Vraag en antwoord over QR-codes

Begrippenlijst

Regelmatig krijgen wij vragen hoe een QR code werkt, wat het doet, hoe het hun kan helpen en dat is prima, maar veel antwoorden staan reeds op de website. Vandaar dat wij nu ook een begrippenlijst aan het samenstellen zijn. In deze begrippenlijst staat bijvoorbeeld wat een QR code is en wat het doet. Wat de betekenis is van bijvoorbeeld QR, en zo veel meer leuke, interessante en leerzame dingen.

Het is ook mogelijk zelf een inzending te doen, als je bijvoorbeeld weet wat BitCoin is of iets anders wat te maken heeft met een QR code, want niets is zo fijn kennis te delen en vrij te houden voor anderen dit ook te kunnen leren.

QR-code Begrippenlijst

Er staan momenteel 145 Vraag in deze lijst
#
2G-maatregel
Na een beperkte lockdown zouden mensen volgens het OMT-advies ook geen QR-code meer moeten krijgen voor alleen een negatieve coronatest. Dat wordt het zogenaamde 2G-beleid genoemd. (Alleen ‘Gevaccineerd of Genezen’.) Nu is het nog zo dat een QR-code wordt afgegeven als iemand twee keer keer is gevaccineerd, corona heeft gehad of negatief getest is. (“3G”, ofwel ‘Gevaccineerd, Genezen of Getest’.)Een deel van de Kamer heeft bezwaren tegen maatregelen als ‘2G’ omdat dit de tegenstellingen tussen gevaccineerden en ongevaccineerden groter maakt.Stichting Open Nederland (SON), de organisatie achter de toegangstesten, wil “nog niet vooruitlopen” nieuwe coronamaatregelen en het advies voor een 2G-maatregel.De testbedrijven die bij SON zijn aangesloten voerden vorige week een recordaantal van iets meer dan 400.000 toegangstesten uit. Daarvan was ruim 99 procent negatief. Sinds maart zijn zo’n 4 miljoen toegangstesten uitgevoerd. Die brachten ruim 18.000 besmettingen aan het licht. Zo’n 99,6 procent van alle toegangstesten was negatief.
Toegevoegd door: Hugo de Jonge
A
Actieve merkbekendheid
Een consument kan de merknaam, zonder hulp, uit eigen geheugen noemen.
Toegevoegd door: Hanneke
Advertentiegroepen
In een advertentiegroep is het mogelijk zoekwoorden toe te voegen die een gemeenschappelijk thema bevatten. Ook zitten in advertentiegroepen de advertenties die betrekking hebben op deze zoekwoorden.
Toegevoegd door: Peter
Advertentieplanning
Met een advertentieplanning binnen Google Ads is het mogelijk om je advertenties te laten zien op bepaalde momenten van een dag en bepaalde dagen van de week.
Toegevoegd door: Peter
AdWords-campagne
Het geheel van zoektermen, trefwoorden en tekstadvertenties in het advertentieprogramma Google AdWords. Een zoekmachine campagne wordt vaak gedaan met behulp van een Google AdWords campagne.
Toegevoegd door: Hanneke
Affiliate marketing
Het verkopen van andermans producten of het doorverwijzen van bezoekers naar andermans website tegen een bepaalde vergoeding. De vergoeding kan worden betaald voor elke bezoeker of aankoop op die website, afhankelijk van de afspraak die er is gemaakt.
Toegevoegd door: Jolanda van Geemeren
AIDA model
Attention, Interest, Desire & Action. Aan deze vier kenmerken moet een commerciële uiting voldoen.
Toegevoegd door: Peter
ALT-tag
Met de ALT-tag geef je als het ware een hele beknopte beschrijving van wat er te zien is op de afbeelding. Op deze manier maak je aan de crawlers van de zoekmachine duidelijk wat er op de afbeelding te zien is.
Toegevoegd door: Peter
Anchor tekst
De tekst waarmee een link is gekoppeld worden Anchor teksten genoemd. Vaak is dit te herkennen door een opvallende andere lettertype, kleur of onderlijning.
Toegevoegd door: Peter
Apps
Apps zijn programmaatjes op smartphone of tablet die bepaalde taken kunnen uitvoeren. Met apps die horen bij IP camera's kunnen in de regel de instellingen van de camera wijzigen, beelden live meekijken en recente beelden terugkijken.
Toegevoegd door: Roel
B
Backlink
Als een andere website linkt naar jouw website dan wordt dat een backlink genoemd. Voor de ranking van je website zijn backlinks een belangrijk onderdeel. Hoe meer autoriteit de website heeft die naar jou linkt, hoe beter de backlink is.
Toegevoegd door: Peter
Barcode
Jouw bedrijf, hoe klein of groot ook, kan QR-codes voor een breed scala aan doeleinden gebruiken. De QR code kan gebruikt worden voor het verwijzen naar je website waar bijvoorbeeld een actiepagina aan gekoppeld is maar ook voor andere doeleindes zoals het direct betalen van jouw factuur of kassabon, waar je telefoon direct na het scannen van de code naar de betaalprovider surft. Snel je geld dus en betaalgemak voor je klanten!De meest gebruikte functies door zzp’ers zijn:URL: voor het openen van een specifieke webpaginaBetaalopdracht: maakt directe betaling van een rekening mogelijkvCard : maakt een nieuw contact aanLocatie : toont een locatie in Google MapsTekst: statische tekst laten tonenYouTube: leid gebruikers naar jouw YouTube-kanaal voor een product video of instructievideoWhatsApp: nieuw contact toevoegen op je WhatsAppTwitter: linkt naar je Twitter-profiel of plaats een kant-en-klare tweetLinkedIn: linkt naar je professionele portfolioFacebook: linkt klanten naar jou nieuwe Facebook-promotiePDF: download een PDF-documentAfbeelding: toont een afbeeldingE-mail: verzendt een e-mail met vooraf gemaakte inhoudSms: verstuurt een sms met vooraf gemaakte inhoudDe conclusie is dat deze technologie het gebruik van mobiele webdiensten gemakkelijk maakt en versnelt: het is een zeer creatieve digitale tool.
Toegevoegd door: Roel
Bedankpagina
Dit is een webpagina waar men op terecht komt nadat er een bestelling is geplaatst, voor een nieuwsbrief is aangemeld of een contactformulier hebt verzonden. De bedankpagina wordt door online marketeers gemeten om erachter te komen hoeveel mensen een waardevolle actie hebben uitgevoerd op de website.
Toegevoegd door: Judith
Betaalgemak
Zoals gezegd kunnen QR-codes ook op facturen gezet worden voor een snelle en foutloze betaling. De klant opent de camera-app op een mobiel apparaat en scant de QR-code. Hierop komen dan de betaalgegevens tevoorschijn, waarmee hij de betaling eenvoudig kan afronden in zijn bank-app. Zo maak je het gemakkelijk voor je klant en heb jij het geld direct op je rekening met het juiste betalingskenmerk.De QR-code is naast de normale betaalgegevens een extra optie die je dan biedt. Het is aan de klant om te beslissen welke betaalmethode hij kiest.Wil jij hier ook gebruik van gaan maken op jouw facturen, e-factuur (in e-mail), kassabon of contactloze betalingen op een afstand nu consumenten huiverig zijn om pincodeapparaten, contant geld en bonnetjes aan te raken?
