Wethouder Hilvarenbeek wil geen QR-code aanvragen

Wethouder Hilvarenbeek wil geen QR-code aanvragen

Wethouder Leon van de Moosdijk van Hilvarenbeek gaat nergens naartoe waar hij een QR-code moet laten zien. Een uitnodiging om over zijn werk te praten sloeg hij om die reden af. Toch vindt hij niet dat het hem in zijn werk belemmert. ,,Ik vind dat de overheid geen onderscheid mag maken. En dat gebeurt wel door op plekken een QR-code te eisen.”

Op de vraag of hij gevaccineerd is, geeft Van de Moosdijk aan dat dat ‘niet aan de orde is’. ,,Ik weet van geen enkel raadslid of van mijn collega’s op het gemeentehuis of die wel of niet zijn gevaccineerd. Mijn medisch dossier is iets tussen mij en mijn huisarts”, antwoordt Van de Moosdijk.

Dat hij zich niet wil laten testen, klopt in elk geval niet, zegt hij. ,,Maar ik wil me niet laten testen om een QR-code te kunnen laten zien. Dan ga je onderscheid maken tussen mensen en aan een dergelijke toegangscontrole wil ik zelf niet meedoen. Ik kies als het ware voor zelfisolatie.”

Moet je als wethouder dan niet het goede voorbeeld geven en hoe verhoudt dit principe zich met de verantwoordelijkheid om als bestuurder van de gemeente Hilvarenbeek te moeten handhaven? ,,Ik vind dat je alles moet doen om jezelf en anderen te beschermen tegen het virus. Dat doe ik door onder meer zoveel mogelijk afstand te houden. En natuurlijk sta ik achter het feit dat we moeten handhaven als mensen zich niet aan de regels van de overheid houden. Dus ook als een gelegenheid geen QR-code vraagt terwijl dat wel verplicht is.”

Van de Moosdijk heeft de kwestie met zijn collega’s in het college besproken. In Hilvarenbeek is hij partijloos, in Someren was Van de Moosdijk raadslid voor de gecombineerde fractie Wij Zijn Someren/VVD. Burgemeester Evert Weys accepteert het standpunt van de wethouder, zolang het hem niet belemmert in het uitvoeren van zijn werk. En zolang het volgens de regels van de overheid verantwoord is om die keuze te maken.

,,Daarbij hebben we binnen het college uitgesproken dat zodra de regels veranderen, we opnieuw met elkaar in gesprek moeten. Dit kan zich bijvoorbeeld voordoen op het moment dat de richtlijnen van de regering bepalen dat een QR-code nodig is om op de werk- of een vergaderplek te komen”, aldus de burgemeester.

Donderdag komt de gemeenteraad bijeen voor een vergadering. Dan is er geen QR-code vereist en dus gaat de wethouder daar gewoon naartoe. ,,Ik zie niet in waarom ik mijn werk niet kan doen zonder zo’n code. Als die ergens wordt gevraagd, dan ben ik er gewoon niet bij.”

Dat het kennelijk rondgaat in Hilvarenbeek, is hem bekend. Van de Moosdijk: ,,Ik begrijp daaruit dat er zorgen zijn. Jammer is dan wel dat die persoon dat niet heeft besproken met mij of met de burgemeester. Je zult mij niet zoals voormalig staatssecretaris Mona Keijzer horen zeggen dat ik tegen het coronabeleid ben. Ik sta achter het feit dat wordt gehandhaafd als mensen zich niet aan de regels houden. Ik kies ervoor om geen QR-code aan te vragen. Dat is een privé-afweging.”

Geef jij QRcode-maken.nl een sterretje?

0 / 5

U gaf ons een

Start een discussie of discussieer mee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wat is het 2G beleid? De uitleg

Niet alle sportscholen controleren QR-code: ‘Knipoog en doorlopen’

Dankzij de QR-code draai ik voor het eerst volledig mee in de maatschappij

Advies aan kabinet: korte lockdown en geen QR meer voor alleen negatieve test

hoe een QR code maken

Het maken van een QR code of het genereren van een QR code is gratis. Er zijn diverse websites waarbij het maken van een QR code gratis wordt aangeboden. Echter na een x aantal keer dat de code gescand wordt moet je gaan betalen, dat is bij ons niet zo. Bij QR code maken, is het maken van een QR code gratis! Ook de aantal scans is en blijft compleet gratis! Daar blijft het niet bij, wij werken samen met 168X.nl waarbij je een verkorte link (een dynamische link voor een dynamische QR code) geheel gratis kunt aanmaken. Wil je die link aanpassen maak je eenvoudig gratis een account aan.

De foto aan de rechterkant is niet van ons: Photo by hitesh choudhary from Pexels.

Hoe een QR code scannen?

Dit is geen abnormale vraag, want deze vraag wordt vaak gesteld door een wat ouder publiek. Op de meeste telefoons (recent van 2 tot max 3 jaar) hebben een scan functie op de camera app. Wanneer je de camera app opent en je richt de telefoon lens naar de QR code, dan krijg je een melding of je de informatie wilt bekijken.

Het is eenvoudig om te scannen, bij de wat recentere iPhones staat het icoon al klaar waarbij je niet eens hoeft in te loggen. Dus het scannen van een QR code is heel eenvoudig.

Ohh, de foto aan de linkerkant,.. niet van ons: Photo by Ylanite Koppens from Pexels.

QR-code toepassingen en vele voorbeelden QR-codes

QR code maken voor de horeca

QR code in het onderwijs

QR code voor de Horeca

QR code maken met logo

QR code voor een app

QR code reclame

Waar staat QR-code voor?

QR staat voor ‘Quick Response’. Door de code te scannen krijgt de gebruiker ‘snelle toegang’ tot informatie. Het eerste QR-codesysteem werd in 1994 uitgevonden door een dochterbedrijf van het Japanse Toyota. Ze hadden een manier nodig om voertuigen en onderdelen tijdens de productie nauwkeurig te kunnen volgen. Om dit te bereiken werd een soort barcode ontwikkeld.

Menu