QR Code voorbeelden

Voorbeelden en ideeën

Ben je op zoek naar inspiratie over jouw aanstaande QR code? Op deze pagina zoeken wij relevante inspiratie, of dit nu een QR code op een taart is, QR code menu kaart, QR code drankenkaart of QR codes op bushokjes. Heb je zelf een QR code gemaakt en ergens op laten drukken, stuur ze dan naar ons en wie weet staat jouw code dan op onze website.

Video QR-code

Een interview in videoformaat? Wilt u verslag doen van een politieke toespraak? Zou je willen dat je woord voor woord de sfeer kon beschrijven die heerste over een stadion toen het favoriete team het winnende punt scoorde? Link dan eenvoudig rechtstreeks naar daadwerkelijke, visuele beelden met de Video QR-code. Je kunt lezers koppelen aan één video of aan een hele afspeellijst.

Het nieuws komt in verschillende vormen, en een daarvan is de video-uitzending. De QR-code linkt niet alleen van digitaal naar fysiek, maar maakt het ook mogelijk materialen van het ene online platform naar het andere te linken en verrijkende gedrukte verhalen te creëren die verder gaan dan alleen foto’s.

MP3 QR-code

De kans is groot dat jij of een andere groep mensen online inhoud heeft samengesteld die is gewijd aan een specifiek onderwerp en er een podcast van heeft gemaakt. Met de MP3 QR-code kun je je verhaal koppelen aan je specifieke audiobestand, zodat lezers dieper kunnen ingaan op het door hen gekozen onderwerp.

Of misschien dekt u een musical of theatrale release op een lokaal podium. U kunt de MP3-QR-code gebruiken om de pagina’s echt te kleuren met de geluiden die soms moeilijk met woorden te vangen zijn.

QR-code voor sociale media

Journalisten gaan verder dan het verhaal: ze kijken verder dan de feiten en graven om meer details te ontdekken voor het grote publiek om een ​​volledig beeld en begrip van een rapport te krijgen.

Misschien is de QR-code voor sociale media het perfecte hulpmiddel om lezers een platform te bieden om een ​​journalist op hun reis te volgen, en een microsite voor schrijvers om een ​​lijst te maken van alle kanalen waarop ze beschikbaar zijn of bronnen die ze hebben gebruikt terwijl ze een verhaal ontdekten.