Toegevoegd door: Johan
Bewegingsdetectie
Bewegingsdetectie is een goede manier om opslagcapaciteit te besparen. Omdat er alleen wordt opgenomen wanneer de camera beweging bemerkt hoeft deze niet continu op te nemen. Dat spaart ruimte op de SD kaart of op de harde schijf en zorgt ervoor dat terugkijken een stuk eenvoudiger wordt. Er wordt namelijk alleen relevante informatie vastgelegd.
Toegevoegd door: Roel
Bing
De zoekmachine van Microsoft heet Bing en is de op een na grootste zoekmachine van Nederland en Europa. Bing wordt vaak gebruikt door mensen met een Windows computer, aangezien hier de standaard zoekmachine ingesteld staat op Bing.
Toegevoegd door: Roel
Bing Ads
Het advertentieplatform van de zoekmachine Bing wordt Bing Ads genoemd. Door middel van dit platform is het mogelijk om advertenties te maken die jou producten en diensten weergeven in de zoekresultaten van deze zoekmachine.
Toegevoegd door: Johan
BMM (Broad Match Modifier)
BMM is de afkorting voor de term Broad Match Modifier en is een van de zoektypes van zoekwoorden. Met deze zoektype zorg je ervoor dat jouw advertenties gevonden worden op sterk lijkende varianten, typfouten, enkelvoud, meervoud en afkortingen van het zoekwoord. Door het ‘+’ teken voor je zoekwoord te plaatsen zorg je ervoor dat deze Broad Match Modified wordt.
Toegevoegd door: Roel
Bouncepercentage
Als de bezoeker uw site bezoekt, maar direct weer weggaat van de website, wordt dit gezien als een bounce. Het bouncepercentage is het aantal websitebezoekers gedeeld door het aantal websitebezoekers dat direct weggaat van de website.
Toegevoegd door: Peter
Breadcrumbs
Breadcrumbs zijn een secundair hulpmiddel bij het navigeren waarmee gebruikers de relatie tussen hun locatie op een pagina (zoals een productpagina) en pagina’s van een hoger niveau (bijvoorbeeld een categoriepagina) gemakkelijk kunnen begrijpen. Wil je meer weten over Breadcrumbs
Toegevoegd door: Peter
Breed zoekwoord
Als je een breed zoekwoord inkoopt dan kunnen je advertenties gevonden worden op exact, synoniemen, spelfouten en gerelateerde zoekopdrachten van het zoekwoord.
Toegevoegd door: Peter
Business-to-business reclame
Reclame die is gericht op de zakelijke markt. Door de verschillende doelgroepen wijkt deze vorm van reclame vaak af van de gebruikelijke consumentenreclame.
Toegevoegd door: Peter
C
Canonical tag
Met canonical tags kun je aan zoekmachines vertellen dat een bepaalde pagina dezelfde tekst bevat als een andere pagina. Hierdoor kun je voorkomen dat je de zoekmachine de pagina’s ziet als duplicate content.
Toegevoegd door: Peter
Click
Een click is de registratie van het feit dat iemand op een advertentie heeft geklikt en daarmee de achterliggende informatie opvraagt. Bij Google AdWords betaal je per click op je advertentie.
Toegevoegd door: Peter
CMS
CMS is de afkorting van “content management system” (internationaal) of “contentmanagementsysteem (Nederlands). Een CMS is een systeem waarmee eenvoudig de inhoud van een website kan worden beheerd, zonder dat daarvoor kennis van programmeertaal noodzakelijk is. Alle websites van ForResult maken gebruik van een CMS.
Toegevoegd door: Hanneke
Consideration set
Producten of merken die een consument als alternatieven aanvaardbaar vindt en overweegt te kopen om een bepaalde behoefte te bevredigen.
Toegevoegd door: Hanneke
Consumentenmarketing
Bij deze nieuwe tak in de marketingbranche wordt de nadruk gelegd op het beïnvloeden van de onbewuste gedachtes van een consument, met als doel om marketinguitingen effectiever te maken.
Toegevoegd door: Peter
Consumentenpsychologie
Consumentenpsychologie is een nieuwe tak in de marketingbranche, waarbij de nadruk wordt gelegd op de psyche van de consumenten. In de consumentenpsychologie draait het om het inzetten van psychologische beïnvloedingstechnieken om marketinguitingen effectiever te maken.
Toegevoegd door: Hanneke
Consumentenpsycholoog
Een consumentenpsycholoog is gespecialiseerd in het (online) koopgedrag van consumenten. Daarnaast worden marketinguitingen vanuit een psychologische invalshoek bekeken, geanalyseerd en verbeterd.
Toegevoegd door: Peter
Content Management System
Een content management system of contentmanagementsysteem wordt gebruikt voor het onderhouden van de inhoud van een website of webshop. Content management system wordt meestal afgekort tot “CMS”. Websites met een CMS kunnen eenvoudig worden onderhouden door de gebruiker, ook zonder kennis van programmeer- en opmaaktalen. Alle websites van Forresult maken gebruik van een contentmanagementsysteem waarmee de website eenvoudig kan worden onderhouden.
Toegevoegd door: Hanneke
Conversie
Een bezoeker die overgaat tot een waardevolle actie wordt een conversie genoemd. Een waardevolle actie kan voor elk bedrijf anders zijn. Vaak wordt hiermee bedoeld een aankoop, brochure aanvraag, contact aanvraag of iemand die een mailtje stuurt of belletje geeft.
Toegevoegd door: Peter
Conversie-optimalisatie
Conversie-optimalisatie wordt vaak gebruikt binnen de online marketing. Deze term wordt gebruikt om het efficiënter realiseren van conversies aan te duiden. Of wel, het optimaliseren van de kans dat een website bezoeker een conversie oplevert.
Toegevoegd door: Erik
Conversiepercentage
Het percentage conversies dat voortvloeit uit het aantal gebruikers op de website is het conversiepercentage, ook wel conversieratio genoemd.
Toegevoegd door: Hanneke
Conversieratio
Het conversieratio is het percentage van de websitebezoekers dat overgaat tot conversie. Dit geeft aan hoe overtuigend de website is. Het conversieratio wordt ook wel “conversiepercentage” genoemd.
Toegevoegd door: Peter
Conversieratio / Conversiepercentage
Het percentage conversies dat voortvloeit uit het aantal gebruikers op de website is het conversiepercentage, ook wel conversieratio genoemd.
Toegevoegd door: Erik
Conversies
Een bezoeker die overgaat tot een waardevolle actie wordt een conversie genoemd. Een waardevolle actie kan voor elk bedrijf anders zijn. Vaak wordt hiermee bedoeld een aankoop, brochure aanvraag, contact aanvraag of iemand die een mailtje stuurt of belletje geeft.
Toegevoegd door: Roel
Conversiewaarde
Dit is de waarde die je mee geeft aan een conversie. In het geval van e-commerce is de conversiewaarde vaak de waarde van het product in euro’s.
