Wat maakt QR-codes in de eerste plaats effectief?

Wat maakt QR-codes in de eerste plaats effectief?

QR-codes staan ​​niet op het punt een comeback te maken – ze zijn er al in geslaagd om gestroomlijnd te worden in verschillende industrieën over de hele wereld. Een van de redenen waarom QR-codes zo populair zijn en in zoveel marketingcampagnes worden geïntegreerd, is omdat QR-codes effectief zijn en geweldige resultaten opleveren voor marketing- en verkoopteams. In wezen is een QR-code een papieren hyperlink die online en de fysieke wereld met elkaar verbindt. Enkele van de meest voorkomende toepassingen van QR-codes zijn het gebruik van de technologie om de verkoop te verhogen, om feedback te vragen, de bekendheid van het merk te vergroten en het aantal downloads van mobiele apps te vergroten. Marketeers zien QR-codes als een effectief hulpmiddel dat kan leiden tot hyperinteracties, de betrokkenheid aanzienlijk kan verhogen en een vertrouwd tweerichtingscommunicatiekanaal met klanten kan opbouwen.

Niet elke QR-code of QR-code marketingcampagne is echter effectief. De effectiviteit van QR-codes en de resultaten die de marketingcampagnes behalen, hangt af van de algemene strategie en de manier waarop deze wordt geïmplementeerd. Daarom is het essentieel om goed na te denken over het creatieproces van hoogwaardige QR-code, een bewezen distributieplan te hebben en een vertrouwd QR-codegeneratorplatform te kiezen dat een analysedashboard met statistieken biedt waarmee bedrijven kunnen evalueren hoe succesvol hun campagnes zijn zijn.

Wat maakt de QR-codes in de eerste plaats echter effectief? QR-codes zijn effectief vanuit zowel zakelijk als klantperspectief.

5 redenen waarom bedrijven QR-codes effectief vinden

1. QR-codes zijn eenvoudig te genereren
Ja, QR-codes zijn eenvoudig te genereren. U kunt gratis online software gebruiken om QR-codes te genereren. Wil je QR-codes gebruiken als betaalmiddel of marketingcampagnes uitvoeren, schakel dan de diensten in van een professionele marketeer of IT-expert. De meeste merken genereren nu QR-codes om als gedrukte hyperlinks te fungeren.

2. QR-codes hebben lage afdrukkosten
Een ander element dat QR-codes zo effectief maakt, is de realistische kostenstructuur. Je hebt geen enorm budget nodig om QR-codes te genereren voor diverse marketingcampagnes. Met een enkele QR-code hebben gebruikers in een oogwenk toegang tot alle informatie van een product of dienst op hun smartphone.

3. QR-codes zorgen voor betere leadgeneratie
Marketeers kunnen QR-codes gebruiken om de omzetgroei van een marketingcampagne te achterhalen. In tegenstelling tot traditionele billboards en gedrukte media, kunnen marketeers QR-codes gebruiken om de inkomsten uit het totale aantal klikken en leads te schatten.

4. Dynamische QR-codes kunnen eenvoudig worden gewijzigd
Dynamische QR-codes kunnen op elk moment worden gewijzigd voor bijgewerkte informatie. Er is geen reden om de code ergens opnieuw af te drukken als deze alleen aan de achterkant kan worden gewijzigd. Dit bespaart tijd, energie en kosten voor het afdrukken van een nieuwe code.

5. QR-codes laten mensen zien wie je bent
Bedrijven kunnen hun merk, diensten en producten promoten met virtuele ervaringen die op mobiele telefoons worden bewaard. Productkennis wordt vergroot en m-commerce winkels zijn beter bereikbaar.

