Worstelen met de QR-code in Oldenzaal: ‘Gallisch word ik er van!’

Worstelen met de QR-code in Oldenzaal: ‘Gallisch word ik er van!’

„Ben je twee keer gevaccineerd, geldt het gele boekje niet. Dus het bewijs dat ik gevaccineerd ben kan ik in de prullenbak gooien! Gallisch word ik ervan!” Mopperend wendt de 71-jarige Oldenzaler Joop Berendsen zich zaterdagmiddag tot de medewerkers van de GGD achter de infostand over corona. „Heeft u een computer?” vraagt Trudy de Wilde. „En heeft u een DigiD-code?” „Ja”, zegt Berendsen. „Via de Belastingdienst. Maar telebankieren kan ik wel. Ik heb via die website coronacheck van alles geprobeerd, maar ik kom geen stap verder.” „Via de coronacheck-print kunt u het bewijs in een handomdraai op papier krijgen”, aldus De Wilde. „Ook op de bibliotheek helpen ze u er graag mee.”

QR-code op je telefoon

Berendsen is deels tevreden gesteld. „Ze willen dat je een QR-code hebt”, zegt hij. „Dus moet je een mobiele telefoon kopen. Maar die heb ik niet. Mijn vrouw ook niet. Moet ik er dus twee kopen… Het is ze alleen maar om de business te doen.”

Nummer GGD

Trudy de Wilde en Marijn Kroese van de GGD krijgen bij hun stand voor de ingang van de Driehoek aan de Grootestraat voornamelijk oudere mensen met vragen over de QR-code. De Wilde: „Ze kennen vaak hun DigiD-code niet, hebben alleen een burgerservicenummer. Geen kinderen of kennissen om hen te helpen. Daarvoor staan we hier. Vandaag kunnen mensen alleen informatie krijgen. Volgend weekend staan we naast een prikbus, waar gegadigden alsnog een vaccinatie kunnen halen. Vorig weekend bij de kermis in Hengelo werkte dat goed. Verschillende mensen hebben daar alsnog een prik gehaald. Het is laagdrempelig. Ze hoeven vooraf geen afspraak te maken en er niet voor te reizen.”

Hema uitgezet

Schrijnende situaties maken de twee ook mee. De Wilde: „Zoals een meneer vanmorgen. Hij had zijn vader in de rolstoel uit het verzorgingshuis opgehaald voor een uitje naar de stad. Maar hij werd de Hema uitgezet, omdat hij voor zijn vader, die wel gevaccineerd is, geen QR-code kon tonen. Hebben wij ze maar geattendeerd op De Tijd hier tegenover, waar hij wel op het terras buiten een kopje koffie kon krijgen.”

Volgende week staat de prikbus bij De Stakenboer (vrijdag van 13.00 tot 18.00 uur), het sportcentrum Vondersweijde (zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur). De infostand staat bij de winkelcentra Zuid Berghuizen (vrijdag van 13.00 tot 18.00 uur) en De Thij (zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur).

Reageer of discussieer mee

Vond u Worstelen met de QR-code in Oldenzaal: ‘Gallisch word ik er van!’ nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Worstelen met de QR-code in Oldenzaal: ‘Gallisch word ik er van!’” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…