Toegevoegd door: Frits
Cookies
Een cookie is een klein tekstbestand dat op de harde schijf van de computer wordt geplaatst wanneer een website wordt bezocht. De belangrijkste functie van cookies zijn om de ene gebruiker te onderscheiden van een andere gebruiker.
Toegevoegd door: Peter
Coronatestbedrijf
Het ministerie van Volksgezondheid heeft het bedrijf Testcoronanu gevraagd om mensen die al een test hadden gedaan de uitslag daarvan op een alternatieve manier te verstrekken. Minister Hugo de Jonge vindt de situatie,,“in het bijzonder vervelend voor reizigers die op het punt staan om met vakantie te gaan” en zich bij het bedrijf hebben laten testen. ,,Testcoronanu BV is daarom verzocht om mensen die al wel getest waren en op korte termijn reizen hun testuitslag op een veilige andere wijze (bijvoorbeeld op papier) te verstrekken”, schrijft De Jonge aan de Tweede Kamer.Of en hoe het bedrijf aan dit verzoek wil voldoen, is onduidelijk. Bij een telefoonnummer dat op de website van het bedrijf staat worden bellers geconfronteerd met lange wachttijden. Ook voor een reactie was het bedrijf vandaag niet bereikbaar. ,,Daarnaast is Testcoronanu BV verzocht om alle personen die nog een testafspraak hebben staan persoonlijk te informeren”, vervolgt De Jonge in zijn brief. ,,De testaanbieder zal ons informeren hoeveel reizigers in totaal getroffen zijn.”
Toegevoegd door: Jolanda van Geemeren
CPA
CPA is de afkorting voor Cost per Acquisition of Cost per Action. Binnen online advertising zijn dit beide afrekenmodellen, waarbij er pas wordt betaald zodra er een bepaalde actie wordt ondernomen.
Toegevoegd door: Peter
CPA (Cost per Aquisition of Cost per Action)
CPA is de afkorting voor Cost per Acquisition of Cost per Action. Binnen online advertising zijn dit beide afrekenmodellen, waarbij er pas wordt betaald zodra er een bepaalde actie wordt ondernomen.
Toegevoegd door: Johan
CPC
De kosten per klik is de Nederlandse vertaling van de Engelse term Cost per Click (CPC). Het is een biedstrategie binnen online advertising platformen waarbij de adverteerder betaald per klik op de advertentie. CPC is een van de bekendste biedstrategieën die er is.
Toegevoegd door: Peter
CPC (Cost per Click)
De kosten per klik is de Nederlandse vertaling van de Engelse term Cost per Click. Het is een biedstrategie binnen online advertising platformen waarbij de adverteerder betaald per klik op de advertentie. CPC is een van de bekendste biedstrategieën die er is.
Toegevoegd door: Roel
CPM
CPM staat voor Cost per Mille en betekent in het Nederlands kosten per duizend. Dit is een biedstrategie binnen online advertising platformen waarbij er wordt betaald per duizend weergaven.
Toegevoegd door: Peter
CPM (Cost per Mille)
CPM staat voor Cost per Mille en betekent in het Nederlands kosten per duizend. Dit is een biedstrategie binnen online advertising platformen waarbij er wordt betaald per duizend weergaven.
Toegevoegd door: Johan
Crawlen
Het doorzoeken of verkennen van websites wordt crawlen genoemd. Zoekmachines hebben hier speciale robots voor ontwikkeld die elke dag nieuwe websites crawlen op zoek naar nieuwe informatie.
Toegevoegd door: Peter
Cryptogeld
De techniek van de QR-code bestaat al langer dan je denkt. De laatste jaren kom je deze codes steeds vaker tegen. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt in musea, het onderwijs en op reclameposters in bushokjes. Ook in voor cryptocurrency wordt de code steeds vaker gebruikt. Wie bijvoorbeeld een Litebit wallet heeft, is er zeker mee bekend. Op deze pagina van de kennisbank lees je alles over de QR-code. We beginnen met een korte uitleg over het begrip en een stukje geschiedenis over dit soort codes. Ook geven we voorbeelden hoe de code wordt gebruikt in de wereld van cryptogeld.
Toegevoegd door: Johan
CTR
De Click Through Rate is het aantal mensen dat klikt op advertentie ten opzichte van het aantal mensen dat de advertentie heeft gezien. Met de CTR kan je goed zien hoe aantrekkelijk en/of interessant mensen de advertentie vinden.
Toegevoegd door: Peter
CTR (Click Through Rate)
De Click Through Rate is het aantal mensen dat klikt op advertentie ten opzichte van het aantal mensen dat de advertentie heeft gezien. Met de CTR kan je goed zien hoe aantrekkelijk en/of interessant mensen de advertentie vinden.
Toegevoegd door: Jolanda van Geemeren
D
Dagbudget
Binnen Google Ads kun je een dagbudget instellen aan je campagnes. Hiermee geef je aan aan Google dat er niet meer geld uitgegeven mag worden per dag dan het dagbudget.
Toegevoegd door: Peter
De geschiedenis van QR
In 1994 heeft Denso Wave, een dochteronderneming van het Japanse bedrijf Denso, de QR-code ontwikkelt. Denso is de leverancier van merken zoals Toyota en Isuzu. Zij leveren onder andere elektronische componenten aan deze bedrijven. Toen Toyota vond dat de geleverde onderdelen niet goed terug te vinden en te identificeren waren, heeft Denso Wave de tweedimensionale streepjescode ontworpen. De code werd toen alleen maar gebruikt in de auto-industrie.In Japan begon de opkomst van gsm-telefoons al vroeg. Men begon al vroeg met het gebruiken van de QR-streepjescode voor het aanbieden van een URL van een website. Op een vergelijkbare manier kunnen ook e-mailadressen, contactinformatie, afspraken, locaties, smsjes, telefoonnummers en teksten worden omgezet. Denso Wave heeft geen patent aangevraagd op deze code. Vandaar dat deze vrij gegenereerd kunnen worden door iedereen. Op de website van Timeless Design lees je meer over de mogelijkheden en de techniek achter de QR-code.
Toegevoegd door: Johan
Domain authority
Domain authority, in het Nederlands domein autoriteit genoemd, is een score die jouw website ontvangt op basis van relevantie.
Toegevoegd door: Peter
Dome
Een Dome camera beschikt over een (vaak vandalismebestendige) semi-transparante koepel om de camera heen. Zo is van buitenaf lastig te zien in welke richting een camera aan het filmen is. Daarnaast zorgt de koepel voor een extra laag bescherming om de daadwerkelijke camera heen.
Toegevoegd door: Judith
Duplicate content
Zodra dezelfde pagina kan worden bereikt met verschillende URL’s spreekt men van duplicate content.
Toegevoegd door: Hanneke
E
E-commerce
E-commerce staat voor 'electronic commerce' en heeft betrekking op commerciële activiteiten via het Internet, elektronische handel dus. Het betreft online kopen en verkopen van producten en diensten, meestal via een online winkel (webshop).
Toegevoegd door: Frits
Exact zoeken
Door middel van exact zoeken kun je jouw advertenties laten zien aan mensen die zoeken naar exact jouw zoekwoord. Andere variaties zijn woordgroep zoeken en breed zoeken.
