Vraag en antwoord over QR-codes

Begrippenlijst

Regelmatig krijgen wij vragen hoe een QR code werkt, wat het doet, hoe het hun kan helpen en dat is prima, maar veel antwoorden staan reeds op de website. Vandaar dat wij nu ook een begrippenlijst aan het samenstellen zijn. In deze begrippenlijst staat bijvoorbeeld wat een QR code is en wat het doet. Wat de betekenis is van bijvoorbeeld QR, en zo veel meer leuke, interessante en leerzame dingen.

Het is ook mogelijk zelf een inzending te doen, als je bijvoorbeeld weet wat BitCoin is of iets anders wat te maken heeft met een QR code, want niets is zo fijn kennis te delen en vrij te houden voor anderen dit ook te kunnen leren.

QR-code Begrippenlijst

Er is momenteel 1 Vragen in deze lijst die begint met de letter #.
#
2G-maatregel
Na een beperkte lockdown zouden mensen volgens het OMT-advies ook geen QR-code meer moeten krijgen voor alleen een negatieve coronatest. Dat wordt het zogenaamde 2G-beleid genoemd. (Alleen ‘Gevaccineerd of Genezen’.) Nu is het nog zo dat een QR-code wordt afgegeven als iemand twee keer keer is gevaccineerd, corona heeft gehad of negatief getest is. (“3G”, ofwel ‘Gevaccineerd, Genezen of Getest’.)Een deel van de Kamer heeft bezwaren tegen maatregelen als ‘2G’ omdat dit de tegenstellingen tussen gevaccineerden en ongevaccineerden groter maakt.Stichting Open Nederland (SON), de organisatie achter de toegangstesten, wil “nog niet vooruitlopen” nieuwe coronamaatregelen en het advies voor een 2G-maatregel.De testbedrijven die bij SON zijn aangesloten voerden vorige week een recordaantal van iets meer dan 400.000 toegangstesten uit. Daarvan was ruim 99 procent negatief. Sinds maart zijn zo’n 4 miljoen toegangstesten uitgevoerd. Die brachten ruim 18.000 besmettingen aan het licht. Zo’n 99,6 procent van alle toegangstesten was negatief.
Toegevoegd door: Hugo de Jonge


Voeg een Vragen toe