Virologen schrikken: geprikt en toch besmet, maar QR-code werkt gewoon

Virologen schrikken: geprikt en toch besmet, maar QR-code werkt gewoon

Je QR-code wordt inmiddels voor bijna elk uitje en bij elke horecagelegenheid aan de deur gevraagd. Ben je gevaccineerd of getest, dan krijg je een groen vinkje en kun je dus met je coronapas naar binnen. Maar wat gebeurt er met gevaccineerden met een positieve coronatest? Die behouden blijkbaar hun groene vinkje.

Huh? Ja, zo werkt toch echt. De controle van de QR-code in de horeca bleek eerder al niet erg streng. Maar Hart van Nederland sprak met een man die ondanks zijn besmetting gewoon binnenkwam bij een feestje tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) en zelfs meer uitstapjes maakte.

Gevaccineerd en positieve coronatest? QR-code blijft gelden

De man vertelt dat hij en zijn vrouw afgelopen vrijdag besmet raakten met het coronavirus. Daarna vroeg het stel zich af of ze eigenlijk na besmetting wel overal naar binnen mochten. En wat bleek? Dat kon. „We belden met de GGD, toen bleek dat allemaal onduidelijk en kregen wij de bevestiging dat onze QR-code gewoon geldig zou blijven vanwege onze vaccinaties.”

Waar eerder dit jaar besmette mensen meerdere dagen in quarantaine moesten van de GGD, kon dit stel alles doen. Een etentje, zondag een feestje op ADE en maandag gaan ze op vakantie. De man legt aan Hart van Nederland uit dat zijn vrouw en hij niet ernstig ziek waren. Aangezien de QR-code bleef gelden, konden zij alles doen. „Ik kan me niet voorstellen dat ik de enige ben die na een vaccinatie toch besmet wordt en zijn QR-code behoudt om overal toegang te blijven houden.”

Gevaccineerden dragen verantwoordelijkheid

De QR-code van een gevaccineerde blijft dus geldig, ondanks een positieve coronatest. Het ministerie van Volksgezondheid weet hier vanaf. Een woordvoerder vertelde eerder daarover: „Het is wat het is. We hebben de mogelijkheden bekeken om dat aan te passen, maar dat bleek technisch niet haalbaar.”

Volgens het ministerie dragen mensen zelf de verantwoordelijkheid om als besmette gevaccineerde niet eropuit te gaan. „Je wordt geacht je te laten testen als je klachten hebt en als je positief test in quarantaine te blijven.” Maar volgens de woordvoerder „blijven er altijd risico’s”. De besmette man zet in ieder geval vraagtekens bij deze aanpak.

Reageer of discussieer mee

Vond u Virologen schrikken: geprikt en toch besmet, maar QR-code werkt gewoon nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Virologen schrikken: geprikt en toch besmet, maar QR-code werkt gewoon” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…