Wintersport? Ook een QR-code daar is nodig!

Wintersport? Ook een QR-code daar is nodig!

Afgelopen weekend is in Oostenrijk overlegd over de coronamaatregelen voor skiseizoen 2021/2022. De minister van Toerisme, minister van Volksgezondheid en gouverneur van Tirol hebben tijdens deze vergadering de laatste details besproken. De eerste maatregelen zijn inmiddels uitgelekt, zo meldt Tiroler Tageszeitung. Naar alle waarschijnlijkheid gaat de 3-G-regel gelden voor het toerisme en het gebruik van de liften en is er een plan opgesteld voor de après-ski komende winter. Ook over een eventuele mondkapjesplicht is gesproken.

Welke coronamaatregelen zijn er voor wintersport

Capaciteitsbeperkingen, een 1-, 2- of 3-G-regel of mondkapjes… De skigebieden moesten even geduld hebben, maar vandaag worden de coronamaatregelen voor komende winter bekendgemaakt. De eerste berichten zijn al gelekt en van echt grote verrassingen is geen sprake. Tenminste, niet onder de nu al gelekte maatregelen.

Coronamaatregelen Oostenrijk skiseizoen 2021/2022

Hoe gaat komend skiseizoen eruit zien in Oostenrijk? Afgelopen weken gingen de geruchten al rond over mogelijke regels. Een eventuele vaccinatieplicht in de après-ski, een speciale fast lane voor gevaccineerde wintersporters, capaciteitsbeperkingen voor de skiliften en de optie om je skipas te kunnen activeren met je Groene Pas. Het kwam allemaal ter sprake, maar de officiële maatregelen lieten nog even op zich wachten. Daar komt vandaag verandering in, want vanmiddag worden de coronamaatregelen voor het skiseizoen 2021/2022 in Oostenrijk gepresenteerd. Zo zal er waarschijnlijk een 3-G-regel gaan gelden voor toegang tot de skiliften en de horeca. Ook over een eventuele mondkapjesplicht is gesproken, maar de beslissing hierover is nog niet bekendgemaakt.

Après-ski en corona in Oostenrijk

De ministers en gouveneur hebben ook de après-ski besproken voor komend seizoen. Omdat het nog even afwachten is hoe de coronasituatie zich ontwikkelt, hebben ze hiervoor een stappenplan opgesteld. Zo zal hier in eerste instantie waarschijnlijk de 3-G-regel gaan gelden. Mocht de situatie zich toch verslechteren, dan worden de regels voor après-ski waarschijnlijk verscherpt en gaat de 1-G-regel gelden. In dat geval krijgen dus alleen gevaccineerde wintersporters toegang tot de après-ski.

Officiële regels vandaag gepresenteerd

Bovenstaande coronamaatregelen voor Oostenrijk in winterseizoen 2021/2022 zijn de uitgelekte regels. Het is nog even afwachten wat er vanmiddag naar buiten komt tijdens de officiële presentatie. De skigebieden zijn blij dat de regels -eindelijk- duidelijk zijn, want over enkele weken begint in de eerste gebieden al het seizoen. Franz Hörl, woordvoerder van de skiliften in Oostenrijk, zegt dat de 3-G-regel een verstandige oplossing is. Zelfs een eventuele maskerplicht zouden ze niet erg vinden. Afgelopen winter gold dit al en het bleek dat wintersporters er maar weinig moeite mee hadden. Wij zijn benieuwd naar de officiële coronamaatregelen voor Oostenrijk komende winter.

Reageer of discussieer mee

Vond u Wintersport? Ook een QR-code daar is nodig! nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Wintersport? Ook een QR-code daar is nodig!” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…