Zo maak je een qr-code met de CoronaCheck-app op je iPhone

Zo maak je een qr-code met de CoronaCheck-app op je iPhone

Wil je binnenkort naar een festival of op vakantie, dan heb je CoronaCheck nodig. Met deze app maak je een qr-code om te bewijzen dat je niet besmettelijk bent voor andere reizigers of bezoekers. Zo werkt het.

Zo maak je met CoronaCheck een qr-code

Sinds 24 juni werkt CoronaCheck in Nederland. Je gebruikt de app om toegang te krijgen tot een discotheek of festival. Vanaf 1 juli kun je CoronaCheck ook gebruiken wanneer je (binnen Europa) op reis gaat.

Doel van de app is dat je een digitaal vaccinatiebewijs of (negatief) testbewijs kunt aanmaken. Deze informatie wordt vervolgens omgezet in een qr-code en die wordt weer gescand bij de ingang van een evenement, of bijvoorbeeld voordat je het vliegtuig instapt.

CoronaCheck werkt hiervoor samen met de systemen van de GGD en het RIVM. Het is gelukkig heel makkelijk om jouw persoonlijke informatie in de app te krijgen:

  1. Download en installeer CoronaCheck in de Play Store, mocht je dat nog niet gedaan hebben;

  2. Tik op de knop ‘Maak qr-code’, lees de informatie en kies onderaan ‘Volgende’;

  3. Geef nu aan of je een negatieve testuitslag, of een vaccinatiebewijs aan CoronaCheck wil toevoegen;

  4. Vervolgens wordt je doorgestuurd waarna je kunt inloggen met je DigiD. Aanmelden kan via de DigiD-app, met een sms-controle of met je identiteitskaart;

  5. Wacht heel even en – als het goed is – wordt nu jouw vaccinatiebewijs of negatieve testuitslag uit de systemen gehaald. Tik op ‘qr-code maken’.

Vanaf 1 juli kun je dus internationaal reizen met CoronaCheck. Tijdens dit proces moet je onderin het scherm uit stap 5 aangeven dat je graag op pad wil met de app. Vervolgens kun je een Europese qr-code aanmaken. De app maakt namelijk onderscheid tussen codes die in Nederland geldig zijn, en de rest van de unie.

Reageer of discussieer mee

Vond u Zo maak je een qr-code met de CoronaCheck-app op je iPhone nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Zo maak je een qr-code met de CoronaCheck-app op je iPhone” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…