Winkeliers Steenwijk zien controleren van QR-code niet zitten

Winkeliers Steenwijk zien controleren van QR-code niet zitten

Het aantal positieve coronatesten komt opnieuw boven de 10.000 besmettingen per dag uit. En daarom gaan alle alarmbellen af. Ziekenhuizen stromen vol. Ook op de Ic’s krijgen ze het steeds drukker. Gevolg is dat reguliere zorg andermaal onder druk komt te staan. Het dragen van mondkapjes in winkels is sinds zaterdag weer verplicht. En mogelijk moeten ondernemers straks ook in niet-essentiële winkels controleren op de QR-code. Winkeliers in het centrum van Steenwijk zien dat niet zitten.

„Dat we in winkels opnieuw mondkapjes moeten dragen vind ik jammer”, zegt René Gaal. „Gewoon anderhalve meter afstand houden zou voldoende moeten zijn. Mijn huisarts zegt ook dat kapjes niet helpen”, zo vervolgt de bloemist. Plannen van het kabinet om winkeliers mogelijk te verplichten om aan de deur klanten te controleren op de QR-code is volgens Gaal onwerkbaar. „Ik kan niet constant iemand bij de deur zetten. Dat kost te veel geld. We zijn ook geen politieagent. Als ze dit invoeren krijg je opnieuw dat mensen het centrum mijden. Gaan ze nog meer online bestellen.”

Geef jij QRcode-maken.nl een sterretje?

0 / 5

U gaf ons een

Start een discussie of discussieer mee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wat is het 2G beleid? De uitleg

Wethouder Hilvarenbeek wil geen QR-code aanvragen

Niet alle sportscholen controleren QR-code: ‘Knipoog en doorlopen’

Dankzij de QR-code draai ik voor het eerst volledig mee in de maatschappij

hoe een QR code maken

Het maken van een QR code of het genereren van een QR code is gratis. Er zijn diverse websites waarbij het maken van een QR code gratis wordt aangeboden. Echter na een x aantal keer dat de code gescand wordt moet je gaan betalen, dat is bij ons niet zo. Bij QR code maken, is het maken van een QR code gratis! Ook de aantal scans is en blijft compleet gratis! Daar blijft het niet bij, wij werken samen met 168X.nl waarbij je een verkorte link (een dynamische link voor een dynamische QR code) geheel gratis kunt aanmaken. Wil je die link aanpassen maak je eenvoudig gratis een account aan.

De foto aan de rechterkant is niet van ons: Photo by hitesh choudhary from Pexels.

Hoe een QR code scannen?

Dit is geen abnormale vraag, want deze vraag wordt vaak gesteld door een wat ouder publiek. Op de meeste telefoons (recent van 2 tot max 3 jaar) hebben een scan functie op de camera app. Wanneer je de camera app opent en je richt de telefoon lens naar de QR code, dan krijg je een melding of je de informatie wilt bekijken.

Het is eenvoudig om te scannen, bij de wat recentere iPhones staat het icoon al klaar waarbij je niet eens hoeft in te loggen. Dus het scannen van een QR code is heel eenvoudig.

Ohh, de foto aan de linkerkant,.. niet van ons: Photo by Ylanite Koppens from Pexels.

QR-code toepassingen en vele voorbeelden QR-codes

QR code maken voor de horeca

QR code in het onderwijs

QR code voor de Horeca

QR code maken met logo

QR code voor een app

QR code reclame

Waar staat QR-code voor?

QR staat voor ‘Quick Response’. Door de code te scannen krijgt de gebruiker ‘snelle toegang’ tot informatie. Het eerste QR-codesysteem werd in 1994 uitgevonden door een dochterbedrijf van het Japanse Toyota. Ze hadden een manier nodig om voertuigen en onderdelen tijdens de productie nauwkeurig te kunnen volgen. Om dit te bereiken werd een soort barcode ontwikkeld.

Menu