Vraag en antwoord over QR-codes

Begrippenlijst

Regelmatig krijgen wij vragen hoe een QR code werkt, wat het doet, hoe het hun kan helpen en dat is prima, maar veel antwoorden staan reeds op de website. Vandaar dat wij nu ook een begrippenlijst aan het samenstellen zijn. In deze begrippenlijst staat bijvoorbeeld wat een QR code is en wat het doet. Wat de betekenis is van bijvoorbeeld QR, en zo veel meer leuke, interessante en leerzame dingen.

Het is ook mogelijk zelf een inzending te doen, als je bijvoorbeeld weet wat BitCoin is of iets anders wat te maken heeft met een QR code, want niets is zo fijn kennis te delen en vrij te houden voor anderen dit ook te kunnen leren.

QR-code Begrippenlijst

Er zijn 2 Vraag in deze lijst die beginnen met de letter P.
P
Page speed
De tijd die nodig is om een webpagina volledig te laden is de page speed.
Toegevoegd door: Peter
Privacywaakhond
Mensen moeten ervan uit kunnen gaan dat de overheid de beveiliging van privacygevoelige informatie ‘goed en veilig’ regelt. Dat stelt de Autoriteit Persoonsgegevens in een reactie. ,,Dat vertrouwen is essentieel. Als dit wordt ondermijnd, raakt dat het hele vaccinatieprogramma en de betrouwbaarheid van de CoronaCheck-app.”Ook stelt de AP: ,,Het gaat hier om medische gegevens. Deze gegevens zijn niet alleen zeer gevoelig, maar kunnen ook worden misbruikt door criminelen. Juist deze gegevens zijn daarom zeer in trek bij criminelen. Ze gebruiken het bijvoorbeeld om je te hacken, op te lichten, te chanteren of om identiteitsfraude mee te plegen.”De waakhond vindt dat mensen erop moeten kunnen rekenen dat de overheid het goed en veilig regelt. ,,En dat zij dus goed onderzoek doet naar betrouwbaarheid van partijen waarmee samengewerkt gaat worden. En dat de overheid daarbij van tevoren zorgt voor voldoende waarborgen van dit soort organisaties om er zeker van te zijn dat deelnemende partijen veilig en betrouwbaar testen uit gaan voeren.”De AP heeft het betrokken bedrijf, Testcoronanu, zaterdag gesommeerd de gegevensverwerking onmiddellijk stil te leggen. ,,De organisatie heeft gezegd dat te hebben gedaan.” Op de website van het bedrijf staat inderdaad dat alle testlocaties zondag zijn gesloten. De AP wil weten hoe dit beveiligingsincident kon gebeuren en blijft alles scherp in de gaten houden.Maar ook wil de waakhond opheldering van het ministerie van Volksgezondheid. ,,Het is niet de eerste keer dat persoonsgegevens die verwerkt worden in verband met Corona niet veilig staan opgeslagen.”
Toegevoegd door: Jolanda van Geemeren


Voeg een Vragen toe