Voetbalstadions mogen weer vol vanaf zaterdag 25 september, QR-codes blijven verplicht

Voetbalstadions mogen weer vol vanaf zaterdag 25 september, QR-codes blijven verplicht

Vanaf zaterdag 25 september mogen de voetbalstadions in Nederland weer helemaal worden gevuld met supporters. Dat is onderdeel van de nieuwste versoepelingen van de coronamaatregelen, die dinsdag door demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge zullen worden aangekondigd. De maatregel van 1,5 meter afstand houden verdwijnt dan namelijk. In de buitenlucht zijn er vanaf die dag dus geen restricties meer op het aantal toeschouwers. Wel is er de verplichting van een QR-code met een volledige vaccinatie of een negatieve coronatest, maar die was er de afgelopen maanden ook al in het profvoetbal. De komende twee speelrondes in de eredivisie (volgend weekend en daarna midweeks) zullen dus nog worden afgewerkt in stadions die voor maximaal 67 procent gevuld zullen zijn, maar daarna mogen clubs alle stoeltjes weer bezetten. Speelronde 7 in de eredivisie gaat op zaterdag 25 september van start met Willem II – PSV, daarna gevolgd door Ajax – FC Groningen en Feyenoord – NEC.

In het huidige pakket coronamaatregelen van de overheid mag twee derde van de capaciteit van de stadions worden gebruikt voor de toeschouwers. Daarmee was volgens de KNVB de 1,5-meterregel al losgelaten.

Het grootste deel van vorig seizoen werd in lege stadions gespeeld. Alleen in de eerste weken en in de laatste week van het seizoen waren beperkte aantallen toeschouwers welkom. Het is nog onduidelijk hoeveel toeschouwers er straks welkom zijn bij andere (sport-)evenementen binnen. Mogelijk geldt daar straks 75 procent van de capaciteit, maar daar wordt nog over gesproken. Ook daar zullen bezoekers bij binnenkomst een QR-code moeten laten zien.

De WK-kwalificatiewedstrijd Nederland – Noorwegen op dinsdag 16 november in De Kuip is uitverkocht, zo maakte de KNVB afgelopen week bekend. Er zullen nu echter nog zo’n 12.000 extra kaarten in de verkoop gaan zodat het stadion in Rotterdam helemaal gevuld zal zijn voor die belangrijke wedstrijd in de WK-kwalificatie. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal begint op 8 oktober aan de volgende interlandperiode met een uitwedstrijd tegen Letland. Drie dagen later fungeert Gibraltar als tegenstander in De Kuip. Voor dat duel op maandag 11 oktober zijn nog kaarten beschikbaar. Na de uitwedstrijd tegen Montenegro op 13 november treedt Oranje dan in Rotterdam tegen Noorwegen aan, met mogelijk nog als inzet het WK-ticket.

Reageer of discussieer mee

Vond u Voetbalstadions mogen weer vol vanaf zaterdag 25 september, QR-codes blijven verplicht nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Voetbalstadions mogen weer vol vanaf zaterdag 25 september, QR-codes blijven verplicht” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…