Wat ziet de persoon die mijn QR-code scant op zijn scherm?

Wat ziet de persoon die mijn QR-code scant op zijn scherm?

De TousAntiCovid Verif-app geeft weinig informatie weer over de persoon die de kaart vasthoudt. Die laatste bevat eigenlijk meer data, makkelijk toegankelijk. We hebben verschillende vragen ontvangen met de vraag wie verantwoordelijk is Plaatsen waar een gezondheidsvergunning verplicht is Wanneer ze QR-code scannen voor mensen met beroemde sesam.

de 5 augustus wet Duidelijk over dit onderwerp: een gezondheidskaart presenteren “Het is geïmplementeerd in een vorm die alleen geautoriseerde personen of diensten in staat stelt om controle te garanderen over de kennis van de gegevens die strikt noodzakelijk zijn om hun controle uit te oefenen.” de Decreet van 7 augustus wijzig het van 1 juni Brengt hierin twee niveaus tot stand: “Absoluut nodig”, Afhankelijk van de staat waarin de gezondheidsvergunning wordt gecontroleerd.

In de meeste gevallen (zoals bij de ingang van een restaurant of museum bijvoorbeeld), kan alleen de controlerende persoon het weten “Achternamen, voornamen en geboortedatum van de persoon die bij het bewijsstuk betrokken is, evenals het positieve of negatieve resultaat van het bezit van een compatibel bewijsstuk”, Volgens de wet. Concreet: Wanneer we een QR-code scannen met de TousAntiCovid Verif (TAC Verif) app, die bedoeld is om te worden gebruikt door de beheerders van plaatsen waar de pas wordt aangevraagd, weten we alleen de voornaam, identiteit, geboortedatum en geldigheid of niet de gezondheid van de pas. We kunnen een idee krijgen door de screenshots van TAC Verif te bekijken die beschikbaar zijn op Platformen waar de applicatie kan worden gedownload.

De bekende informatie is echter belangrijker met betrekking tot: Personen onder de 12 jaar Jarenlang willen reizen van of naar Frans grondgebied, Corsica of een gemeente [d’outre mer], evenals voor personen die betrokken zijn bij vervoersdiensten” (31 mei wet). In dit geval, Bevoegde personen en diensten kunnen via bewijsstukken de namen, voornamen en geboortedatum van de betrokkene aflezen, evenals informatie over het uitgevoerde keuringsonderzoek of vaccin (datum van voltooiing, staat waarin de handeling is verricht, soort test) of vaccin, fabrikant van de test of het vaccin, rang van injectievaccin of testresultaat, instantie die het certificaat heeft afgegeven, testcentrum en unieke identificatiecode voor het certificaat)”, Het heeft nu het gewijzigde besluit op 1 juni.

In feite, zoals veel netizens hebben opgemerkt (hier waar zijn De QR-code bevat bijvoorbeeld deze gegevensset, die heel gemakkelijk toegankelijk is. Als u een applicatie gebruikt die dit formaat leest, krijgt u op het eerste gezicht een onbegrijpelijke reeks tekens. Het is eigenlijk codering, dat een bestand Het script kan eenvoudig worden vertaald in een begrijpelijke taal. Dit is ook wat ten minste één website al biedt, saniasse.fr.

We hebben deze website en dit script getest op de QR-code van de gezondheidskaart van de gevaccineerde. Nous avons ainsi pu connaître le pays de vaccinatie de cette dernière, le nombre de doses qu’elle a reçues et combien il lui en faudrait pour être entièrement vaccinée (si ce chiffre est un, on peut penser a eu que déjé cette bijvoorbeeld) . Maar ook de datum van de laatste injectie of het gebruikte vaccinmerk. Deze grotere set gegevens valt onder de verantwoordelijkheid van degenen die verantwoordelijk zijn voor de controles Van of naar Frankrijk Je wordt geacht toegang te hebben. In feite kan iedereen het ook lezen (maar niet via de TAC Verif-app).

Reageer of discussieer mee

Vond u Wat ziet de persoon die mijn QR-code scant op zijn scherm? nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Wat ziet de persoon die mijn QR-code scant op zijn scherm?” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…