Wat moet ik niet vergeten voor de heenreis naar Spanje?

Wat moet ik niet vergeten voor de heenreis naar Spanje?

‘Let op: reis alleen naar Spanje als dat noodzakelijk is. Mocht je toch naar Spanje reizen, is het belangrijk om een Digitaal Corona Certificaat (DCC) mee te nemen. Dit coronabewijs kun je bewaren in de CoronaCheck-app, en is verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar. Met de QR-code in de app laat je zien:

  • dat je 14 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd bent, of;
  • dat je bent hersteld van corona, of;
  • dat je met een PCR-test (maximaal 72 uur oud) of met een antigeen sneltest (maximaal 48 uur oud) negatief op corona bent getest.

We raden je aan om eventuele vaccinatiedocumenten voor de zekerheid ook op papier mee te nemen. En vergeet niet: reizen naar een land met een oranje reisadvies kan gevolgen hebben voor je reisverzekering. Zorg ervoor dat je van de voorwaarden op de hoogte bent.’

Reis je met de auto naar Spanje?

Zorg ervoor dat je test nog geldig is zodra je Spanje binnenrijdt. Red je dat niet met een test uit Nederland? Dan moet je jezelf ergens onderweg naar Spanje laten testen. Dat moet je zelf regelen. Belangrijk: hou op weg naar Spanje ook rekening met de regels van alle landen die je doorkruist.

Op Netherlands Worldwide vind je een overzicht van buitenlandse locaties waar je een NAAT(PCR) of sneltest kunt doen (Engels).

Reis je met het vliegtuig naar Spanje?

Dan is het verplicht voor alle passagiers om een Spaanse gezondheidsverklaring in te vullen; ook voor jonge kinderen. De gezondheidsverklaring vul je in op Spain Travel Health (Engels). Je krijgt dan een QR-code die je op het vliegveld laat scannen.

Ook heb je voor je vlucht een Nederlandse gezondheidsverklaring nodig. Wanneer je met KLM, Corendon, TUI, Transavia of easyJet vliegt, krijg je die tijdens het online inchecken. Als je met een andere maatschappij vliegt, moet je vooraf de gezondheidsverklaring van de Rijksoverheid invullen.

Reageer of discussieer mee

Vond u Wat moet ik niet vergeten voor de heenreis naar Spanje? nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Wat moet ik niet vergeten voor de heenreis naar Spanje?” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…