Coronavirus: QR-code per 25 februari afgeschaft, gaat kabinet bekendmaken op persconferentie

Coronavirus: QR-code per 25 februari afgeschaft, gaat kabinet bekendmaken op persconferentie

Geen mondkapjes, sluitingstijden en anderhalve meter afstand meer vanaf 25 februari

Het kabinet gaat dinsdag op de coronapersconferentie vrijwel zeker bekendmaken dat de meeste maatregelen per 25 februari, oftewel volgende week vrijdag, worden opgeheven. Dat meldt de NOS, dat zich baseert op zogeheten Haagse bronnen. Alleen de ‘echte’ basismaatregelen, zoals geen handen schudden, hygiëne, ventileren en testen bij klachten, blijven gehandhaafd. Mondkapjes hoeven niet meer gedragen te worden en er hoeft geen anderhalve meter afstand meer gehouden te worden. Het advies om zo veel mogelijk thuis te werken vervalt.

In de cultuursector en de horeca komt de gewone situatie eerder terug dan aanvankelijk werd verwacht. Nu moeten ze nog om 22.00 uur dicht zijn. Vanaf aanstaande vrijdag, 18 februari, gaat dat naar 01.00 uur ’s nachts. Een week later zijn de reguliere algemene sluitingstijden weer van kracht.

Het steeds meer bekritiseerde coronatoegangsbewijs (ctb) verdwijnt in de ijskast en wordt alleen nog van stal gehaald als er een situatie ontstaat waarin het echt toegevoegde waarde heeft. Onderzoek wijst uit dat dit bij de omikronvariant nauwelijks het geval is. Wel kan het zijn dat een groene QR-code nodig is om naar het buitenland te reizen, omdat andere landen dat als voorwaarde stellen. Vanaf 25 februari gaat voor festivals en evenementen waarbij veel mensen aanwezig zijn ‘1G’ gelden. Dat wil zeggen dat ze toegankelijk zijn met een negatieve test, ongeacht of je gevaccineerd en/of geboosterd bent.

Reageer of discussieer mee

Vond u Coronavirus: QR-code per 25 februari afgeschaft, gaat kabinet bekendmaken op persconferentie nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Coronavirus: QR-code per 25 februari afgeschaft, gaat kabinet bekendmaken op persconferentie” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…