Vraag en antwoord over QR-codes

Begrippenlijst

Regelmatig krijgen wij vragen hoe een QR code werkt, wat het doet, hoe het hun kan helpen en dat is prima, maar veel antwoorden staan reeds op de website. Vandaar dat wij nu ook een begrippenlijst aan het samenstellen zijn. In deze begrippenlijst staat bijvoorbeeld wat een QR code is en wat het doet. Wat de betekenis is van bijvoorbeeld QR, en zo veel meer leuke, interessante en leerzame dingen.

Het is ook mogelijk zelf een inzending te doen, als je bijvoorbeeld weet wat BitCoin is of iets anders wat te maken heeft met een QR code, want niets is zo fijn kennis te delen en vrij te houden voor anderen dit ook te kunnen leren.

QR-code Begrippenlijst

Er zijn 5 Vraag in deze lijst die beginnen met de letter M.
M
Marketingfunnel
Vaak wordt er gesproken over een zogenoemde marketingfunnel, maar wat houdt dit in? Een klant heeft (vaak) meerdere contactmomenten met het bedrijf voordat de klant overgaat tot aankoop of conversie. Hoe specifieker een klant is in de zoekopdracht, hoe lagere diegene zich in de funnel bevindt. Het hele proces van awareness naar uiteindelijk de aankoop wordt de marketingfunnel genoemd.
Toegevoegd door: Erik
Meta description
De meta description is een omschrijving van de inhoud van een pagina en is vaak terug te vinden in een zoekresultaat van een zoekmachine. Lees ook eens ons blog over ‘een knallende meta omschrijving schrijven‘.
Toegevoegd door: Peter
Micro QR-codes
QR-codes werden nog verder gebruikt door de ontwikkeling van micro-QR-codes, of codes die klein genoeg zijn om op kleinere items te passen, zodat ze geen ruimte innemen. Ze hebben echter de beperking dat ze minder informatie bevatten dan gewone QR-codes.
Toegevoegd door: Johan
Model 1 QR-codes
Model 1 is het prototype van Model 2 en Micro QR. Eén tot 14 versies zijn geregistreerd volgens de Automatic Identification Manufacturers International (AIMI)-standaard. De maximale gegevenscapaciteit is 468 bytes, die tot 707 alfanumerieke tekens kunnen coderen.
Toegevoegd door: Roel
Model 2 QR-codes
Model 2 heeft een uitlijningspatroon voor een betere aanpassing van de positie en bevat een grotere gegevensdichtheid dan Model 1. Eén tot 40 versies zijn geregistreerd volgens de AIMI-standaard, waarbij versie 40 tot 4.296 alfanumerieke tekens kan opslaan.
Toegevoegd door: Roel


Voeg een Vragen toe