Toegevoegd door: Roel
Exacte zoekwoord
Door middel van exact zoeken kun je jouw advertenties laten zien aan mensen die zoeken naar exact jouw zoekwoord. Andere variaties zijn woordgroep zoeken en breed zoeken.
Toegevoegd door: Peter
Extensies
Door middel van extensies kun je je advertenties uitbreiden met aanvullende informatie. Er zijn verschillende soorten extensies zoals een call-extensie, highlight-extensie & sitelink-extensie.
Toegevoegd door: Peter
Externe links
Alle links die op jouw website staan en verwijzen naar een andere website, worden externe links genoemd.
Toegevoegd door: Peter
F
Facebook feed
De Facebook feed is een lijst met diverse soorten berichten die centraal staan bij het gebruik van de Facebook social media dienst. Deze berichten worden afgestemd op de individuele gebruiker en vormen een combinatie van content van vrienden, informatie die overeenstemt met de persoonlijke interesses en gerichte advertenties. Wat is Facebook feed en hoe wordt bepaald welke informatie hier wordt weergegeven?
Toegevoegd door: Erik
Frame QR
Aanpasbaar frame dat grotere gegevens kan bevatten in formaten zoals afbeeldingen, illustraties of foto’s
Toegevoegd door: Roel
FrameQR
FrameQR-codes, ontwikkeld in 2014, zijn ontwikkeld om meer creativiteit in het uiterlijk van QR-codes mogelijk te maken. QR Code Generator biedt hiervoor een breed scala aan mogelijkheden, waaronder de kleur, vorm, type, logo en nog veel meer.
Toegevoegd door: Johan
G
GDPR
GDPR is de afkorting van de term General Data Protection Regulation, dat is de Engelste term voor het Nederlandse Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In deze verordening staan regels beschreven over de verwerking van persoonsgegevens door particuliere bedrijven en overheidsinstanties. Lees hier hoe wij jou kunnen helpen met het GDPR proof maken van de website.
Toegevoegd door: Roel
Geldigheid QR code
De QR Code welke u aanmaakt is altijd geldig, gratis en voor niets!
Toegevoegd door: Marja WBG
Gemiddelde positie
Dit laat zien welke positie, gemiddeld genomen, jouw advertentie wordt weergeven binnen de zoekresultaten van de zoekmachine.
Toegevoegd door: Peter
Google Ads
Google Ads is het advertentieplatform van Google waarop de advertenties gemaakt kunnen worden. Het advertentieplatform had voorheen de naam: Google AdWords. Via dit platform is het mogelijk om bijvoorbeeld zoekcampagnes, shoppingcampagnes en displaycampagnes te maken.
Toegevoegd door: Judith
Google AdSense?
Google AdSense is een advertentieplatform van Google voor uitgevers (Display network). Je kunt deze dienst gebruiken als je advertenties op jouw website wilt plaatsen. Je stelt ruimte op jouw website beschikbaar voor het tonen van advertenties. Hoe werkt Google Adsense?Google AdSense werkt automatisch. Je hoeft alleen een account aan te maken. Wanneer jouw account geverifieerd is ontvang je een code welke je moet implementeren in je website. Vervolgens kun je beginnen met het instellen van de advertentieformaten en het type advertentie dat je wilt weergeven op je website. Als je dit hebt gedaan zullen automatische door Google advertenties van adverteerder op jouw website worden getoond.
Toegevoegd door: Frits
Google Display Netwerk
In het display netwerk van Google kun je adverteren op andere websites dan Google zelf. Deze website zijn aangesloten als partner van Google en behoren tot de zogenoemde displaypartners. Hierdoor kan je via Google Ads je advertenties vertonen op partnersites zoals nu.nl, funda.nl of 2 miljoen andere websites.
Toegevoegd door: Frits
Google penalty
Op het moment dat Google jouw website straft bij overtreding van de regels ontvang je een Google Penalty. Hierdoor zakt jouw website een aantal plekken terug in de zoekmachine of word je helemaal niet meer vertoond. Het valsspelen wordt niet geaccepteerd door Google!
Toegevoegd door: Peter
Google Search Console
Google Search Console is een gratis tool van Google die webmasters helpt bij bepaalde inzichten te krijgen over een website. Onder andere de indexeringsstatus en de zichtbaarheid van de website worden hier getoond.
Toegevoegd door: Peter
Google Shopping
Google Shopping is een advertentiekanaal van Google waarop producten kunnen worden gepromoot. De advertenties van de producten zijn voorzien van een foto van het product met een beschrijving, prijs, titel en de naam van de winkel. Op deze manier kan de consument snel de producten vergelijken met concurrenten.
H
Header
De koptekst die bovenaan de pagina staat wordt een header genoemd. De header vermeldt waar de informatie op die webpagina over gaat.
Toegevoegd door: Peter
Hoe maak je een QR code?
Zelf een QR code maken? Online zijn een groot aantal QR code generators beschikbaar om eenvoudig zelf een QR code te genereren voor een URL naar jouw website, betaalpagina, facebookpagina of andere informatie. Dit kan snel en gratis op een site als qrcode-maken.nl
Toegevoegd door: Johan
Hoe werken QR-codes?
QR-codes bestaan uit 7 verschillende elementen die hun vierkante vorm compleet maken. Deze zeven elementen bepalen aspecten zoals hoe de QR-code wordt gelezen, hoeveel gegevens deze bevat, het niveau van foutcorrectie en de stille zone (ruimte die de QR-code onderscheidt van zijn omgeving). Om hun gegevens te lezen, kunt u eenvoudig elke smartphone gebruiken om de afbeelding van de QR-code te scannen.
Toegevoegd door: Jimmy
Hoe werkt de QR code
De werking van QR codes is vrij simpel. Het enige wat je nodig hebt om de codes te scannen is een telefoon met een camera en software die QR codes kan lezen.De verzender van het bericht (bijvoorbeeld de fabrikant van het product of de adverteerder) maakt gebruik van een QR code generator. Die zet voor mensen leesbare tekst om in een QR code. De QR code is eigenlijk niets anders dan een opdeling in vierkantjes. Elk vierkantje is gevuld met een kleur (meestal zwart) of blanco (wit) gelaten.Er zit een standaard structuur in de QR afbeelding om de data goed te kunnen verwerken.
Toegevoegd door: Erick
I
Indexeren
Het verzamelen van informatie over websites en pagina’s wordt indexeren genoemd.
