Bijzondere toepassingen van de QR-code

Bijzondere toepassingen van de QR-code

Een QR-code kan deze hoeveelheid gegevens gemakkelijk weergeven op een leesbare en betrouwbare manier. De QR-code kan ook andere informatie bevatten, zoals een hoeveelheid, een bericht en andere velden. Met een mobiele telefoon is het een handige manier om dit soort gegevens door te geven. Je hoeft alleen een QR-code met een BTC-adres te weergeven voor de persoon die betaalt. Deze persoon scant de code in een Bitcoin-wallet en hoeft alleen maar op verzenden te drukken om geld over te maken.

Ook als je een paper wallet maakt, krijg je twee QR-codes, die je uit kan printen. Let op: de onderstaande wallet is aangemaakt als voorbeeld en dus niet in gebruik!

  • In Las Vegas accepteren danseressen in stripclubs Bitcoin via een QR-tattoo (bron)
  • Het Japanse bedrijf Ishinokoe maakt QR-codes voor op grafstenen. Mensen die de code scannen krijgen dan bijvoorbeeld foto’s of zelfs een boodschap van de overledene te zien.
  • Diereneigenaren hangen aan de halsband van hun huisdier een QR-code. Als je deze scant krijg je direct alle contactinformatie van de eigenaren te zien.
  • Heineken heeft een QR-festival gehouden. Bezoekers droegen een QR-code op hun kleding (of andere plekken). Als deze werd gescand, kwam er een persoonlijke boodschap tevoorschijn

Reageer of discussieer mee

Vond u Bijzondere toepassingen van de QR-code nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Bijzondere toepassingen van de QR-code” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…