Problemen CoronaCheck-app zorgen ervoor dat mensen geen qr-code krijgen

Problemen CoronaCheck-app zorgen ervoor dat mensen geen qr-code krijgen

Door kinderziektes met de CoronaCheck-app kan het voorkomen dat mensen die recht hebben op een qr-code die niet kunnen genereren. Het ministerie bevestigt de problemen tegenover De Telegraaf. Mogelijk honderdduizenden mensen zijn gedupeerd, aldus de krant.

De problemen doen zich onder andere voor bij namen met een streepje of trema in de naam. Wanneer de naam van deze personen na de vaccinatie niet goed in het systeem wordt gezet, bijvoorbeeld zonder streepje of trema, is het niet mogelijk om binnen de CoronaCheck-app een code te genereren. Ook tienduizenden mensen van wie de geboortedatum niet volledig bekend is in de Basis Registratie Personen lopen tegen problemen aan omdat het systeem hen niet kan vinden.

Verder blijkt dat GGD-medewerkers bij 153.000 vergeten zijn om bij de tweede vaccinatie het hokje ‘volledig gevaccineerd’ aan te klikken. “De GGD is hard aan het werk om de niet getoonde vaccinatiedata goed te krijgen. Inmiddels is dit probleem voor de meeste mensen opgelost”, aldus het ministerie. Ook een technische fout, die ervoor zorgde dat het systeem dacht dat 83.000 mensen hun eerste en tweede prik op dezelfde dag hadden gekregen, zijn verholpen. Ook zij kregen niet de qr-code om mee op reis te gaan.

Verder meldt De Telegraaf dat ook herstelbewijzen, waarop een half miljoen mensen recht hebben, niet altijd zijn binnen te halen en dat de registratie van de combinatie van een positieve test en één vaccinatie niet naar behoren werkt. Het ministerie van Volksgezondheid laat weten dat er hard wordt gewerkt om de problemen te verhelpen. Op dit moment is nog 1,5 procent van de gezette prikken niet beschikbaar via de CoronaCheck-app.

Reageer of discussieer mee

Vond u Problemen CoronaCheck-app zorgen ervoor dat mensen geen qr-code krijgen nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Problemen CoronaCheck-app zorgen ervoor dat mensen geen qr-code krijgen” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…