Toegevoegd door: Peter
Influencers
Maar wat zijn dit voor een mysterieuze wezens? En waarom zijn ze zo belangrijk? Een influencer is iemand met een grote aanwezigheid op social media, met een publiek dat naar hem of haar luistert. Het zijn merkspecialisten in een heel bijzonder merk; namelijk zichzelf. Influencers hebben een zeer speciale manier van adverteren, ze adverteren namelijk zonder dat je het doorhebt. Het kan je merk dus ongezien een enorme boost geven!Hoe vind je de juiste influencers voor jouw campagne? Influencers zijn op de meeste social media kanalen te vinden, maar YouTube en Instagram staan bovenaan. Met een video kan een influencer een veel persoonlijkere connectie leggen dan bijvoorbeeld met Facebook. Dat is ook het sterkste punt van influencers, ze maken een sterke en persoonlijke connectie met hun volgers. Het voelt bijna alsof het vrienden zijn, naar wie je luistert en van wie je raad aanneemt.Het begint meestal met een bepaalde passie voor iets; van voetbal en make-up tot gezond koken. Mensen starten vaak omdat ze wat zij zo leuk vinden willen delen met de rest van de wereld. Dit zijn de echte authentieke influencers, omdat deze mensen ook echt kennis van zaken hebben, en eigenlijk bijna per ongeluk zijn begonnen. Je vraagt een soort om raad, bijvoorbeeld aan die muzikale vriend welke band je moet gaan zien in 2017. Influencers werken als een soort filters in de online wereld vol aanbod. Heb je eenmaal je niche gevonden? Dan is het zaak om consistent content te produceren (waar wij van 100% heel goed in zijn) en dit te blijven posten. Volgers volgen vanzelf. In onze blog ‘Micro-influencers of grote Instagram-sterren, wat kies jij?‘ lees je meer over de verschillende soorten influencers.
Toegevoegd door: Johan
Informatie QR code
Het design bleek goed bruikbaar om snel informatie te delen zoals weblinks. Steeds meer bedrijven besloten om een QR code op te nemen in hun promotionele publicaties. Deze informatie kan via een app op smartphones gelezen worden, later zouden mobiele besturingssystemen standaard ondersteuning bieden voor dit formaat. Naast een URL kan er bijvoorbeeld ook een link naar de App Store of een vCard in opgenomen worden.
Toegevoegd door: Judith
Integratie van contacttracering QR-codes
Omdat we ons allemaal aanpassen aan verschillende plaatsen en regio’s die contactopsporing vereisen, zijn QR-codes de gemakkelijkste manier om uw informatie online te registreren en aan de QR-code in uw telefoon te koppelen. Nu het VK de overeenkomst bereikt om contacttracering in elk restaurant in te voeren, zijn restaurateurs nu op zoek naar een service voor het traceren van contacten en dat gebeurt allemaal via QR-code.Het gebruik van QR-codes voor het traceren van contacten is een geweldig idee op plaatsen zoals sportscholen of scholen waar mensen zijn geregistreerd en vaak gaan en contact hebben met dingen en mensen. Wanneer gebruikers hun lidmaatschapsinformatie verstrekken, is het mogelijk om in één keer een CSV te uploaden om bulksgewijs QR-codes te genereren. Wanneer bedrijven en scholen een privé QR-codeservice gebruiken, voelen mensen zich bovendien meer op hun gemak dan overheidscodes en contacttraceersystemen te gebruiken als ze deze kunnen vermijden.
Toegevoegd door: Johan
Interne links
Alle links die op een website staan die naar andere pagina’s verwijzen van dezelfde website worden interne links genoemd.
Toegevoegd door: Peter
IQR-code
kan in vierkanten of rechthoeken worden gemaakt in gevallen waar ruimte of vorm een ​​probleem is. Het kan in elk van de 61 formaten zijn.
Toegevoegd door: Frits
iQR-codes
In tegenstelling tot de vierkante vorm van een typische QR-code, gebruiken iQR-codes een rechthoekige vorm. iQR-codes kunnen vanwege deze vorm zowel kleinere als grotere hoeveelheden gegevens bevatten dan traditionele en micro-QR-codes.
Toegevoegd door: Johan
K
Keyword density
Hiermee wordt de dichtheid van het zoekwoord in de tekst bedoeld. Met andere woorden, hoe vaak komt het zoekwoord voor in de tekst.
Toegevoegd door: Peter
Keywords
Een keyword is een woord of meerdere woorden waarmee iemand een zoekopdracht doet binnen een zoekmachine.
Toegevoegd door: Peter
Klikken
Als een online marketeer het heeft over klikken dan wordt daarmee bedoeld alle mensen die op jouw advertentie of zoekresultaat klikken. Binnen Google Ads is het mogelijk om de biedstrategie CPC te gebruiken, hierbij betaal je per klik op je advertentie een bepaald bedrag.
Toegevoegd door: Peter
Kwaliteitsscore
De score die Google geeft aan je zoekwoorden worden kwaliteitsscores genoemd. De kwaliteitsscores worden gebaseerd op de verwachte CTR, de advertentierelevantie en de ervaring op de bestemmingspagina.
Toegevoegd door: Peter
L
Landingspagina
Dit is de webpagina waarop degene die op je advertentie op zoekresultaat klikt terecht komt.
Toegevoegd door: Johan
Linkbuilding
Het verkrijgen van backlinks om zo een hogere domein autoriteit op te bouwen is linkbuilding.
Toegevoegd door: Peter
Local SEO
Lokale search engine optimization is een onderdeel binnen de algemene term SEO. Door het verbeteren van de local SEO, verbeter je de vindbaarheid van jouw website bij lokale zoekopdrachten.
Toegevoegd door: Jolanda van Geemeren
Longtail keywords
Binnen online marketing wordt er onderscheid gemaakt tussen short tail- en long tail zoekwoorden. Hierbij gaat het om het aantal woorden van een zoekopdracht. Zodra het aantal woorden van een zoekopdracht 3 of meer woorden zijn wordt dit gezien als een long tail zoekwoord. Vaak zijn dit specifiekere zoekopdrachten met minder volume in vergelijking met short tail zoekwoorden. Doordat het specifiekere termen zijn kan het alsnog erg interessant zijn voor bedrijven om op te richten.
Toegevoegd door: Peter
M
Marketingfunnel
Vaak wordt er gesproken over een zogenoemde marketingfunnel, maar wat houdt dit in? Een klant heeft (vaak) meerdere contactmomenten met het bedrijf voordat de klant overgaat tot aankoop of conversie. Hoe specifieker een klant is in de zoekopdracht, hoe lagere diegene zich in de funnel bevindt. Het hele proces van awareness naar uiteindelijk de aankoop wordt de marketingfunnel genoemd.
Toegevoegd door: Erik
Meta description
De meta description is een omschrijving van de inhoud van een pagina en is vaak terug te vinden in een zoekresultaat van een zoekmachine. Lees ook eens ons blog over ‘een knallende meta omschrijving schrijven‘.
Toegevoegd door: Peter
Micro QR-codes
QR-codes werden nog verder gebruikt door de ontwikkeling van micro-QR-codes, of codes die klein genoeg zijn om op kleinere items te passen, zodat ze geen ruimte innemen. Ze hebben echter de beperking dat ze minder informatie bevatten dan gewone QR-codes.
Toegevoegd door: Johan
Model 1 QR-codes
Model 1 is het prototype van Model 2 en Micro QR. Eén tot 14 versies zijn geregistreerd volgens de Automatic Identification Manufacturers International (AIMI)-standaard. De maximale gegevenscapaciteit is 468 bytes, die tot 707 alfanumerieke tekens kunnen coderen.
Toegevoegd door: Roel
Model 2 QR-codes
Model 2 heeft een uitlijningspatroon voor een betere aanpassing van de positie en bevat een grotere gegevensdichtheid dan Model 1. Eén tot 40 versies zijn geregistreerd volgens de AIMI-standaard, waarbij versie 40 tot 4.296 alfanumerieke tekens kan opslaan.
