Van lokale mondkapjesplicht tot QR-code op het werk: hierover denkt het kabinet na

Van lokale mondkapjesplicht tot QR-code op het werk: hierover denkt het kabinet na

Het kabinet heeft advies gevraagd aan het Outbreak Management Team (OMT) over nieuwe corona-maatregelen. De experts moeten oordelen over regionale en landelijke maatregelen en een forse uitbreiding van het coronatoegangsbewijs. Onze politieke redactie beantwoordt de belangrijkste vragen over de nieuwe maatregelen.

Heeft het kabinet al knopen doorgehakt?

Nee, zover is het nog niet. In het coronaoverleg woensdag zijn de maatregelen geïnventariseerd en is beoordeeld hoe realistisch en haalbaar elke maatregel is. Dat pakket wordt nu voorgelegd aan de experts van het OMT.

Maar welke maatregelen liggen op tafel?

Allereerst wil het kabinet een aantal adviezen opnieuw afkondigen: het thuiswerkadvies, het blijf-thuisadvies en het houd-afstandadvies. Dergelijke adviezen kunnen meteen worden ingevoerd, zonder wetgeving. Daarnaast kan kabinet regionale of landelijke maatregelen aankondigen, bijvoorbeeld mondkapjesplicht of de echte herinvoering van de anderhalvemeterregel.

Ook bestudeert het kabinet een uitbreiding van het coronatoegangsbewijs, maar zulke wetgeving kost zeker een aantal weken. Tot slot zinspeelt minister De Jonge al een paar keer op meer beperkingen voor ongevaccineerden, bijvoorbeeld de Duitse aanpak: in bepaalde delen van Duitsland geldt de zogeheten 2G-aanpak: óf je bent gevaccineerd, óf genezen. Als iemand getest wordt, krijg je geen coronapas meer.

Reageer of discussieer mee

Vond u Van lokale mondkapjesplicht tot QR-code op het werk: hierover denkt het kabinet na nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Van lokale mondkapjesplicht tot QR-code op het werk: hierover denkt het kabinet na” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…