Weer QR-code op buitenterras

Weer QR-code op buitenterras

Een QR-code laten zien op het terras: die boodschap kwam dinsdagavond als donderslag bij heldere hemel voor de horeca. ‘’Dat hadden we gewoon echt niet verwacht’’, zegt Ruud Bakker, voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland in Eindhoven. Het buitenterras was voor cafés hét alternatief voor niet-gevaccineerde mensen, maar dat is nu weg.

Het coronatoegangsbewijs moeten gasten al laten zien om binnen te komen in een restaurant, café of discotheek. Nu wordt dat ook verplicht op veel andere plaatsen, zoals sportscholen, zwembaden en pretparken en dus ook op het terras.

“Ik vond de nieuwe maatregelen eigenlijk wel meevallen”, zegt Bakker kort na de persconferentie dinsdagavond. “De grote domper was alleen de QR-code voor het buitenterras”, zegt Bakker. “Maar ik vind het wel fijn dat het toegangsbewijs op meerdere plekken verplicht wordt. Zo is de horeca niet meer de uitzondering. Die éne plek waar mensen elke keer aan die QR-code moeten denken. Dat zorgt hopelijk voor wat meer begrip.”

Met de winter in zicht zitten de terrassen niet zo stampvol als in de zomer. Maar het varieert natuurlijk hoe groot een terras is en of het ’s winters verwarmd wordt. “Op De Markt in Eindhoven bouwen ze een heel groot winterterras, overdekt door een grote tent. Het gaat gewoon extra personeel en geld kosten om daar te controleren op het toegangsbewijs.”

Ook zag Bakker, net als Johan de Vos van KHN in Breda, dat veel niet-gevaccineerde mensen buiten gingen zitten. Dat zij nu zonder testbewijs niet meer terechtkunnen, vinden de ondernemers op zijn zachtst gezegd jammer.

De Vos is wel enigszins opgelucht dat de maatregel wordt ingevoerd nu de zomer voorbij is. “In de winter gaan de mensen toch veel binnen zitten, dus dat is een meevaller.” Maar dat is dan ook het enige waar hij opgelucht over is. “Ik kan niet eens meer naar de persconferentie kijken, zo gefrustreerd ben ik. Ik heb gewoon besloten om nergens meer op te hopen en niets te verwachten.”

Bakker had de hoop dinsdagavond niet opgegeven. Hij pleitte vorige week nog samen met de KHN voor langere openingstijden voor de horeca waarbij de deuren wel om twaalf uur zouden sluiten. Wie dan binnen is, mag blijven. Wie er daarna uit gaat, mag niet meer terug. Dat plan lijkt een utopie met deze nieuwe maatregelen.

“Dat is niet aan de orde, maar we hadden wel gehoopt duidelijkheid te krijgen over de feestdagen”, zegt Bakker. “Je wil gewoon weten of je reserveringen kan aannemen voor kerst. En hoeveel. Kroegen willen weten of ze een feest kunnen organiseren voor oud en nieuw. Ik had daar deze persconferentie wel antwoord op willen krijgen.”

Dat antwoord kwam er niet. De vraag is of de maatregelen over enkele weken verder aangescherpt of juist versoepeld worden. “We zijn inmiddels wel gewend om in hele korte tijd om te moeten schakelen”, zegt Bakker.

Reageer of discussieer mee

Vond u Weer QR-code op buitenterras nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Weer QR-code op buitenterras” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…