Toegevoegd door: Roel
N
NFT (Non-fungible token)?
NFT is een stukje data en dat stukje data kan je toepassen op een afbeelding, video, liedje of kunstwerk. Wat weer op een blockchain geplaatst. Daarmee kan je een afbeelding dus uniekmaken, dat is in het verleden nog nooit geweest.
Toegevoegd door: Roel
O
Off-page SEO
Het beter vindbaar worden van de website zonder aanpassingen te verrichten op de website zelf. Denk hierbij aan linkbuilding als manier om beter vindbaar te worden door middel van off-page SEO.
Toegevoegd door: Peter
On-page SEO
On-page SEO is een van de onderdelen van zoekmachine optimalisatie. Bij on-page SEO optimaliseer je verschillende onderdelen op een pagina, zodat die pagina zo hoog mogelijk scoort binnen de zoekmachine. Voor een uitgebreide uitleg over on-page SEO wordt er naar ons blog verwezen die hier specifiek op in gaat.
Toegevoegd door: Peter
Organische Resultaten
Binnen de online marketing verwijst een organische resultaat naar een niet-betaalde resultaat. Deze resultaten staan op de zoekmachines onder de betaalde resultaten.
Toegevoegd door: Peter
P
Page speed
De tijd die nodig is om een webpagina volledig te laden is de page speed.
Toegevoegd door: Peter
Privacywaakhond
Mensen moeten ervan uit kunnen gaan dat de overheid de beveiliging van privacygevoelige informatie ‘goed en veilig’ regelt. Dat stelt de Autoriteit Persoonsgegevens in een reactie. ,,Dat vertrouwen is essentieel. Als dit wordt ondermijnd, raakt dat het hele vaccinatieprogramma en de betrouwbaarheid van de CoronaCheck-app.”Ook stelt de AP: ,,Het gaat hier om medische gegevens. Deze gegevens zijn niet alleen zeer gevoelig, maar kunnen ook worden misbruikt door criminelen. Juist deze gegevens zijn daarom zeer in trek bij criminelen. Ze gebruiken het bijvoorbeeld om je te hacken, op te lichten, te chanteren of om identiteitsfraude mee te plegen.”De waakhond vindt dat mensen erop moeten kunnen rekenen dat de overheid het goed en veilig regelt. ,,En dat zij dus goed onderzoek doet naar betrouwbaarheid van partijen waarmee samengewerkt gaat worden. En dat de overheid daarbij van tevoren zorgt voor voldoende waarborgen van dit soort organisaties om er zeker van te zijn dat deelnemende partijen veilig en betrouwbaar testen uit gaan voeren.”De AP heeft het betrokken bedrijf, Testcoronanu, zaterdag gesommeerd de gegevensverwerking onmiddellijk stil te leggen. ,,De organisatie heeft gezegd dat te hebben gedaan.” Op de website van het bedrijf staat inderdaad dat alle testlocaties zondag zijn gesloten. De AP wil weten hoe dit beveiligingsincident kon gebeuren en blijft alles scherp in de gaten houden.Maar ook wil de waakhond opheldering van het ministerie van Volksgezondheid. ,,Het is niet de eerste keer dat persoonsgegevens die verwerkt worden in verband met Corona niet veilig staan opgeslagen.”
Toegevoegd door: Jolanda van Geemeren
Q
QR Code
Een QR code is informatie gestopt in een plaatje wat allemaal vierkantjes heeft. Dat plaatje heeft een QR code, en als mensen die code scannen met bijvoorbeeld hun telefoon, is komt de informatie wat deze code heeft zichtbaar.
Toegevoegd door: Hanneke
QR Code generator
Met een QR Code generator bedoelen wij dat je een QR Code kan maken met een programma, dat programma heet een generator.
Toegevoegd door: Wilma
QR-codeoplossing voor elk doel
Snelle reactie, of QR, is een soort streepjescode die een veelvoud aan informatie kan opslaan. Het voor de hand liggende verschil tussen een QR-code en een streepjescode is het uiterlijk. Een QR-code heeft altijd de vorm van een vierkant en bevat kleinere, even blokken vergelijkbaar met Tetris. Een streepjescode daarentegen heeft verticale streepjes in verschillende diktes en vaak vergezeld van een serienummer.Vanwege zijn veelzijdigheid kan een QR-code worden geprogrammeerd om een groot aantal dingen te doen. Het kan worden opgesplitst in twee formaten: dynamisch en statisch. Een dynamische QR-code is vanwege de voordelen handig voor bedrijven of non-profitorganisaties in hun marketingstrategie. Hoewel het een abonnement nodig heeft om te werken, is het een kleine prijs om te betalen in vergelijking met de voordelen die het biedt. Dynamische QR-codeoplossingen kunnen worden bewerkt, wat betekent dat als u een fout heeft gemaakt en deze pas hebt opgemerkt nadat de QR-codes zijn afgedrukt, u eenvoudig kunt inloggen op het dashboard en ze kunt corrigeren zonder het uiterlijk van de reeds afgedrukte codes te wijzigen.
Toegevoegd door: Peter
QR-codes voor non-profitorganisaties
Het implementeren van QR-codes in uw non-profitorganisatie is nuttig, vooral als het gaat om het maximaliseren van een beperkt budget. Raak geïnspireerd met deze QR-code-ideeën, zodat uw non-profitorganisatie impactvolle marketingcampagnes kan leveren zonder de bank te verslaan.
Toegevoegd door: Wilma
QR-codes voor onderwijsinstellingen
Het implementeren van QR-codes in uw school of onderwijsinstelling is nuttig, vooral als het gaat om meer interactie met studenten. Laat u inspireren zodat u deze creatieve QR-code-ideeën voor uw school of universiteit kunt gebruiken.
Toegevoegd door: Peter
QR-codes voor persoonlijk gebruik
QR-codes zijn geweldig voor bedrijven en marketeers, maar er zijn meer praktische toepassingen van QR-codes dan u zou denken. Laat u inspireren door deze QR-code-ideeën voor persoonlijk gebruik en laat ze al het werk doen, zodat u zich kunt concentreren op andere dingen die ertoe doen.
Toegevoegd door: Hanneke
Quick Response code
De QR-code betekenis is letterlijk Quick Response code, dit geeft aan dat snelheid van lezen een belangrijke factor heeft gespeeld bij de ontwikkeling van deze standaard. De oorsprong ligt in Japan, waar er binnen de audio-industrie vraag was naar een eenvoudig leesbaar label met uitgebreide informatie dat verder gaat dan een standaard UPC-code. Zo is het mogelijk om complete URL’s in de code op te nemen waarmee webpagina’s geopend kunnen worden. Mede door deze functionaliteit zou het systeem flink in populariteit toenemen.De eerste munt met een QR-code komt uit Nederland. In juni 2011 zou de Koninklijke Nederlandse Munt een speciale munt uitgeven met daarop een leesbare code die verwijst naar een webpagina. Toen smartphones doorbraken bij het grote publiek liep plotseling een groot deel van de wereldbevolking rond met zakcomputers die voorzien waren van een camera. Deze camera kon dienst doen als scanner, QR-codes waren eenvoudig uit te lezen met hun zwart-wit stippen en lijnen. Er kwamen dus snel diverse apps die deze codes konden uitlezen. In het begin moest hier een applicatie voor geïnstalleerd worden wat de drempel hoger maakte dan noodzakelijk was. Toen de populaire besturingssystemen standaard ondersteuning gingen bieden voor deze codering werd het interessant voor bedrijven om deze codes vaker te gebruiken in bijvoorbeeld magazines, reclamefolders of op verpakkingen.QR-codes worden ook gebruikt om betaal transacties uit te voeren, met name in China is deze betaalmethode populair, Alipay zou deze functie al in 2011 introduceren voor hun klanten.
