Ouders nemen vaker juridische stappen tegen scholen, corona aanjager conflicten

Ouders nemen vaker juridische stappen tegen scholen, corona aanjager conflicten

Boosheid omdat het kind verplicht moet testen voor een schoolreisje of ongenoegen over een laag schooladvies: ouders liggen door corona vaker in de clinch met school. Rechtsbijstandsverzekeraars en juristen zien een flinke toename in het aantal zaken. “Ik ben de hele dag bezig om ruzies tussen ouders en scholen te sussen.”

Moeder Nicole ter Borgh was het niet eens met het mondkapjesbeleid van de middelbare school van haar kinderen. Dus stapte de Almeerse naar de schoolleiding en vroeg of haar kinderen konden worden vrijgesteld van de kapjes. “Het was onbespreekbaar.”

Duizenden euro’s aan advocaatkosten

Met nog een ander echtpaar zocht Nicole het hogerop. “We zijn een rechtszaak gestart tegen de Staat. Ik deed dit omdat ik als moeder het beste wilde voor mijn kinderen die echt niet tegen die mondkapjes kunnen.” Ze startte de zaak vanuit de stichting Ik wil gewoon naar school, waarbij ruim drieduizend ouders zich hebben aangesloten.

“We verloren zonder dat er tegenbewijs is geleverd. We waren 30.000 euro aan advocaatkosten kwijt.”

Dat ouders juridische stappen ondernemen tegen de school van hun kinderen is een trend die al langer gaande is. Corona is een extra aanjager voor ouders om nog mondiger te worden, zien juristen, rechtsbijstandsverzekeraars en geschillencommissies.

Rechtsbijstandsverzekeraars ARAG en Stichting Achmea Rechtsbijstand – de grootste spelers op dit gebied – hebben speciale afdelingen opgericht waar mensen met een rechtsbijstandsverzekering kunnen aankloppen als zij er niet uitkomen met hun school. Zij zien dat het aantal ouders dat een conflict heeft met hun school flink stijgt.

Reageer of discussieer mee

Vond u Ouders nemen vaker juridische stappen tegen scholen, corona aanjager conflicten nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Ouders nemen vaker juridische stappen tegen scholen, corona aanjager conflicten” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…