Video: hoe goed controleert de horeca de QR-code?

Video: hoe goed controleert de horeca de QR-code?

Hoe streng gaat de horeca in Limburg om met de verplichte controle van de QR-code? L1 nam de proef op de som door een aantal horecazaken in Heerlen, Venlo en Maastricht te bezoeken. Bij het overgrote deel konden we zonder controle naar binnen. Van de 24 horecazaken die we bezochten, werden wij bij vier zaken gecontroleerd op een QR-code.

Maastricht controleert de QR-code het best, Venlo controleert de QR-code het slechts
In Heerlen was er geen controle op de QR-code bij zeven van de acht bezochte horecagelegenheden. In Maastricht werd het best gecontroleerd op het coronatoegangsbewijs. Drie van de acht verschillende horecazaken vroegen naar de QR-code. In Venlo werd bij geen enkel bezoek gevraagd om de pas.

Reactie horeca

Wij hebben de horecaondernemers die op de beelden te zien zijn geconfronteerd met onze bevindingen. Een aantal ondernemers geeft aan dat het om incidenten gaat. Ook wordt er gezegd dat het soms niet lukt om te controleren.

“Mensen wachten niet en lopen dan gewoon door”, aldus ondernemer Nick Mertens uit Maastricht. Daarnaast geeft hij aan het beleid niet helemaal te snappen. “In een winkel of supermarkt kan je zo naar binnen en wij moeten controleren.”

Roy Deguelle, een horecaondernemer uit de provinciehoofstad, is tevreden dat de proef bij hem geslaagd is. Hij is namelijk tijdens het eerste weekend op de vingers getikt. “We hebben toen een officiële waarschuwing gehad.” Nu zit er standaard een medewerker van 12:00 tot 00:00 uur om de controle uit te oefenen.

De Venlose horecaman Erik Schreurs baseert zijn beleid over hetgeen wat zijn burgemeester Antoin Scholten heeft aangegeven. “We controleren structureel, maar als je op het terras zit en je moet naar het toilet dan checken we het niet. Onze burgemeester heeft gezegd dat dat niet hoeft. Je moet niet op alle slakken zout leggen.”

Ook horecaondernemer Marc Hesselman is het eens met collega Schreurs. “Ik ga ervan uit dat mijn personeel gewoon controleert. Maar Scholten heeft ook gezegd dat we ons gezond verstand moeten gebruiken. En dat doen we ook.”

QR-code voor Toiletbezoeken

Scholten gaf eerder aan dat hij niet actief zou controleren op toiletbezoeken, waar volgens de regels een QR-code getoond moet worden. “Ik vind in die zin dat je er pragmatisch mee om moet gaan. Als je naar de wc gaat vind ik dat een andere situatie dan wanneer je in de horecaonderneming plaats neemt. Mij gaat het vooral om horecazaken die stelselmatig zeggen: ‘Ik controleer niet’. En die moeten begrijpen dat ik moet zeggen, dan moet die zaak dicht.”

De burgervader gaf donderdag ook aan dat de demissionaire minister van Veiligheid en Justitie Ferd Grapperhaus in een brief aan de burgemeesters heeft laten weten dat de controle op de pas beter moet. “Als ik echt merk dat horecaondernemers niet willen controleren dan heb ik, ook met de brief van de minister, geen andere keus om te zeggen dat we de horecagelegenheid gaan sluiten.”

Reageer of discussieer mee

Vond u Video: hoe goed controleert de horeca de QR-code? nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Video: hoe goed controleert de horeca de QR-code?” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…