Toegevoegd door: Roel
R
Redirects
Met een redirect kun je de website bezoeker laten weten dat die pagina is vervangen door een andere pagina. Op deze manier voorkom je dat website bezoekers 404 pagina’s te zien krijgen.
Toegevoegd door: Peter
Remarketing
Een veel gebruikte term is remarketing. Het is een vorm van adverteren door je advertenties alleen te laten zien aan mensen die een bepaalde interactie hebben gehad met je website. Op deze manier kun je product X opnieuw tonen aan mensen die op de productpagina zijn geweest van product X. In de praktijk is dit vaak een zeer effectieve manier om potentiële klanten alsnog over de streep te krijgen.
Toegevoegd door: Peter
Responsieve tekstadvertenties
Dit zijn advertenties die bestaan uit meerdere koppen en beschrijvingen. Op deze manier kan Google zelf bepalen welke koppen en beschrijvingen er worden getoond aan degene die zoekt. Hierdoor krijgen mensen relevantere advertenties te zien op basis van hun gedrag.
Toegevoegd door: Peter
Rich snippets
De uitgelichte onderdelen die te zien zijn in een zoekresultaat van Google worden Rich Snippets genoemd. Rich Snippets zijn te verkrijgen door gebruik te maken van Structured Data.
Toegevoegd door: Peter
ROAS
ROAS is de afkorting van de term Return On Advertising Spend. Hierbij bereken je hoe effectief jouw campagne of zoekwoord is geweest. Het getal komt voort door de totale conversiewaarde te delen door de totale kosten. In Google Ads kun je de ROAS ook gebruiken als biedstrategie voor je campagnes.
Toegevoegd door: Peter
Robots.txt
Dit is een bestand waar de webpagina’s in staan die gecrawld mogen worden door de zoekmachine.
Toegevoegd door: Peter
ROI
ROI (volledige term: Return On Investment) is een berekening dat laat zien wat de opbrengst is op eerdere investeringen. Investeerder gebruiken deze berekening vaak om te kijken of de investering aantrekkelijk genoeg is. De ROI is te berekenen door de volgende formule: (verwachte) opbrengst / kosten (investering) x 100%.
Toegevoegd door: Peter
S
Scan me!-module
De module Scan me! is gratis te gebruiken en is geschikt voor smartphone, tablet en desktop. Je doorloopt de module al in 10 minuten. Ga direct naar de module Scan me!. De tool is ontwikkeld in het kader van het ESF-deelproject Anders mobiel leren, onderdeel van het SBCM-project Samen aan de bal in de SW.
Toegevoegd door: Johan
Shorttail keywords
Er wordt onderscheid gemaakt tussen long- en short tail zoekwoorden. Een zoekwoord van 1 of 2 woorden lang wordt gezien als een short tail zoekwoord en is een vaak wat algemenere term. Ondanks dat short tail zoekwoorden algemeen zijn, zijn ze vaak wel interessant, omdat hier meer volume op zit in vergelijking met de long tail zoekwoorden.
Toegevoegd door: Peter
Sitemap
In de sitemap van een website staan alle pagina’s verzameld. Voor zowel bezoeker als zoekmachine erg handig als je een bepaalde pagina zoekt.
Toegevoegd door: Peter
Spider
Een spider is een andere naam voor ‘bot’ of ‘crawler’. Dit zijn software programma’s die pagina’s indexeren.
Toegevoegd door: Peter
SQRC
Beschikt over een beperkte leesfunctie om privé-informatie te bevatten.
Toegevoegd door: Roel
SSL Certificaat
Het SSL certificaat geeft aan of er wordt voldaan aan het beveiligingsprotocol tussen websitebezoeker en de server van de website.
Toegevoegd door: Peter
T
Technische SEO
Een onderdeel binnen SEO is technische SEO. Alles wat niet met de inhoud van je website te maken heeft, valt onder technische SEO. Voorbeelden hiervan zijn de structuur van je website, de URL, de domeinnaam, website snelheid en website veiligheid.
Toegevoegd door: Peter
U
Uitsluitingszoekwoorden
Uitsluitingszoekwoorden worden vaak ook negatieve zoekwoorden genoemd. Deze zoekwoorden kun je toevoegen aan je campagnes om ervoor te zorgen dat je niet meer gevonden wordt op deze termen. Door dit te doen zorg je ervoor dat je in de toekomst relevanter gevonden wordt.
Toegevoegd door: Peter
Uw QR-codemarketingbibliotheek
Haal een pagina uit onze QR Code-marketingbibliotheek om uw print- en digitale strategie verder te verbeteren
Toegevoegd door: Hanneke
V
Vertoningen
Een vertoning wordt ook wel een impressie genoemd en geeft aan hoe vaak de advertentie of zoekresultaat is gezien. Zodra de advertentie of zoekresultaat wordt weergeven binnen de zoekmachine of social media feed, dan wordt dat gerekend als één vertoning.
Toegevoegd door: Peter
Vertoningspercentage
Dit is het percentage dat je advertenties zijn vertoond ten opzichte van het totaal aantal mogelijke vertoningen.
Toegevoegd door: Peter
W
Waarvoor dient een QR-code?
In de code zijn een website en webpagina ingesloten. U scant met de mobiele telefoon de QR-code. Deze herkent de informatie die hierin verborgen zit en zorgt ervoor dat u rechtstreeks uitkomt op de betreffende webpagina. Het grote voordeel is dat het niet nodig is om een lang en lastig adres van de pagina in te toetsen. Bovendien wordt de kans op fouten en eventuele fraude zeer klein.
Toegevoegd door: Johan
Wat betekend QR code?
QR staat voor Quick Response “snelle reactie”. De QR code werd ontwikkeld om snel decodeerbaar te zijn. QR codes waren oorspronkelijk bedoeld voor het identificeren van auto-onderdelen in de industriële markt, maar is nu erg in opmars om voor meer doeleindes gebruikt te worden.
Toegevoegd door: Erick
Wat betekent QR code
QR staat voor Quick Response “snelle reactie”. De QR code werd ontwikkeld om snel decodeerbaar te zijn. QR codes waren oorspronkelijk bedoeld voor het identificeren van auto-onderdelen in de industriële markt, maar is nu erg in opmars om voor meer doeleindes gebruikt te worden.Denso is een toeleverancier van Toyota en levert elektronische componenten en samenstellingen. Toen Toyota eiste dat de onderdelen beter identificeerbaar moesten zijn, werd door een dochteronderneming van Denso een tweedimensionale streepjescode ontwikkeld. Deze code werd aanvankelijk alleen in de auto-industrie gebruikt. Het bedrijf Denso-Wave besloot zijn patentrecht niet uit te oefenen. Dit betekent dat QR-codes vrij gegenereerd kunnen worden door iedereen.
