Vraag en antwoord over QR-codes

Begrippenlijst

Regelmatig krijgen wij vragen hoe een QR code werkt, wat het doet, hoe het hun kan helpen en dat is prima, maar veel antwoorden staan reeds op de website. Vandaar dat wij nu ook een begrippenlijst aan het samenstellen zijn. In deze begrippenlijst staat bijvoorbeeld wat een QR code is en wat het doet. Wat de betekenis is van bijvoorbeeld QR, en zo veel meer leuke, interessante en leerzame dingen.

Het is ook mogelijk zelf een inzending te doen, als je bijvoorbeeld weet wat BitCoin is of iets anders wat te maken heeft met een QR code, want niets is zo fijn kennis te delen en vrij te houden voor anderen dit ook te kunnen leren.

QR-code Begrippenlijst

Er zijn 7 Vraag in deze lijst die beginnen met de letter I.
I
Indexeren
Het verzamelen van informatie over websites en pagina’s wordt indexeren genoemd.
Toegevoegd door: Peter
Influencers
Maar wat zijn dit voor een mysterieuze wezens? En waarom zijn ze zo belangrijk? Een influencer is iemand met een grote aanwezigheid op social media, met een publiek dat naar hem of haar luistert. Het zijn merkspecialisten in een heel bijzonder merk; namelijk zichzelf. Influencers hebben een zeer speciale manier van adverteren, ze adverteren namelijk zonder dat je het doorhebt. Het kan je merk dus ongezien een enorme boost geven!Hoe vind je de juiste influencers voor jouw campagne? Influencers zijn op de meeste social media kanalen te vinden, maar YouTube en Instagram staan bovenaan. Met een video kan een influencer een veel persoonlijkere connectie leggen dan bijvoorbeeld met Facebook. Dat is ook het sterkste punt van influencers, ze maken een sterke en persoonlijke connectie met hun volgers. Het voelt bijna alsof het vrienden zijn, naar wie je luistert en van wie je raad aanneemt.Het begint meestal met een bepaalde passie voor iets; van voetbal en make-up tot gezond koken. Mensen starten vaak omdat ze wat zij zo leuk vinden willen delen met de rest van de wereld. Dit zijn de echte authentieke influencers, omdat deze mensen ook echt kennis van zaken hebben, en eigenlijk bijna per ongeluk zijn begonnen. Je vraagt een soort om raad, bijvoorbeeld aan die muzikale vriend welke band je moet gaan zien in 2017. Influencers werken als een soort filters in de online wereld vol aanbod. Heb je eenmaal je niche gevonden? Dan is het zaak om consistent content te produceren (waar wij van 100% heel goed in zijn) en dit te blijven posten. Volgers volgen vanzelf. In onze blog ‘Micro-influencers of grote Instagram-sterren, wat kies jij?‘ lees je meer over de verschillende soorten influencers.
Toegevoegd door: Johan
Informatie QR code
Het design bleek goed bruikbaar om snel informatie te delen zoals weblinks. Steeds meer bedrijven besloten om een QR code op te nemen in hun promotionele publicaties. Deze informatie kan via een app op smartphones gelezen worden, later zouden mobiele besturingssystemen standaard ondersteuning bieden voor dit formaat. Naast een URL kan er bijvoorbeeld ook een link naar de App Store of een vCard in opgenomen worden.
Toegevoegd door: Judith
Integratie van contacttracering QR-codes
Omdat we ons allemaal aanpassen aan verschillende plaatsen en regio’s die contactopsporing vereisen, zijn QR-codes de gemakkelijkste manier om uw informatie online te registreren en aan de QR-code in uw telefoon te koppelen. Nu het VK de overeenkomst bereikt om contacttracering in elk restaurant in te voeren, zijn restaurateurs nu op zoek naar een service voor het traceren van contacten en dat gebeurt allemaal via QR-code.Het gebruik van QR-codes voor het traceren van contacten is een geweldig idee op plaatsen zoals sportscholen of scholen waar mensen zijn geregistreerd en vaak gaan en contact hebben met dingen en mensen. Wanneer gebruikers hun lidmaatschapsinformatie verstrekken, is het mogelijk om in één keer een CSV te uploaden om bulksgewijs QR-codes te genereren. Wanneer bedrijven en scholen een privé QR-codeservice gebruiken, voelen mensen zich bovendien meer op hun gemak dan overheidscodes en contacttraceersystemen te gebruiken als ze deze kunnen vermijden.
Toegevoegd door: Johan
Interne links
Alle links die op een website staan die naar andere pagina’s verwijzen van dezelfde website worden interne links genoemd.
Toegevoegd door: Peter
IQR-code
kan in vierkanten of rechthoeken worden gemaakt in gevallen waar ruimte of vorm een ​​probleem is. Het kan in elk van de 61 formaten zijn.
Toegevoegd door: Frits
iQR-codes
In tegenstelling tot de vierkante vorm van een typische QR-code, gebruiken iQR-codes een rechthoekige vorm. iQR-codes kunnen vanwege deze vorm zowel kleinere als grotere hoeveelheden gegevens bevatten dan traditionele en micro-QR-codes.
Toegevoegd door: Johan


Voeg een Vragen toe