Voortaan verplicht: dit formulier moet u invullen voor u na een reis in het buitenland naar België terugkeert

Voortaan verplicht: dit formulier moet u invullen voor u na een reis in het buitenland naar België terugkeert

Wie langer dan twee dagen in het buitenland was, moet nu verplicht een onlineformulier invullen bij terugkeer. Dat zogenoemde “passenger locator form” vind je hier terug. Vul je het correct in, dan krijg je een bevestigingsmail met een code. Moet je in België in quarantaine gaan, dan krijg je daarover bovendien een sms. Alle info over het reisformulier op een rij.

Over welk formulier gaat dit?

Vorige week besliste de Veiligheidsraad dat iedereen die terugkeert uit het buitenland verplicht een formulier zal moeten invullen met zijn persoonlijke gegevens, de gegevens van waar je verbleef, en waar je in België zal verblijven. “Wie met het vliegtuig terugkeert, moet ook zijn vluchtnummer en zitje doorgeven”, legde Gino Claes van de FOD Volksgezondheid vrijdag uit tijdens de persconferentie over de coronacijfers.

Moét ik het formulier invullen?

Iedereen die terugkeert moet het formulier invullen, of dat nu met het vliegtuig, met de auto, of zelfs met de fiets of te voet is. De procedure bestond al voor bijvoorbeeld vliegtuigreizigers die terugkeren uit rode zones (met een hoog risico), maar is nu uitgebreid.

Het reisformulier is ook vertaald in het Nederlands, Frans en Duits. Tot nu toe bestond het enkel in het Engels, wat de nodige kritiek opleverde. Ook de vertaling naar het Nederlands heeft duidelijk moeite gekost, met tikfouten en gekke formuleringen tot gevolg.

“Er is een kleine, zeer beperkte uitzondering”, legt Claes uit. Als je minder dan 48 uur in het buitenland was, of minder dan 48 uur in België zal zijn, moet je het formulier niet invullen. “Maar deze uitzondering geldt niet voor wie met vliegtuig of de boot reist. Als u met het vliegtuig of per boot reist, moet u het formulier invullen, ongeacht hoelang u op ons grondgebied bent”, waarschuwt Claes. In principe moet je het formulier dus niet invullen na een gewone daguitstap.

Foto: Photo by Anna Shvets from Pexels

Reageer of discussieer mee

Vond u Voortaan verplicht: dit formulier moet u invullen voor u na een reis in het buitenland naar België terugkeert nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Voortaan verplicht: dit formulier moet u invullen voor u na een reis in het buitenland naar België terugkeert” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…