Vraag en antwoord over QR-codes

Begrippenlijst

Regelmatig krijgen wij vragen hoe een QR code werkt, wat het doet, hoe het hun kan helpen en dat is prima, maar veel antwoorden staan reeds op de website. Vandaar dat wij nu ook een begrippenlijst aan het samenstellen zijn. In deze begrippenlijst staat bijvoorbeeld wat een QR code is en wat het doet. Wat de betekenis is van bijvoorbeeld QR, en zo veel meer leuke, interessante en leerzame dingen.

Het is ook mogelijk zelf een inzending te doen, als je bijvoorbeeld weet wat BitCoin is of iets anders wat te maken heeft met een QR code, want niets is zo fijn kennis te delen en vrij te houden voor anderen dit ook te kunnen leren.

QR-code Begrippenlijst

Er zijn 7 Vraag in deze lijst die beginnen met de letter Q.
Q
QR Code
Een QR code is informatie gestopt in een plaatje wat allemaal vierkantjes heeft. Dat plaatje heeft een QR code, en als mensen die code scannen met bijvoorbeeld hun telefoon, is komt de informatie wat deze code heeft zichtbaar.
Toegevoegd door: Hanneke
QR Code generator
Met een QR Code generator bedoelen wij dat je een QR Code kan maken met een programma, dat programma heet een generator.
Toegevoegd door: Wilma
QR-codeoplossing voor elk doel
Snelle reactie, of QR, is een soort streepjescode die een veelvoud aan informatie kan opslaan. Het voor de hand liggende verschil tussen een QR-code en een streepjescode is het uiterlijk. Een QR-code heeft altijd de vorm van een vierkant en bevat kleinere, even blokken vergelijkbaar met Tetris. Een streepjescode daarentegen heeft verticale streepjes in verschillende diktes en vaak vergezeld van een serienummer.Vanwege zijn veelzijdigheid kan een QR-code worden geprogrammeerd om een groot aantal dingen te doen. Het kan worden opgesplitst in twee formaten: dynamisch en statisch. Een dynamische QR-code is vanwege de voordelen handig voor bedrijven of non-profitorganisaties in hun marketingstrategie. Hoewel het een abonnement nodig heeft om te werken, is het een kleine prijs om te betalen in vergelijking met de voordelen die het biedt. Dynamische QR-codeoplossingen kunnen worden bewerkt, wat betekent dat als u een fout heeft gemaakt en deze pas hebt opgemerkt nadat de QR-codes zijn afgedrukt, u eenvoudig kunt inloggen op het dashboard en ze kunt corrigeren zonder het uiterlijk van de reeds afgedrukte codes te wijzigen.
Toegevoegd door: Peter
QR-codes voor non-profitorganisaties
Het implementeren van QR-codes in uw non-profitorganisatie is nuttig, vooral als het gaat om het maximaliseren van een beperkt budget. Raak geïnspireerd met deze QR-code-ideeën, zodat uw non-profitorganisatie impactvolle marketingcampagnes kan leveren zonder de bank te verslaan.
Toegevoegd door: Wilma
QR-codes voor onderwijsinstellingen
Het implementeren van QR-codes in uw school of onderwijsinstelling is nuttig, vooral als het gaat om meer interactie met studenten. Laat u inspireren zodat u deze creatieve QR-code-ideeën voor uw school of universiteit kunt gebruiken.
Toegevoegd door: Peter
QR-codes voor persoonlijk gebruik
QR-codes zijn geweldig voor bedrijven en marketeers, maar er zijn meer praktische toepassingen van QR-codes dan u zou denken. Laat u inspireren door deze QR-code-ideeën voor persoonlijk gebruik en laat ze al het werk doen, zodat u zich kunt concentreren op andere dingen die ertoe doen.
Toegevoegd door: Hanneke
Quick Response code
De QR-code betekenis is letterlijk Quick Response code, dit geeft aan dat snelheid van lezen een belangrijke factor heeft gespeeld bij de ontwikkeling van deze standaard. De oorsprong ligt in Japan, waar er binnen de audio-industrie vraag was naar een eenvoudig leesbaar label met uitgebreide informatie dat verder gaat dan een standaard UPC-code. Zo is het mogelijk om complete URL’s in de code op te nemen waarmee webpagina’s geopend kunnen worden. Mede door deze functionaliteit zou het systeem flink in populariteit toenemen.De eerste munt met een QR-code komt uit Nederland. In juni 2011 zou de Koninklijke Nederlandse Munt een speciale munt uitgeven met daarop een leesbare code die verwijst naar een webpagina. Toen smartphones doorbraken bij het grote publiek liep plotseling een groot deel van de wereldbevolking rond met zakcomputers die voorzien waren van een camera. Deze camera kon dienst doen als scanner, QR-codes waren eenvoudig uit te lezen met hun zwart-wit stippen en lijnen. Er kwamen dus snel diverse apps die deze codes konden uitlezen. In het begin moest hier een applicatie voor geïnstalleerd worden wat de drempel hoger maakte dan noodzakelijk was. Toen de populaire besturingssystemen standaard ondersteuning gingen bieden voor deze codering werd het interessant voor bedrijven om deze codes vaker te gebruiken in bijvoorbeeld magazines, reclamefolders of op verpakkingen.QR-codes worden ook gebruikt om betaal transacties uit te voeren, met name in China is deze betaalmethode populair, Alipay zou deze functie al in 2011 introduceren voor hun klanten.
Toegevoegd door: Roel


Voeg een Vragen toe