Westlandse historie komt tot leven met QR-code bordjes

Westlandse historie komt tot leven met QR-code bordjes

Met QR-code bordjes moet de geschiedenis van Westlandse monumenten gaan herleven. Deze week is het eerste bordje onthuld bij huize ‘Torenzicht’ in Poeldijk.

Historische verenigingen hebben voor dit project de krachten gebundeld onder de noemer ‘Werkgroep Erfgoedbescherming Westland’. De meeste van de bijna 300 monumenten wil de werkgroep voorzien van een QR-code bordje. Hierop wordt de geschiedenis van het pand of object beschreven in maximaal 130 woorden. Wie meer wil weten, kan de QR-code scannen met een telefoon. De bezoeker komt dan op een pagina waar uitgebreidere informatie te vinden is.

Naast de QR-codes bij monumenten, is de werkgroep ook van plan in iedere dorpskern een groot bord te plaatsen. Daarop komt een beschrijving met de geschiedenis van het dorp. Achter de QR-code op dit bord komt ook een wandelroute te staan om te downloaden die mensen langs de mooiste historische plekken van het dorp leidt.

Het project wordt financieel ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de gemeente Westland. “Dit is een belangrijk project omdat mensen dan kennis kunnen maken met het verleden. Met een QR-code is dat heel modern en heel mooi”, aldus wethouder Piet Vreugdenhil.

Reageer of discussieer mee

Vond u Westlandse historie komt tot leven met QR-code bordjes nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Westlandse historie komt tot leven met QR-code bordjes” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…