Zelf QR-codes maken: zo doe je dat

Zelf QR-codes maken: zo doe je dat

Voor een digitaal apparaat zijn de blokjes met pixels eenvoudig te decoderen codes met informatie, terwijl wij als mensen er niks uit kunnen lezen. De QR-codes kunnen naar van alles leiden, van weblinks naar teksten en van informatiebronnen naar apps. Dat we QR-codes kunnen scannen met de camera van onze smartphones en tablets weten we allemaal. Deze QR-codes kun je echter zelf ook maken, maar hoe?

1 Website openen
2 Selecteer waarvan je QR-code wilt maken
3 QR-code aanpassen
4 QR-code downloaden

Website gratis QR code

Op deze website kan je gratis een QR code aanmaken, snel gemakkelijk en gratis!

Selecteer waarvan je QR-code wilt maken

Je kunt van verschillende bronnen een QR-code maken, zoals: een website, e-mailadres, Twitter-account etc.

QR-code aanpassen

Aan de rechterkant kun je de code nog aanpassen: kleur, vorm en je kunt eventueel een logo toevoegen. Je kunt er ook voor kiezen om een extra tekst toevoegen, zoals show me. Dit kun je doen door op een icoon te klikken, dan zie je meteen hoe de code eruit ziet.

QR-code downloaden

Door op de groene knop Download te klikken, bewaar je de code op je pc.

Nu heb je een persoonlijke QR-code gemaakt. Je kunt hem delen, zodat mensen hem online kunnen vinden, maar je kan hem ook uitprinten, op deze manier combineer je de analoge wereld met de digitale wereld. Je kunt zoveel QR-codes maken als je maar wilt.

Reageer of discussieer mee

Vond u Zelf QR-codes maken: zo doe je dat nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Zelf QR-codes maken: zo doe je dat” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…