Wintersporters in Oostenrijk moeten QR-code coronabewijs voor skiliften laten zien

Wintersporters in Oostenrijk moeten QR-code coronabewijs voor skiliften laten zien

Mensen die komende winter in Oostenrijk op wintersport gaan, moeten een coronabewijs kunnen overleggen. Exploitanten van skiliften mogen mensen alleen vervoeren als ze tegen COVID-19 zijn gevaccineerd, onlangs negatief zijn getest of zijn hersteld. Deze coronabewijzen waren al verplicht in de Oostenrijkse horeca.

Verder komen de afstandsregels en capaciteitsbeperkingen in skiliften te vervallen. Deze regels worden vervangen door een mondkapjesplicht, heeft de Oostenrijkse regering besloten. Verder is après-ski dan onder voorwaarden toegestaan.

Wintersporters moeten in de skilift zogenoemde FFP2-mondmaskers dragen. Zulke maskers houden 94 procent van de schadelijke stoffen tegen. Op de website van Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd wordt het verschil met andere mondkapjes uitgelegd.

Toename aantal ic-patiënten kan tot verdere aanscherpingen leiden

De Oostenrijkse regering hoopt met deze regels een veilig wintersportseizoen mogelijk te maken. De autoriteiten zullen de maatregelen aanscherpen als het aantal coronapatiënten op de intensive cares toeneemt. Dat heeft vooral gevolgen voor ongevaccineerde wintersporters.

Momenteel liggen er ongeveer tweehonderd coronapatiënten op de ic-afdelingen in Oostenrijk. Zodra dat er driehonderd zijn, mogen ongevaccineerden geen après-skibars meer in. Bij vierhonderd coronapatiënten moeten ongevaccineerden het bewijs van een negatieve PCR-test tonen om toegang te krijgen tot liften, restaurants en hotels. Een sneltest wordt dan dus niet meer geaccepteerd.

Oostenrijk kreeg veel kritiek op de manier waarop het land omging met een uitbraak in een skioord aan het begin van de pandemie. Het virus werd naar verluidt door duizenden mensen vanuit de plaats Ischgl meegenomen naar tientallen landen. Er zijn vijftien rechtszaken aangespannen tegen de landelijke overheid. Het eerste proces ging vrijdag van start. Nabestaanden van een man eisen een schadevergoeding van 100.000 euro.

Reageer of discussieer mee

Vond u Wintersporters in Oostenrijk moeten QR-code coronabewijs voor skiliften laten zien nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Wintersporters in Oostenrijk moeten QR-code coronabewijs voor skiliften laten zien” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…