Wie voor toilet naar binnen gaat, moet ook QR-code tonen

Wie voor toilet naar binnen gaat, moet ook QR-code tonen

Op verzoek van de Tweede Kamer worden terrassen uitgezonderd van de QR-plicht. Maar wie kort een kroeg in gaat voor toiletbezoek moet alsnog een coronabewijs laten zien. ‘Het is een kleine moeite.’ Dat zei demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid (CDA) na afloop van een corona-overleg op het Binnenhof. Zaterdag vervalt de 1,5 meterregel en kunnen (binnen-)evenementen weer doorgaan. Bijna overal moet je een QR-code laten zien. De app gaat alleen op groen na volledige vaccinatie, een negatieve test of na genezing. Een uitzondering komt er voor de terrassen, op verzoek van de Tweede Kamer.

Het kabinet legt zich bij die wens neer, al benadrukte De Jonge vanmiddag dat iedereen die een voet over de drempel naar binnen zet gewoon een coronabewijs moet tonen. Ook voor een kort toiletbezoek dus. ,,Tenzij er een dixi-toilet naast het terras staat, dan hoef je niet naar binnen. Wie bij horeca naar binnen gaat moet de QR-code tonen. Ik hoor daar heel veel grote woorden over, maar ik denk dat de meerderheid van de Nederlanders in alle nuchterheid denkt: dit is een kleine moeite. In andere landen wordt er al mee gewerkt, in voetbalstadions in Nederland ook al een tijdje. Dat gaat echt prima.”

Horecaondernemers en burgemeesters waarschuwen het kabinet dat handhaving van de nieuwe regels lastig wordt. Cafébazen vrezen dat ze ‘politieagentje’ moeten spelen, een aantal ondernemers stelt al ‘niet te handhaven’. De Jonge vertrouwt er niettemin op dat het goed verloopt: ,,We kunnen niet naast elk café een agent neerzetten, we moeten het samen doen. Houd je aan de regels, en kijk niet: hoe kan ik m’n snor drukken.”

Nachtleven dicht

Bijna alles kan weer vanaf zaterdag, al blijft het nachtleven op slot. Tussen middernacht en zes uur ‘s ochtends moet alle horeca dicht blijven. In november wordt gekeken of die laatste stap naar ‘het oude normaal’ ook gezet kan worden. Volgens de minister is het nog te vroeg om te zeggen of dat haalbaar is. ,,We hopen dat de maatregelen zo tijdelijk mogelijk zijn. We zetten komende zaterdag een grote stap, die 1,5 meterplicht gaat er af, er gaan grotere groepen samenkomen. Dan hebben we nog echt even die coronatoegangsbewijzen nodig om een snelle stijging van infecties tegen te gaan.”

Reageer of discussieer mee

Vond u Wie voor toilet naar binnen gaat, moet ook QR-code tonen nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Wie voor toilet naar binnen gaat, moet ook QR-code tonen” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…