5 redenen waarom klanten QR-codes effectief vinden

1. QR-codes zijn intrigerend
Nieuwsgierigheid betekent veel voor consumenten als het betekent dat ze misschien iets extra’s uit het scannen kunnen halen en QR-codes trekken de aandacht van mensen, vooral wanneer er een duidelijke CTA is met een korting of freebie alleen voor het scannen. Zodra gebruikers een QR-code scannen die hen op de een of andere manier ten goede komt, leidt dit tot onmiddellijke bevrediging die hen dwingt terug te keren. Bovendien is in 2020 het gebruik van QR-codes onder Britse en Amerikaanse consumenten met 37% toegenomen en vinden meer mensen QR-codes betrouwbaar en veilig om te gebruiken. Bovendien zijn op maat ontworpen QR-codes met merkkleuren, logo’s en frames in het oog springend en inspireren ze mensen verder om actie te ondernemen en QR-codes te scannen.

2. QR-codes zijn gemakkelijk toegankelijk
Sinds Apple iPhone iOS 11 heeft gelanceerd, is het mogelijk geworden om een ​​QR-code te scannen door simpelweg de camera van de telefoon op de QR-code te richten. Voor Android-gebruikers zijn er ook tientallen apps waarmee mensen binnen enkele seconden QR’s kunnen scannen. De technologie is toegankelijk voor alle smartphonegebruikers en intuïtief in het gebruik, waardoor QR-codes toegankelijk zijn voor klanten van alle leeftijden en alle niveaus van technische vaardigheden.

3. QR-codes zijn direct
Klanten en klanten hoeven geen lange uren te wachten om meer informatie over producten of diensten te krijgen. QR-codes zijn zeer responsief en werken in het voordeel van gebruikers, marketeers en bedrijven. QR-codetechnologie is uniek omdat het klanten in staat stelt snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot de informatie op hun telefoon tijdens het winkelen.

4. QR-codes zijn interactief
Het scannen van QR-codes en het ontvangen van een extraatje is spannend voor klanten. Interactie via games, speurtochten en ontwerpplatforms om verschillende kleuren kleding en zelfs kapsels voor te stellen, zorgt ervoor dat klanten snel kunnen scannen als ze weten dat ze iets in uw merk kunnen vinden dat nergens anders kan worden aangeboden.

5. QR-codes slaan informatie op in mobiele telefoons
Het is niet nodig om dikke brochures die in de prullenbak worden gegooid, niet langer op de bureaus van secretaresses in lobby’s te bewaren. Plaats gewoon een QR-code binnen het bereik van de gast of klant en ze kunnen informatie zoals kaarten, contactgegevens, winkels en diensten in de buurt, medische symptoominformatie, prijzen en maten van kleding en al het andere dat relevant is voor uw branche in één enkele code opslaan . Plaats altijd een duidelijke boodschap op de code, zodat mensen weten waarom ze scannen en wat ze aan de andere kant zullen ontvangen. “Menu” en “Hier scannen voor spa-uren” zijn geweldige voorbeelden van duidelijke berichten die klanten inspireren om de gegevens op hun telefoon te bewaren.

Hoewel de technologie achter de QR-codes al meer dan twee decennia bestaat, is de integratie tussen web en print via mobiel een nieuw spel. Naarmate de spelregels blijven veranderen, is er een mogelijkheid om QR-codes te gebruiken voor meer outreach-programma’s en marketinginspanningen. QR-codes zijn tijd- en kosteneffectief en leveren een positief investeringsrendement op als ze strategisch en correct worden opgenomen in de digitale marketingcampagne.

Marketeers gebruiken nu zelfs QR-codes om gebruikers te beïnvloeden om bepaalde informatie met anderen te delen. In een paar jaar tijd is het continue en gestroomlijnde gebruik van QR-codes erin geslaagd om een ​​meer delende en vooruitstrevende online community te creëren. De hernieuwde populariteit van QR-codes in 2021 zal nog jaren doorklinken en organisaties en marketeers helpen om intuïtievere oplossingen te creëren.

Supercode QR-codegenerator helpt u effectief bij uw digitale marketingcampagne. Met een gebruiksvriendelijk, creatief ontwerpsysteem kunt u binnen enkele minuten QR-codes in uw campagne opnemen. Meld u aan en gebruik onze gratis educatieve tips en trucs om u vandaag nog uw codes te laten maken.

Reageer of discussieer mee

Vond u Wat maakt QR-codes in de eerste plaats effectief? nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Wat maakt QR-codes in de eerste plaats effectief?” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…