Vraag en antwoord over QR-codes

Begrippenlijst

Regelmatig krijgen wij vragen hoe een QR code werkt, wat het doet, hoe het hun kan helpen en dat is prima, maar veel antwoorden staan reeds op de website. Vandaar dat wij nu ook een begrippenlijst aan het samenstellen zijn. In deze begrippenlijst staat bijvoorbeeld wat een QR code is en wat het doet. Wat de betekenis is van bijvoorbeeld QR, en zo veel meer leuke, interessante en leerzame dingen.

Het is ook mogelijk zelf een inzending te doen, als je bijvoorbeeld weet wat BitCoin is of iets anders wat te maken heeft met een QR code, want niets is zo fijn kennis te delen en vrij te houden voor anderen dit ook te kunnen leren.

QR-code Begrippenlijst

Er zijn 4 Vraag in deze lijst die beginnen met de letter H.
H
Header
De koptekst die bovenaan de pagina staat wordt een header genoemd. De header vermeldt waar de informatie op die webpagina over gaat.
Toegevoegd door: Peter
Hoe maak je een QR code?
Zelf een QR code maken? Online zijn een groot aantal QR code generators beschikbaar om eenvoudig zelf een QR code te genereren voor een URL naar jouw website, betaalpagina, facebookpagina of andere informatie. Dit kan snel en gratis op een site als qrcode-maken.nl
Toegevoegd door: Johan
Hoe werken QR-codes?
QR-codes bestaan uit 7 verschillende elementen die hun vierkante vorm compleet maken. Deze zeven elementen bepalen aspecten zoals hoe de QR-code wordt gelezen, hoeveel gegevens deze bevat, het niveau van foutcorrectie en de stille zone (ruimte die de QR-code onderscheidt van zijn omgeving). Om hun gegevens te lezen, kunt u eenvoudig elke smartphone gebruiken om de afbeelding van de QR-code te scannen.
Toegevoegd door: Jimmy
Hoe werkt de QR code
De werking van QR codes is vrij simpel. Het enige wat je nodig hebt om de codes te scannen is een telefoon met een camera en software die QR codes kan lezen.De verzender van het bericht (bijvoorbeeld de fabrikant van het product of de adverteerder) maakt gebruik van een QR code generator. Die zet voor mensen leesbare tekst om in een QR code. De QR code is eigenlijk niets anders dan een opdeling in vierkantjes. Elk vierkantje is gevuld met een kleur (meestal zwart) of blanco (wit) gelaten.Er zit een standaard structuur in de QR afbeelding om de data goed te kunnen verwerken.
Toegevoegd door: Erick


Voeg een Vragen toe