Video: hoe goed controleert de horeca de QR-code?

Video: hoe goed controleert de horeca de QR-code?

Hoe streng gaat de horeca in Limburg om met de verplichte controle van de QR-code? L1 nam de proef op de som door een aantal horecazaken in Heerlen, Venlo en Maastricht te bezoeken. Bij het overgrote deel konden we zonder controle naar binnen. Van de 24 horecazaken die we bezochten, werden wij bij vier zaken gecontroleerd op een QR-code.

Maastricht controleert de QR-code het best, Venlo controleert de QR-code het slechts
In Heerlen was er geen controle op de QR-code bij zeven van de acht bezochte horecagelegenheden. In Maastricht werd het best gecontroleerd op het coronatoegangsbewijs. Drie van de acht verschillende horecazaken vroegen naar de QR-code. In Venlo werd bij geen enkel bezoek gevraagd om de pas.

Reactie horeca

Wij hebben de horecaondernemers die op de beelden te zien zijn geconfronteerd met onze bevindingen. Een aantal ondernemers geeft aan dat het om incidenten gaat. Ook wordt er gezegd dat het soms niet lukt om te controleren.

“Mensen wachten niet en lopen dan gewoon door”, aldus ondernemer Nick Mertens uit Maastricht. Daarnaast geeft hij aan het beleid niet helemaal te snappen. “In een winkel of supermarkt kan je zo naar binnen en wij moeten controleren.”

Roy Deguelle, een horecaondernemer uit de provinciehoofstad, is tevreden dat de proef bij hem geslaagd is. Hij is namelijk tijdens het eerste weekend op de vingers getikt. “We hebben toen een officiële waarschuwing gehad.” Nu zit er standaard een medewerker van 12:00 tot 00:00 uur om de controle uit te oefenen.

De Venlose horecaman Erik Schreurs baseert zijn beleid over hetgeen wat zijn burgemeester Antoin Scholten heeft aangegeven. “We controleren structureel, maar als je op het terras zit en je moet naar het toilet dan checken we het niet. Onze burgemeester heeft gezegd dat dat niet hoeft. Je moet niet op alle slakken zout leggen.”

Ook horecaondernemer Marc Hesselman is het eens met collega Schreurs. “Ik ga ervan uit dat mijn personeel gewoon controleert. Maar Scholten heeft ook gezegd dat we ons gezond verstand moeten gebruiken. En dat doen we ook.”

QR-code voor Toiletbezoeken

Scholten gaf eerder aan dat hij niet actief zou controleren op toiletbezoeken, waar volgens de regels een QR-code getoond moet worden. “Ik vind in die zin dat je er pragmatisch mee om moet gaan. Als je naar de wc gaat vind ik dat een andere situatie dan wanneer je in de horecaonderneming plaats neemt. Mij gaat het vooral om horecazaken die stelselmatig zeggen: ‘Ik controleer niet’. En die moeten begrijpen dat ik moet zeggen, dan moet die zaak dicht.”

De burgervader gaf donderdag ook aan dat de demissionaire minister van Veiligheid en Justitie Ferd Grapperhaus in een brief aan de burgemeesters heeft laten weten dat de controle op de pas beter moet. “Als ik echt merk dat horecaondernemers niet willen controleren dan heb ik, ook met de brief van de minister, geen andere keus om te zeggen dat we de horecagelegenheid gaan sluiten.”

Geef jij QRcode-maken.nl een sterretje?

0 / 5

U gaf ons een

Start een discussie of discussieer mee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wat is het 2G beleid? De uitleg

Wethouder Hilvarenbeek wil geen QR-code aanvragen

Niet alle sportscholen controleren QR-code: ‘Knipoog en doorlopen’

Dankzij de QR-code draai ik voor het eerst volledig mee in de maatschappij

hoe een QR code maken

Het maken van een QR code of het genereren van een QR code is gratis. Er zijn diverse websites waarbij het maken van een QR code gratis wordt aangeboden. Echter na een x aantal keer dat de code gescand wordt moet je gaan betalen, dat is bij ons niet zo. Bij QR code maken, is het maken van een QR code gratis! Ook de aantal scans is en blijft compleet gratis! Daar blijft het niet bij, wij werken samen met 168X.nl waarbij je een verkorte link (een dynamische link voor een dynamische QR code) geheel gratis kunt aanmaken. Wil je die link aanpassen maak je eenvoudig gratis een account aan.

De foto aan de rechterkant is niet van ons: Photo by hitesh choudhary from Pexels.

Hoe een QR code scannen?

Dit is geen abnormale vraag, want deze vraag wordt vaak gesteld door een wat ouder publiek. Op de meeste telefoons (recent van 2 tot max 3 jaar) hebben een scan functie op de camera app. Wanneer je de camera app opent en je richt de telefoon lens naar de QR code, dan krijg je een melding of je de informatie wilt bekijken.

Het is eenvoudig om te scannen, bij de wat recentere iPhones staat het icoon al klaar waarbij je niet eens hoeft in te loggen. Dus het scannen van een QR code is heel eenvoudig.

Ohh, de foto aan de linkerkant,.. niet van ons: Photo by Ylanite Koppens from Pexels.

QR-code toepassingen en vele voorbeelden QR-codes

QR code maken voor de horeca

QR code in het onderwijs

QR code voor de Horeca

QR code maken met logo

QR code voor een app

QR code reclame

Waar staat QR-code voor?

QR staat voor ‘Quick Response’. Door de code te scannen krijgt de gebruiker ‘snelle toegang’ tot informatie. Het eerste QR-codesysteem werd in 1994 uitgevonden door een dochterbedrijf van het Japanse Toyota. Ze hadden een manier nodig om voertuigen en onderdelen tijdens de productie nauwkeurig te kunnen volgen. Om dit te bereiken werd een soort barcode ontwikkeld.

Menu