Toegevoegd door: Roel
Wat is een fieldlab
Fieldlabs zijn praktijkomgevingen waarin bedrijven en kennisinstellingen doelgericht Smart Industry oplossingen ontwikkelen, testen en implementeren. Ze vormen ook een omgeving waarin mensen deze oplossingen leren toe te passen. Daarnaast versterken ze verbindingen met onderzoek, onderwijs en beleid op een specifiek Smart Industry thema.Momenteel zijn 45 Smart Industry Fieldlabs actief. Voor nieuwe Smart Industry Fieldlabs is een aanvraagprocedure ontwikkeld met criteria als een radicale-innovatiedoelstelling, een programma van minstens drie jaar met een programmacoördinator en een aantal projecten met diverse private en publieke partners, inclusief financiering en afstemming met andere Fieldlabs.
Toegevoegd door: Henry
Wat is een QR Code generator
Dat is een programma waar men QR codes mee kunt maken.
Toegevoegd door: Willem
Wat is een QR code?
QR staat voor Quick Respons en is een barcode die ingescand kan worden met bijvoorbeeld de camera van je mobiele telefoon. De QR code kan gebruikt worden voor het verwijzen naar een website waar bijvoorbeeld een actiepagina aan gekoppeld is maar ook voor andere doeleindes.De gebruiker start zijn QR reader software op zijn mobiele telefoon en richt met de camera van zijn telefoon op de QR-code tot die volledig in beeld is. In sommige gevallen moet men een foto maken van de QR code (het plaatje) en in andere gevallen detecteert de software automatisch de QR code. De software registreert automatisch de inhoud van de QR-code.
Toegevoegd door: Peter
Wat is een QR-code?
Een QR-code is veelgebruikte variant van barcodes, die in plaats van verticale strepen bestaat uit vierkante patronen. QR-codes bevatten informatie, zoals een URL naar een website, die vervolgens gescand kan worden, waardoor de gebruiker naar de website wordt verwezen. QR-codes worden veel gebruikt op websites, in advertenties, op billboards, en op andere plaatsen. Vanwege hun karakteristieke design zijn ze erg herkenbaar, waardoor QR-codes de laatste jaren erg veel aan populariteit gewonnen hebben. Veel smartphones hebben ingebouwde QR-lezers in de camera, waardoor het voor consumenten erg makkelijk is om een QR-code te scannen.
Toegevoegd door: Erik
Wat is Mollie
Mollie is een betaal provider waarbij je eenvoudig betaallinken kunt aanmaken, wijzigen en verwijderen. Sterker je kan via mollie ook recurring aanzetten, dat houdt in dat je eenvoudig herhaal bedragen kunt vragen aan je klanten (soort van incasso). Meer over mollie of het gratis aanmaken van zo'n account doe je op www.mollie.nl.
Toegevoegd door: Peter
Wat kan een QR code?
QR codes kunnen e-mailadressen, sms berichten, telefoonnummers, teksten (maximaal 7089 tekens), website adressen bevatten. Je kan ook hier gratis een eigen QR code maken. Op dit moment worden er mogelijkheden onderzocht voor video, audio en beeldmateriaal.
Toegevoegd door: Peter
Website autoriteit
De autoriteit van een website is de waarde die de website heeft. Door onder andere deze waarde te verhogen is het mogelijk om hogere posities te krijgen binnen zoekmachines. Er zijn meerdere manieren om de website autoriteit te verhogen. Een bekend voorbeeld hiervan is linkbuilding.
Toegevoegd door: Peter
Wie is Denso?
Denso is een toeleverancier van Toyota en levert elektronische componenten en samenstellingen. Toen Toyota eiste dat de onderdelen beter identificeerbaar moesten zijn, werd door een dochteronderneming van Denso een tweedimensionale streepjescode ontwikkeld. Deze code werd aanvankelijk alleen in de auto-industrie gebruikt. Het bedrijf Denso-Wave besloot zijn patentrecht niet uit te oefenen. Dit betekent dat QR-codes vrij gegenereerd kunnen worden door iedereen.
Toegevoegd door: Denso
WiFi
Draadloze netwerken werken op basis van WiFi met een frequentie van (meestal) 2,4 GHz. WiFi netwerken zijn de standaard draadloze internetnetwerken in huishoudens. Draadloze IP camera's kun je aanmelden in een dergelijk netwerk. Op die manier kun je de beelden van die camera bekijken via ieder device binnen dat netwerk en daarbuiten.
Toegevoegd door: Judith
Woordgroep zoekwoord
Onder andere binnen Google Ads is het mogelijk om je zoekwoorden op woordgroep in te kopen. Hiermee geef je Google een klein beetje speling, waardoor je op meer termen gevonden kan worden ten opzichte van exacte zoekwoorden. Dit is ook een mooie manier om nieuwe zoekwoorden te vinden.
Toegevoegd door: Peter
Z
Zoekterm
Een zoekterm is een los zoekwoord, meerdere zoekwoorden aan elkaar of een hele zin dat in de zoekbalk van een zoekmachine wordt ingevoerd.
Toegevoegd door: Peter
Zoektermen
Een zoekterm is een los zoekwoord, meerdere zoekwoorden aan elkaar of een hele zin dat in de zoekbalk van een zoekmachine wordt ingevoerd.
Toegevoegd door: Peter
Zoektype
Binnen SEA is het mogelijk om zoekwoorden in te kopen. De zoekwoorden kun je inkopen op verschillende manieren en dit wordt zoektypes genoemd. Voorbeelden van zoektypes zijn exact, woordgroep en breed. Met het exact inkopen van je zoekwoorden wil je alleen gevonden worden op precies dat zoekwoord. Door woordgroep zoekwoorden te gebruiken geef je Google al iets meer speling en mag je gevonden worden op zinnen waarin jouw zoekwoorden in voor komen. Bij het breed inkopen van je zoekwoorden kun je ook gevonden worden op synoniemen en vergelijkbare woorden.
Toegevoegd door: Peter
Zoektypes
Binnen SEA is het mogelijk om zoekwoorden in te kopen. De zoekwoorden kun je inkopen op verschillende manieren en dit wordt zoektypes genoemd. Voorbeelden van zoektypes zijn exact, woordgroep en breed. Met het exact inkopen van je zoekwoorden wil je alleen gevonden worden op precies dat zoekwoord. Door woordgroep zoekwoorden te gebruiken geef je Google al iets meer speling en mag je gevonden worden op zinnen waarin jouw zoekwoorden in voor komen. Bij het breed inkopen van je zoekwoorden kun je ook gevonden worden op synoniemen en vergelijkbare woorden.
Toegevoegd door: Peter
Zoekwoord
Een zoekwoord is een woord of meerdere woorden waarmee iemand een zoekopdracht doet binnen een zoekmachine.
Toegevoegd door: Peter
Zoekwoorden
Een zoekwoord is een woord of meerdere woorden waarmee iemand een zoekopdracht doet binnen een zoekmachine.
Toegevoegd door: Peter


Voeg een Vragen toe