Vraag en antwoord over QR-codes

Begrippenlijst

Regelmatig krijgen wij vragen hoe een QR code werkt, wat het doet, hoe het hun kan helpen en dat is prima, maar veel antwoorden staan reeds op de website. Vandaar dat wij nu ook een begrippenlijst aan het samenstellen zijn. In deze begrippenlijst staat bijvoorbeeld wat een QR code is en wat het doet. Wat de betekenis is van bijvoorbeeld QR, en zo veel meer leuke, interessante en leerzame dingen.

Het is ook mogelijk zelf een inzending te doen, als je bijvoorbeeld weet wat BitCoin is of iets anders wat te maken heeft met een QR code, want niets is zo fijn kennis te delen en vrij te houden voor anderen dit ook te kunnen leren.

QR-code Begrippenlijst

Er zijn 13 Vraag in deze lijst die beginnen met de letter W.
W
Waarvoor dient een QR-code?
In de code zijn een website en webpagina ingesloten. U scant met de mobiele telefoon de QR-code. Deze herkent de informatie die hierin verborgen zit en zorgt ervoor dat u rechtstreeks uitkomt op de betreffende webpagina. Het grote voordeel is dat het niet nodig is om een lang en lastig adres van de pagina in te toetsen. Bovendien wordt de kans op fouten en eventuele fraude zeer klein.
Toegevoegd door: Johan
Wat betekend QR code?
QR staat voor Quick Response “snelle reactie”. De QR code werd ontwikkeld om snel decodeerbaar te zijn. QR codes waren oorspronkelijk bedoeld voor het identificeren van auto-onderdelen in de industriële markt, maar is nu erg in opmars om voor meer doeleindes gebruikt te worden.
Toegevoegd door: Erick
Wat betekent QR code
QR staat voor Quick Response “snelle reactie”. De QR code werd ontwikkeld om snel decodeerbaar te zijn. QR codes waren oorspronkelijk bedoeld voor het identificeren van auto-onderdelen in de industriële markt, maar is nu erg in opmars om voor meer doeleindes gebruikt te worden.Denso is een toeleverancier van Toyota en levert elektronische componenten en samenstellingen. Toen Toyota eiste dat de onderdelen beter identificeerbaar moesten zijn, werd door een dochteronderneming van Denso een tweedimensionale streepjescode ontwikkeld. Deze code werd aanvankelijk alleen in de auto-industrie gebruikt. Het bedrijf Denso-Wave besloot zijn patentrecht niet uit te oefenen. Dit betekent dat QR-codes vrij gegenereerd kunnen worden door iedereen.
Toegevoegd door: Roel
Wat is een fieldlab
Fieldlabs zijn praktijkomgevingen waarin bedrijven en kennisinstellingen doelgericht Smart Industry oplossingen ontwikkelen, testen en implementeren. Ze vormen ook een omgeving waarin mensen deze oplossingen leren toe te passen. Daarnaast versterken ze verbindingen met onderzoek, onderwijs en beleid op een specifiek Smart Industry thema.Momenteel zijn 45 Smart Industry Fieldlabs actief. Voor nieuwe Smart Industry Fieldlabs is een aanvraagprocedure ontwikkeld met criteria als een radicale-innovatiedoelstelling, een programma van minstens drie jaar met een programmacoördinator en een aantal projecten met diverse private en publieke partners, inclusief financiering en afstemming met andere Fieldlabs.
Toegevoegd door: Henry
Wat is een QR Code generator
Dat is een programma waar men QR codes mee kunt maken.
Toegevoegd door: Willem
Wat is een QR code?
QR staat voor Quick Respons en is een barcode die ingescand kan worden met bijvoorbeeld de camera van je mobiele telefoon. De QR code kan gebruikt worden voor het verwijzen naar een website waar bijvoorbeeld een actiepagina aan gekoppeld is maar ook voor andere doeleindes.De gebruiker start zijn QR reader software op zijn mobiele telefoon en richt met de camera van zijn telefoon op de QR-code tot die volledig in beeld is. In sommige gevallen moet men een foto maken van de QR code (het plaatje) en in andere gevallen detecteert de software automatisch de QR code. De software registreert automatisch de inhoud van de QR-code.
Toegevoegd door: Peter
Wat is een QR-code?
Een QR-code is veelgebruikte variant van barcodes, die in plaats van verticale strepen bestaat uit vierkante patronen. QR-codes bevatten informatie, zoals een URL naar een website, die vervolgens gescand kan worden, waardoor de gebruiker naar de website wordt verwezen. QR-codes worden veel gebruikt op websites, in advertenties, op billboards, en op andere plaatsen. Vanwege hun karakteristieke design zijn ze erg herkenbaar, waardoor QR-codes de laatste jaren erg veel aan populariteit gewonnen hebben. Veel smartphones hebben ingebouwde QR-lezers in de camera, waardoor het voor consumenten erg makkelijk is om een QR-code te scannen.
Toegevoegd door: Erik
Wat is Mollie
Mollie is een betaal provider waarbij je eenvoudig betaallinken kunt aanmaken, wijzigen en verwijderen. Sterker je kan via mollie ook recurring aanzetten, dat houdt in dat je eenvoudig herhaal bedragen kunt vragen aan je klanten (soort van incasso). Meer over mollie of het gratis aanmaken van zo'n account doe je op www.mollie.nl.
Toegevoegd door: Peter
Wat kan een QR code?
QR codes kunnen e-mailadressen, sms berichten, telefoonnummers, teksten (maximaal 7089 tekens), website adressen bevatten. Je kan ook hier gratis een eigen QR code maken. Op dit moment worden er mogelijkheden onderzocht voor video, audio en beeldmateriaal.
Toegevoegd door: Peter
Website autoriteit
De autoriteit van een website is de waarde die de website heeft. Door onder andere deze waarde te verhogen is het mogelijk om hogere posities te krijgen binnen zoekmachines. Er zijn meerdere manieren om de website autoriteit te verhogen. Een bekend voorbeeld hiervan is linkbuilding.
Toegevoegd door: Peter
Wie is Denso?
Denso is een toeleverancier van Toyota en levert elektronische componenten en samenstellingen. Toen Toyota eiste dat de onderdelen beter identificeerbaar moesten zijn, werd door een dochteronderneming van Denso een tweedimensionale streepjescode ontwikkeld. Deze code werd aanvankelijk alleen in de auto-industrie gebruikt. Het bedrijf Denso-Wave besloot zijn patentrecht niet uit te oefenen. Dit betekent dat QR-codes vrij gegenereerd kunnen worden door iedereen.
Toegevoegd door: Denso
WiFi
Draadloze netwerken werken op basis van WiFi met een frequentie van (meestal) 2,4 GHz. WiFi netwerken zijn de standaard draadloze internetnetwerken in huishoudens. Draadloze IP camera's kun je aanmelden in een dergelijk netwerk. Op die manier kun je de beelden van die camera bekijken via ieder device binnen dat netwerk en daarbuiten.
Toegevoegd door: Judith
Woordgroep zoekwoord
Onder andere binnen Google Ads is het mogelijk om je zoekwoorden op woordgroep in te kopen. Hiermee geef je Google een klein beetje speling, waardoor je op meer termen gevonden kan worden ten opzichte van exacte zoekwoorden. Dit is ook een mooie manier om nieuwe zoekwoorden te vinden.
Toegevoegd door: Peter


Voeg een Vragen toe