Even een QR-code scannen en je kan straks zo het terras op

Even een QR-code scannen en je kan straks zo het terras op

De afdeling Arnhem/Renkum van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zegt een landelijke primeur te hebben met een klantenregistratiesysteem. Wie zich straks voorafgaand aan horecabezoek online aanmeldt, hoeft bij binnenkomst alleen maar een QR-code te scannen. “Dat scheelt heel veel rompslomp”, zegt afdelingsvoorzitter Jan van Hooijdonk.

Van Hooijdonk introduceerde dit systeem woensdag, de dag van het bericht dat het kabinet werkt aan heropening van horeca en winkels vanaf 21 april. Maar dat kan alleen als de besmettingscijfers heropenen toelaten. Van Hooijdonk: “Dit is bijna te mooi om waar te zijn. Eerst zien, dan geloven.”

Het nieuws had niet veel later moeten komen voor de manager van Concertzaal Oosterbeek en voorzitter Arnhem/Renkum van KHN. “We hebben behoefte aan een punt aan de horizon, om drankjes te serveren en gasten te mogen verwennen.”

Vooruitlopend op dat kabinetsplan werkten Van Hooijdonk en zijn horecacollega’s aan het nieuwe registratiesysteem voor bezoekers. Dat werkt als volgt: wie wil komen eten en/of drinken vult thuis een (verplicht) online gezondheidsformulier in. “Bij binnenkomst hoeven ze dan alleen maar een QR-code te scannen.”

Site vandaag online

De site voor de registratie heet www.gastvrij-arnhem.nl en wordt vandaag (donderdag) door Van Hooijdonk en de Arnhemse wethouder Jan van Dellen in gebruik genomen.

Het online registratieformulier is bedacht door twee jonge Arnhemmers. Van Hooijdonk spreekt van een landelijke primeur. “Afgelopen zomer moest je jouw naam, adres en telefoonnummer achterlaten en dat bracht een enorme rompslomp met zich mee. Daar moest je een medewerker voor vrijmaken”, legt de Oosterbeker uit.

Dat is door de online registratie verleden tijd. Het systeem kan volgens Van Hooijdonk ook door horeca in andere plaatsen worden gebruikt.

Reageer of discussieer mee

Vond u Even een QR-code scannen en je kan straks zo het terras op nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Even een QR-code scannen en je kan straks zo het terras op” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…