of heb je er wel een, maar wil je de CoronaCheck-app niet installeren? Dan kun je altijd kiezen voor het papieren coronatoegangsbewijs. Zowel het vaccinatiebewijs als het herstelbewijs én de negatieve test via Testen voor Toegang kun je printen.

Cijfers van de GGD

De GGD Noord- en Oost-Gelderland gaf in de week van 24 januari tot en met 30 januari in totaal 6529 mensen een boostervaccinatie. De week ervoor ging het om 10.338 personen. Hoe de cijfers er deze week uitzien, is nog niet bekend. Een woordvoerder van de GGD benadrukt ook dat uit die cijfers niets uit afgeleid kan worden, omdat mensen die langskomen voor een prik niet hoeven te zeggen – en ook niet gevraagd worden – waarom ze een vaccinatie komen halen. Het is dus niet te zeggen of mensen een boosterprik nemen omdat hun QR-code dreigt te verlopen.
Een woordvoerder van de GGD Gelderland-Midden laat weten dat op de priklocaties weer een toename wordt waargenomen in het aantal mensen dat een boosterprik komt halen. In de weken ervoor werd in de cijfers juist een afname gezien. Of dit rechtstreeks verband houdt met de afloop van de geldigheid van de QR-code kan de woordvoerder niet zeggen.

Reageer of discussieer mee

Vond u Vervalt je QR-code? Zo kun je weer naar binnen met een toegangsbewijs nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Vervalt je QR-code? Zo kun je weer naar binnen met een toegangsbewijs” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…