Op reis naar Turkije mét QR-code: vanaf vrijdag kan het

Op reis naar Turkije mét QR-code: vanaf vrijdag kan het

Vakantiegangers met een zwak voor Turkije kunnen hun hart ophalen, een beetje dan. Het land erkent vanaf vrijdag de Europese coronapas en dus kunnen Nederlanders en andere EU-burgers naar het land afreizen. Mits ze zo’n pas hebben, uiteraard. Naast Turkije erkennen ook Oekraïne en Noord-Macedonië het digitaal coronacertificaat van de 27 EU-landen. Omgekeerd erkent de EU het Covid-19-document dat Turkije, Oekraïne en Noord-Macedonië uitgeven voor hun burgers.

Er kleeft echter wel een ‘maar’ aan dit bericht. Op dit moment staat Turkije nog altijd op ‘oranje’ en dus worden alle niet-noodzakelijke reizen ten strengste afgeraden. “Toeristische reizen zijn niet noodzakelijk”, aldus Nederland Wereldwijd.

QR-code met corona-info

Met de certificaten, digitaal of op papier, kunnen de eigenaren via een QR-code aantonen dat ze ofwel volledig tegen Covid-19 zijn gevaccineerd, ofwel recent negatief zijn getest ofwel dat ze hersteld zijn van een coronabesmetting. Eerder erkenden Zwitserland en de ministaatjes Vaticaanstad en San Marino de EU-certificaten al, en omgekeerd.

De commissie werkt aan uitbreiding van het certificatensysteem dat sinds 1 juli van kracht is, naar meer niet-EU-landen. De verschillende systemen, waarin coronadata zoals over volledige vaccinatie worden opgeslagen, worden aan elkaar gekoppeld zodat de echtheid en geldigheid van een certificaat kan worden gecontroleerd.

Reageer of discussieer mee

Vond u Op reis naar Turkije mét QR-code: vanaf vrijdag kan het nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Op reis naar Turkije mét QR-code: vanaf vrijdag kan het” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…