Vraag en antwoord over QR-codes

Begrippenlijst

Regelmatig krijgen wij vragen hoe een QR code werkt, wat het doet, hoe het hun kan helpen en dat is prima, maar veel antwoorden staan reeds op de website. Vandaar dat wij nu ook een begrippenlijst aan het samenstellen zijn. In deze begrippenlijst staat bijvoorbeeld wat een QR code is en wat het doet. Wat de betekenis is van bijvoorbeeld QR, en zo veel meer leuke, interessante en leerzame dingen.

Het is ook mogelijk zelf een inzending te doen, als je bijvoorbeeld weet wat BitCoin is of iets anders wat te maken heeft met een QR code, want niets is zo fijn kennis te delen en vrij te houden voor anderen dit ook te kunnen leren.

QR-code Begrippenlijst

Er zijn 5 Vraag in deze lijst die beginnen met de letter D.
D
Dagbudget
Binnen Google Ads kun je een dagbudget instellen aan je campagnes. Hiermee geef je aan aan Google dat er niet meer geld uitgegeven mag worden per dag dan het dagbudget.
Toegevoegd door: Peter
De geschiedenis van QR
In 1994 heeft Denso Wave, een dochteronderneming van het Japanse bedrijf Denso, de QR-code ontwikkelt. Denso is de leverancier van merken zoals Toyota en Isuzu. Zij leveren onder andere elektronische componenten aan deze bedrijven. Toen Toyota vond dat de geleverde onderdelen niet goed terug te vinden en te identificeren waren, heeft Denso Wave de tweedimensionale streepjescode ontworpen. De code werd toen alleen maar gebruikt in de auto-industrie.In Japan begon de opkomst van gsm-telefoons al vroeg. Men begon al vroeg met het gebruiken van de QR-streepjescode voor het aanbieden van een URL van een website. Op een vergelijkbare manier kunnen ook e-mailadressen, contactinformatie, afspraken, locaties, smsjes, telefoonnummers en teksten worden omgezet. Denso Wave heeft geen patent aangevraagd op deze code. Vandaar dat deze vrij gegenereerd kunnen worden door iedereen. Op de website van Timeless Design lees je meer over de mogelijkheden en de techniek achter de QR-code.
Toegevoegd door: Johan
Domain authority
Domain authority, in het Nederlands domein autoriteit genoemd, is een score die jouw website ontvangt op basis van relevantie.
Toegevoegd door: Peter
Dome
Een Dome camera beschikt over een (vaak vandalismebestendige) semi-transparante koepel om de camera heen. Zo is van buitenaf lastig te zien in welke richting een camera aan het filmen is. Daarnaast zorgt de koepel voor een extra laag bescherming om de daadwerkelijke camera heen.
Toegevoegd door: Judith
Duplicate content
Zodra dezelfde pagina kan worden bereikt met verschillende URL’s spreekt men van duplicate content.
Toegevoegd door: Hanneke


Voeg een Vragen toe